Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért félnek annyira a nők a...

Miért félnek annyira a nők a szüléstől?

Figyelt kérdés
Mi olyan ijesző benne? Értem én, hogy fáj, de az elmúlik és életet adhatnak vele. Mi értelme van akár évekkel előtte ráparázni, hogy milyen kemény lesz? Vagy nem is a szüléstől félnek, hanem a következményeitől?
2021. dec. 8. 00:38
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
20 Ugye, jobb lett volna, ha a te anyád sem akart volna szülni?
2021. dec. 8. 10:38
 22/32 anonim ***** válasza:
9%

21.-re.

Jobb. Tényleg.

2021. dec. 8. 11:08
 23/32 anonim ***** válasza:
44%

Én nem féltem, most se félek, bármikor újra csinálnám. Szerintem azért tartanak tőle sokan, mert tele az internet horrortörténetekkel, hülyeségekkel, amik önmagukban jobban traumatizálnak mint a szülés maga.( nem azt mondom, hogy ezek kamuk, de a negatívumok mindig sokkal könnyebben találnak utat az emberekhez, miközben a valóságban egy problémás szülésre jut többszáz problémamentes.) Ez az itteni vàlaszokon is remekül látszik. Sok nő még szereti is túldramatizálni a szülését és szülészeti erőszakot kiáltani mert csúnyán nézett rá az egyik nővér, vagy mert a szülészorvos mondott egy viccesnek szánt megjegyzést, amit félreértett, aztán ezt megfűzerezi a pokoli, elviselhetetlen fàjdalommal meg hasonló toposzokkal és már kèsz is a saját mártírsztorija, amivel házalhat szimpàtialàjkokért cserébe. Est aztán csomóan elolvassàk és előre ráparáznak a dologra. (Én se azt mondom, hogy kellemes a szülés, de messze nem kibírhatatlan. Az evolúció, a biológia erre rakott össze minket, elég sz@rul működnének a természet törvényei, ha nem lehetne kibírni és beleàjulnál a közepén.)

Egy idő után hagytam is az ilyen baromságok olvasgatását és ha valami érdekelt a szüléssel kapcsolatban, anyámat vagy az orvosomat kérdeztem, interneten még véletlenül se kerestem rá semmire.

2021. dec. 8. 11:14
 24/32 anonim ***** válasza:
76%

23 Természetes körülmények közt rengeteg nő belehal a szülésbe és nagyon kevés gyerek éri el a felnőtt kort, rengeteg gyerek halva születik.Ilyen még manapság is előfordul a kórházakban is, orvosi felügyelet mellett.

A természet úgy rakta össze a szaporodást, hogy csak a legéletképesebb egyedek tudjanak többször is szaporodni és csak a legéletképesebb utódok élik meg a felnőtt kort.

Persze, aki nem bírja az ilyesmit, az ne hallgassa meg mások negatív tapasztalatait.Ettől még léteznek, nem feltétlen vannak eltúlozva attól, hogy felteszed a szemellenzőt.

2021. dec. 8. 11:21
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

23 én részben egyetértek veled. De én külön vennem a szulestol és a kórházi ellátástól való félelmet.

Én annyira féltem a kórháztol a végére hogy szinte elhonalyositotta azt hogy a szulestol félek.

És pedig engem nem izgatott hogy milyen pozba mennyi szurkalassal stb csináljak, én nem hiszek a kórházi "háborítatlan szülésbe". Vegulis a szules elég kevésszer jut eszembe, na de a kórházi napok...

2021. dec. 8. 11:43
 26/32 anonim ***** válasza:
33%
Aki fél a szüléstől az nem vállal gyereket, vagy örökbe fogad. Félnek főleg első babások, mert ismeretlen érzések. Sokadik babások félnek, mert ha za első nehéz szülés volt, lehet többi is az lesz.
2021. dec. 8. 11:48
 27/32 anonim ***** válasza:
87%

Az első szülésem de a második előtt sem néztem meg egy szülési videót sem. Egyedül, amivel felkészültem az egy bába által vezetett felkészítő. Nem olvastam rémtörténeteket. A pozitív gondolatokkal, amit a felkészülés során kaptam, azokkal voltam és nekem igenis jó élményem van, nem féltem. Nem nézett rám csúnyán senki, ha igen, azt nem vettem észre, voltak akik a csecsemős nővérek közül beszóltak ebbe-abba, de elengedtem a fülem mellett. A fájdalomra, a légzésemre és a szülésre összpontosítottam.

Kívánom, hogy főleg az első gyerekes kismamák ne találkozzanak negatív, lehúzó szülésélménnyel. Persze, homokba dugni nem kell a fejünk, de azért nem árt pozitívan hozzáállni. A világ egyik legfontosabb dolga lesz számunkra, szülőknek, apának és anyának a születendő gyermek(ek).

2021. dec. 8. 15:11
 28/32 A kérdező kommentje:
Amennyiben valakit megsértettem a kérdésemmel és tönkretettem vele az egész hetét, elnézést kérek. Simán kíváncsi voltam, hogy miért él a szülés már a tinédzser lányok fejében is egy borzalmas valamiként. Arra jutottam, hogy jórészt a túlzó horrorsztorik és a tudatlanság miatt.
2021. dec. 8. 21:36
 29/32 anonim ***** válasza:
87%

"nem fáj annyira, mint amekkora boldogság a várandósság ideje"

Ja valóban, veszélyeztetett terhesként 14.hétig vészes hányással akkora boldogság volt hogy csak na.

Próbálja már a sok hozzád hasonló korlátolt elképzelni hogy nem minden terhesség meg szülés egyforma.

2021. dec. 9. 08:12
 30/32 anonim ***** válasza:
75%

"Arra jutottam, hogy jórészt a túlzó horrorsztorik és a tudatlanság miatt."

Biztos sokat szültél már te is....

2021. dec. 9. 08:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!