Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg rettegnem kéne a...

Tényleg rettegnem kéne a szüléstől?

Figyelt kérdés
Bárki,akit nem ismerek azt mondják hogy nagyon fájdalmas, halálosan, a legrosszabb legfájdalmasabb dolog a földön de akárhány ismerőssel beszélek vagy rokon ,családtag,mindenki azt mondja hogy nagyon túloznak az emberek és egyáltalán nem vészes. Nos, én egyáltalán nem félek a szüléstől mert eddig bármi amit mondtak hogy fájdalmas sosem fájdalmas egyáltalán nekem

2021. aug. 5. 08:43
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
68%
Szülés után olyan hormont termel a szervezet, ami elfeldteti vele a fizikai fájdalmat, ezért szülnek újra.
2021. aug. 6. 12:01
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell félni,halálos betegségek roszabbak a szülésnél.szülési fájdalmaknál légzőgyakorlatok meg hasonlok kismama torna,jogán tanulsz
2021. aug. 6. 13:01
 23/28 anonim ***** válasza:
87%
Hát, kérdező, ugyanezekkel biztattam magam én is. Volt vesekövem, az állítólag felér a szüléssel. Hát nem. A szülés volt a legnagyobb fájdalmam az életem során. Magát az érzést nyilván elfelejtettem, de azt nem, hogy mennyire pokolian meg voltam ijedve, azt hittem, hogy nem bírom ki. Miért vállalok majd másodikat? Szerintem sokkal jobban fogok most rettegni, de elég ránéznem a fiamra. Klisé, de tényleg minden fájdalmat megér. Nem szeretném sem őt, sem magunkat megfosztani egy kistesótól/második babától. Valahogy kibírod, sodródsz az árral.. Én fájdalomcsillapítás nélkül szültem, de másodjára valahogy megtalálom a módját, hogy kaphassak edat. :)
2021. aug. 6. 16:57
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
#21: 15 vagyok. Hát nekem olyan nem termelődött. :D 1 éves lesz a lányom jövő hónapba, de meg se vagyok hajlandó a kistesót fontolni a szülés miatt. Ilyen is van.
2021. aug. 6. 21:43
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Én tegnap beszéltem a védőnőmmel a kaposvári kórházról és megnyugtatott, hogy ott nem szivatják a kismamákat és ha kérünk fájdalomcsillapítást akkor adni fognak.

Én úgy fogok köszönni, hogy "Jó napot kívánok, epidurálist MOST!" :D

Szerintem beszélj te is valakivel a kórházadból, hogy megérdeklődd hogyan állnak az EDA-hoz, mert ha adnak ha kérsz, akkor nincs gond, nem kell félni.

Ha szándékosan fájdalomcsillapító nélkül szeretnél szülni, akkor viszont jobb ha felkészülsz mindenre amit fent írtak a többiek.

2021. aug. 7. 11:00
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Én fájdalomcsillapító nélkül szültem, mert mire beértem a kórházba már 2 perces fájásaim voltak és fél órán belül indult is a kitolás szakasz. A vajúdás nekem nem volt vészes, mindig az éppen aktuális fájást igyekeztem túlélni, aztán a szünetben lehetett pihenni. A kitolás szakasz 1 óra hosszú volt, de nem tűnt annyinak, az nagyon nehéz volt és fájt, de amint kint volt a gyerek megszűntek a fájdalmak. Azt mondom semmihez sem fogható, de az az 1-2 óra ami a legnehezebb, azt ki lehet bírni.

18-as; én ha választanom kéne a gyökérkezelés és a szülés között, akkor inkább mégegyszer szülnék.

2021. aug. 8. 07:31
 27/28 anonim ***** válasza:
80%

Már a szülőszobán azt mondtam, hogy jöhet a következő baba. Pedig addig nagyon alacsonynak gondoltam a fájdalomküszöbömet.

Gyors volt. A fájdalmas az utolsó szó, ami eszembe jut róla. Ilyen is van.

Nálam dolgoztak a hormonok rendesen: oxitocin és adrenalin. Mély relaxált állapotban voltam szinte végig, alkalmaztam a szülésfelkészítőn tanult légzéstechnikákat. Fantasztikus szülésem volt!

Kívánok mindenkinek hasonlót!

2021. aug. 8. 17:27
 28/28 anonim ***** válasza:
75%

Hát nagyon érdekes volt olvasni a beszámolókat! Hármat szültem 24,31 és 40 évesen. Az első szülést nagyon izgatottan vártam pozitív értelemben, egyfajta szakmai kíváncsisággal, mint valamiféle kísérletet szülésznőként. A másodiknál volt egy pillanat amikor kifejezetten egy bizonyos megsemmisülés éreztem volt. A harmadiknál 40 évesen rendkívül tudatos voltam , agykontrollal felvértezve végig egyfajta transz állapotban, fantasztikus volt! Jól mondják az előttem szólók, valóban termel az agy egy anyagot, amitől "elfelejtjük" mennyire fáj. A felejtés szó nem is a legmegfelelőbb kifejezés rá. Enélkül az anyag nélkül már rég kihalt volna az emberiség, mert mindenki csak egy gyereket szülne egy életben. Azt nem mondanám, hogy a szülésre nem lehet felkészülni, de nem úgy, hogy minden eshetőségre felkészülök, mert erre tényleg nem lehet. Meg kell találni azt a személyre szabott módszert, aminek segítségével befelé tudsz figyelni, "élni". Úgy, ahogy még eddig semmikor. A szüléseimen kívül volt egy epeműtétem, fél évig jártam egyszer fogorvoshoz, szétbombázták a fejem annyira, hogy a végén allergiás lettem a Lidocainra. De életem legborzalmasabb élménye a mandula műtét volt! Úgy éreztem, hogy menten megfulladok egy inkvizíciós székbe kötözve, ezek meg ezt végignézik. Úgyhogy nekem volt rosszabb a szülésnél.

Én azt látom 33 év tapasztalattal, hogy nagyon számít milyen a nő mentális hogyanléte. Erre kellene rágyúrni.

2021. aug. 8. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!