Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért félnek annyira a nők a...

Miért félnek annyira a nők a szüléstől?

Figyelt kérdés
Mi olyan ijesző benne? Értem én, hogy fáj, de az elmúlik és életet adhatnak vele. Mi értelme van akár évekkel előtte ráparázni, hogy milyen kemény lesz? Vagy nem is a szüléstől félnek, hanem a következményeitől?
2021. dec. 8. 00:38
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
85%

"Arra jutottam, hogy jórészt a túlzó horrorsztorik és a tudatlanság miatt."

Nem, továbbra sem.

Mindenki fél valamilyen szinten az egészségügyi dolgoktól, pláne attól, ami ismeretlen. Ha csak belegondolsz, hogy a hüvelyen átpréselődik egy 3 kilós, 50 centi hosszú baba (gyakran nehezebb és hosszabb), akkor az eleve nem tűnik lepkefingnak.

Én szülni nem szeretnék, de félek pl. a bölcsességfog műtéttől. Mert tudom előre, hogy kellemetlen lesz, csak az a kérdés, hogy mennyire? Ráadásul nem kellemes belegondolni, hogy felvésik az ínyemet. Persze, a horrorsztorik erre ráraknak egy lapáttal, ahogy a szülésnél is, de van egy alap-félelem is. Ami normális.

2021. dec. 9. 13:26
 32/32 anonim ***** válasza:

Én azért annyi biztatót hozzátennék, hogy van olyan fájdalomcsillapítási mód, ami jól elviselhetővé és tűrhetővé teszi. (Valamelyik válaszoló írta, hogy nincs.) A zalaegerszegi kórházban a hüvelyi szüléshez protokoll szerűen adják az oxitocint és a kábító injekciót is. Így teljesen kibírható a dolog, mert tényleg nem érzi az ember olyan durván a fájásokat. Én például semmiféle brutális, pokoli fájdalmat nem éltem át ezzel a módszerrel. De persze én is féltem tőle. Szerintem egyértelmű, miért. 1. Életed egyik legkiszolgáltatottabb helyzete, amiben, ha baj lesz, nem egy ember kerül bajba, hanem kettő. 2. Fogalmad sincs előre (általában), mi fog veled történni, és mikor. 3. Ebből adódóan teljesen kiszolgáltatottnak érzed magad, és nem érzel kontrollt a helyzet felett. 4. Ha először szülsz, hihetetlennek tűnik, hogy egy baba kifér azon a szűk helyen...

Ha én előre tudtam volna, hogy minden úgy történik, ahogyan, akkor semmi félni valóm nem lett volna. De nekem szerencsém is volt.

2021. dec. 11. 22:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!