Nagyon félek a természetes szüléstől! Mit csináljak?
A természetes szülés sem ördögtől való.
Nekem az első természetes volt. Hajnal 2kor szültem, reggel 8kor már mászkáltam, törökülésbe ültem. 4 varratom lett ottlenn kívül, belül matyóhímzés. Kb szülés után 1 héttel semmim nem fájt, a szex is ugyan olyan volt (mondjuk az 6hét után). A sebem azt se tudtam kb szülés után fél évvel, hogy hol van, hol keressem. Nem látszik, nem érzem.
A masodik császáros volt. Ott kb 1 hét kellett ahhoz, hogy normálisan setálni tudjak. Addig fájt. Az is hamar meg gyógyult, de mégsem olyan volt. (Muszáj volt a császár, beletekeredett a köldökzsinórba).
Inkább szülnék 6x természetesen, mint még1x császározzanak. Bár több babánk nem lesz.
Szerintem ne parázz rá.
Másik kórház? Lakcimatjelentessel mindenképp megoldható. Én itt kaptam a tippet, hogy menjek pszichiáter szakrendelésre, és ott ad szakvéleményt.
Amúgy én is nagyon gáznak tartom, hogy ha már úgyis vágás van a hasadon akkor miért kell még ott "lent" is meggyotorni. És egyébként is nagyobb eséllyel lesz úgyis császár akkor meg minek kockáztatni? Az ilyen orvosoknak ajánlom a természetes foghuzas gyonyorenek ateleset természetesen érzéstelenítés nélkül.
Meglepődve olvasom ezt a kérdést. Azt hittem, hogy ha már volt császár, az elegendő indok a második gyereknél a programcsászárra. Persze, meg lehet próbálni hüvelyi úton is, meg biztos vannak olyan helyek és orvosok, ahol természetes szülés pártiak, de akkor nem kell odamenni.
Amúgy megértelek, én is rettegek a természetes szüléstől, így két megoldás lehet számomra: végigjárok orvosokat, kamu indokért könyörögni vagy fizetek másfél millió forintot magánban. Vagy ahogy jelenleg érzem: akkor inkább nem lesz gyerekem.
Helyedben megpróbálnék valahogy kórházat vagy orvost váltani. Vagy ha nem lehet, marad a magán.
Sajnos az van, hogy minél többedik császár, annál nagyobb a komplikációk és szövődmények kockázata. Az, hogy az első császárnál minden rendben ment, nem garancia arra, hogy a másodiknál is minden oké lesz. Pont ugyanolyan lutri, mint a hüvelyi szülés.
Ha majd eljön az idő, az orvossal közösen mérlegelitek az adott helyzetet és eldöntitek, hogy abban a helyzetben mi a legjobb megoldás. Még csak a 30.hétben vagy, még megfordulhat a baba, felléphet magas vérnyomás, elvékonyodhat a heged, megállhat a vajúdás a kórházban, szóval még elég sok minden történhet. Próbálj megnyugodni, és bízz a testedben.
És akkor 8-9 héten keresztül éljen félelemben?
Itt nem a félelemről van szó...
A baba benn nem marad. Az orvosok már több100 szülést levezettek, látják mikor mit kell csinálni. Ha baj lenne nem eröltetnék a természetes szülést.
Itt arról van szó, a kérdező nem akar ottlenn sebeket. Ez nem kívánság műsor. A gyereket meg kell szülni, ahogy a legjobb. És az nem feltétlen a császár... ha nem akar fájdalmat, sebeket, nem kellett volna gyereket vállalni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!