Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon félek a természetes...

Nagyon félek a természetes szüléstől! Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Első babám faros volt, automatikusan császár volt. Nagyon konnyen ment a felepules. Nem is csak az, maga a császár is jo volt, nem vajudtam, az elso felállás utan mar konnyen ment minden. Most a második fejvegu. 30 hetes vagyok, de rettegek, hogy természetesen kell megszulnom. Miért nem lehet ilyenkor valasztani? Felvagtak a hasam, most ott lent is ossze legyek kaszabolva? Nincs fogadott orvosom, az elsőnél sem volt. De most nagyon figyelik őket, hogy indokolatlan császár ne legyen, nem vállal el senki.
2021. márc. 23. 09:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
65%

A természetes szülés sem ördögtől való.

Nekem az első természetes volt. Hajnal 2kor szültem, reggel 8kor már mászkáltam, törökülésbe ültem. 4 varratom lett ottlenn kívül, belül matyóhímzés. Kb szülés után 1 héttel semmim nem fájt, a szex is ugyan olyan volt (mondjuk az 6hét után). A sebem azt se tudtam kb szülés után fél évvel, hogy hol van, hol keressem. Nem látszik, nem érzem.

A masodik császáros volt. Ott kb 1 hét kellett ahhoz, hogy normálisan setálni tudjak. Addig fájt. Az is hamar meg gyógyult, de mégsem olyan volt. (Muszáj volt a császár, beletekeredett a köldökzsinórba).

Inkább szülnék 6x természetesen, mint még1x császározzanak. Bár több babánk nem lesz.

Szerintem ne parázz rá.

2021. márc. 23. 09:28
 2/16 anonim ***** válasza:
42%

Másik kórház? Lakcimatjelentessel mindenképp megoldható. Én itt kaptam a tippet, hogy menjek pszichiáter szakrendelésre, és ott ad szakvéleményt.

Amúgy én is nagyon gáznak tartom, hogy ha már úgyis vágás van a hasadon akkor miért kell még ott "lent" is meggyotorni. És egyébként is nagyobb eséllyel lesz úgyis császár akkor meg minek kockáztatni? Az ilyen orvosoknak ajánlom a természetes foghuzas gyonyorenek ateleset természetesen érzéstelenítés nélkül.

2021. márc. 23. 09:33
 3/16 anonim ***** válasza:
58%
Én sem szerettem volna a másodikat természetesen szülni, ha már az első császár volt. Mikor beindult a vajúdás, azt mondta az egyik nővér, hogy mondjam a dokinak, hogy fáj a hegem. Így tettem, császár lett egyből. Könnyebben felépültek, mint az első után.
2021. márc. 23. 09:37
 4/16 anonim ***** válasza:
47%
Egyáltalán nem törvényszerű, hogy varrni kell odalent. Nekem például hiába volt nagy a fiam, csupán a gátmetszés varrták, amit nem is éreztem. Lényegében ezt leszámítva semmi különös nem történt velem. Szülés, baba és test válogatja.
2021. márc. 23. 09:37
 5/16 anonim ***** válasza:
67%
Nekem császár után hüvelyi volt. Nagyon rossz volt, repedtem, szakadtam is, a császárhegem végig sajgott közben. Válts kórházat inkább, nekem nagyon rossz volt a szülés, főleg úgy, hogy erőltették a "természetes szülést".
2021. márc. 23. 09:59
 6/16 anonim ***** válasza:
55%
Nem értem, miért nem lehet császárt választani 😲 az nem "indokolatlan", szerintem indokolatlan császárnak azt nevezzük, amikor természetesen indul, és menne is, de valamiért császárt rendelnek el. Itt az indok az, hogy a terhes nő azt kér. Nem?
2021. márc. 23. 10:03
 7/16 anonim ***** válasza:
54%

Meglepődve olvasom ezt a kérdést. Azt hittem, hogy ha már volt császár, az elegendő indok a második gyereknél a programcsászárra. Persze, meg lehet próbálni hüvelyi úton is, meg biztos vannak olyan helyek és orvosok, ahol természetes szülés pártiak, de akkor nem kell odamenni.

Amúgy megértelek, én is rettegek a természetes szüléstől, így két megoldás lehet számomra: végigjárok orvosokat, kamu indokért könyörögni vagy fizetek másfél millió forintot magánban. Vagy ahogy jelenleg érzem: akkor inkább nem lesz gyerekem.

Helyedben megpróbálnék valahogy kórházat vagy orvost váltani. Vagy ha nem lehet, marad a magán.

2021. márc. 23. 11:04
 8/16 anonim ***** válasza:
73%

Sajnos az van, hogy minél többedik császár, annál nagyobb a komplikációk és szövődmények kockázata. Az, hogy az első császárnál minden rendben ment, nem garancia arra, hogy a másodiknál is minden oké lesz. Pont ugyanolyan lutri, mint a hüvelyi szülés.

Ha majd eljön az idő, az orvossal közösen mérlegelitek az adott helyzetet és eldöntitek, hogy abban a helyzetben mi a legjobb megoldás. Még csak a 30.hétben vagy, még megfordulhat a baba, felléphet magas vérnyomás, elvékonyodhat a heged, megállhat a vajúdás a kórházban, szóval még elég sok minden történhet. Próbálj megnyugodni, és bízz a testedben.

2021. márc. 23. 12:24
 9/16 anonim ***** válasza:
52%

És akkor 8-9 héten keresztül éljen félelemben?

2021. márc. 23. 12:31
 10/16 anonim ***** válasza:
12%

Itt nem a félelemről van szó...

A baba benn nem marad. Az orvosok már több100 szülést levezettek, látják mikor mit kell csinálni. Ha baj lenne nem eröltetnék a természetes szülést.

Itt arról van szó, a kérdező nem akar ottlenn sebeket. Ez nem kívánság műsor. A gyereket meg kell szülni, ahogy a legjobb. És az nem feltétlen a császár... ha nem akar fájdalmat, sebeket, nem kellett volna gyereket vállalni...

2021. márc. 23. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!