Anyukák ti nem féltetek a természetes szüléstől?
Igen, csak nagyon indokolt esetben lehetséges. A császározás műtét, annak minden kockázatával.
Ha a spontán szülés alatt bármi fellépne, azért van ott az orvos, szülésznő, hogy azonnal cselekedjen, vagyis irány a műtő.
A szülésznő folyamatosan ellenőrzi a baba szívműködését, fájásokat, ha bármi nehézség lenne, hidd el,ők sem kockáztatnak.
Ne agyalj ezeken:) Szép, könnyű szülést!
De féltem, majd hosszú vajúdás után komplikáció miatt megcsászároztak, aztán több hónapig nem tudtam elhinni, hogy nem tudtam természetes úton megszülni, és baromira zavart lelkileg.
Hivatalosan csak indokol esetben van császár, de biztos van doki, aki jó pénzért megcsászároz. Mondjuk ebben nem tudok segíteni, nem ismerek ilyen dokit.
Én meg pont a császártól rettegtem és rettegek is a mai napig.
Kétszer szültem eddig természetesen, a harmadik gyerekemet várom.
Szülés nélkül is történhet baj. Nekem a 36 hetes babámra tekeredett rá a köldökzsinór, s meghalt méhen belül.
Sajnos.
Dehogynem, szerintem mindenki fél. De úgy kell elképzelned, hogy ahogy szülésre jelentkezel, rögtön megvizsgál a doki, utána mész a szülésznőhöz, és ha egyik sem fogadott, akkor is rendszeres időközönként jönnek és megnézik a szívhangot, hogy hogy tágulsz, hogy minden rendben van-e. A kórházban jó kezekben vagy, és ha valami gubanc van, pillanatok alatt előkészítenek téged hogy császárral szülj.
Sajnos van itt anyuka, aki a 39. héten veszítette el a babáját, NST-re mentek a kórházba, teljesen rutinvizsgálatra, és ott derült ki, hogy nincs szívhang. Szóval bármi bármikor megtörténhet, de nem erre kell gondolni, hanem hogy minden rendben lesz! És fontos, hogy bízz a kórházi személyzetben, tudják, hogy mit kell csinálni, és nem fognak felesleges kockázatnak kitenni téged és a babádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!