Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg rettegnem kéne a...

Tényleg rettegnem kéne a szüléstől?

Figyelt kérdés
Bárki,akit nem ismerek azt mondják hogy nagyon fájdalmas, halálosan, a legrosszabb legfájdalmasabb dolog a földön de akárhány ismerőssel beszélek vagy rokon ,családtag,mindenki azt mondja hogy nagyon túloznak az emberek és egyáltalán nem vészes. Nos, én egyáltalán nem félek a szüléstől mert eddig bármi amit mondtak hogy fájdalmas sosem fájdalmas egyáltalán nekem

2021. aug. 5. 08:43
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
84%
Borzalmasan, elképzelhetetlenül fájt, de rettegni nem kell tőle. Én is simán vállalok még egyet és nem rettegek. Az eredmény számít!
2021. aug. 5. 08:52
 2/28 anonim ***** válasza:
85%

Hát nézd, egy kis emberi lényt préselsz ki magadból, egy erre tökéletesen alkalmatlan, de menet közben alakuló résen. Szerinted? :D Irgalmatlanul fáj, de amint véget ér, elmúlik és ott van a kezedben a baba. És sok helyen kérhetsz fájdalomcsillapítást is. Én nem kértem, mert én ilyen elborult vagyok, hogy nem akartam, de nekem hamar vége is lett, és tény, hogy életemben sosem fájt még semmi ennyire, de túl lehet élni.

Menet közben azért megkérdeztem a férjemtől, hogy biztos nem lehetne-e ezt itt most abbahagyni és hazamenni? De aztán vége lett, és amúgy nem rettegek az újabb szüléstől, pedig már tudom, hogy mi várható.

Igazából ha ennyire rettegnivaló lenne, akkor egynél több gyereke senkinek se lenne. Szóval csak nyugi. Fáj, de a fájdalmat mindenki túléli, egyéb veszélyekre meg ott az orvos.

2021. aug. 5. 08:53
 3/28 anonim ***** válasza:
92%
Ahány ember, annyiféle szülés, aggódni előre, pláne rettegni fölösleges. Amit tehetsz, hogy testileg (kismama torna, intim torna) és lelkileg (szülésfelkészítők, szülésről videók) felkészülsz, hogy ne érjen semmi váratlanul. Tényleg a legfájdalmasabb dolog volt, amit valaha átéltem, de mégis szép élményként maradt meg, nem úgy mint pl. egy migrénes roham.
2021. aug. 5. 08:58
 4/28 anonim ***** válasza:
60%
Én epidurális nélkül nem vagyok hajlandó szülni. Ha nem akarnak adni, bent marad 😁😎
2021. aug. 5. 09:26
 5/28 anonim ***** válasza:
87%

Aki azt mondja nem fáj, az vagy beteg, vagy hazudik.. fáj, iszonyúan, elmondhatatlanul fáj.

Csak mindenki ezt mashogy éli meg.

Mikor fiamat szültem, én egy cseppet sem aggódtam. Ugy voltam vele, benn úgysem marad.

Aztán eljött a szülés. Én, akinek aztán tényleg nagy a fájdalomküszöbe, ott könyörögtem sírva az életemert és egy fájdalomcsillapítóert konkrétan. 3 óra úgy kiesett az életemből a fájdalomtól, el sem hiszem.

A mi kórházunkban pl semmi fajdalomcsillapítas nincs.

Mégis pozitívan emlékszem vissza rá.

Jövőhónaoban újraélem.

Barátnői unszolásra nézegettem ilyen szülésfelkészítőket, na azokat én pl baromságnak tartom. Egyrészt erre nem lehet lelkileg/testileg felkészülni, masrészt nálunk pl full nem úgy zajlik egy szülés, ahogy azt elmondták...

Aggódni nem kell, attol jobb nem lesz.

2021. aug. 5. 10:16
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kicsi a fájdalomküszöböm, féltem is az első szüléstől. De ki lehetett bírni, bár azt a fájdalmat semmihez se lehet hasonlítani. Most két hete szültem másodszor, szerencsére gyors szülés volt. Úgy vagyok vele,hogy harmadszor is bevállalnám. Felesleges előre rettegni, úgyse tudod elképzelni,hogy mi vár rád.
2021. aug. 5. 10:33
 7/28 anonim ***** válasza:
93%
Még egy nőnél sincs 2 egyforma szülés. Kár előre agyalni. Örülj neki hogy nem stresszelsz előre, ugyanakkor számíts rá hogy fájni fog. Tehát ne ott érjen a meglepetés hogy ez nem az az érzés amit mindennap elviselnél. Én kimondottan utáltam azokat akik szándékosan riogattak terhesen, meg a saját szülésélményüket nyomatták állandóan. Érdekes a legtöbb ilyen riogató nő nem áll meg 1 babánál.
2021. aug. 5. 10:36
 8/28 A kérdező kommentje:
Azért furcsállom mert ha annyira nagyon katasztrófálisan fájdalmas lenne..minek akarnának újra át esni rajta? Pl ha megvágom magam véletlen oda figyelek nehogy újra megtörténjen. Azért történik valakivel valami "katasztrófa " nem akar újra át élni olyat...
2021. aug. 5. 10:39
 9/28 anonim ***** válasza:
93%
20 voltam, amikor szültem, nem volt még itt egyszemélyes szülőszoba. Bementem, mellettem egy cigányasszony... megkérdezte: fél? Mondom nem. Hát, csak féljem, én már ötöt szültem :D
2021. aug. 5. 10:47
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
Én császárra megyek és még én is félek. Az agy amúgy úgy van programozva, hogy elfelejtse a fájdalmat valamilyen értelemben, különben mindenki csak egyszer szülne.
2021. aug. 5. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!