Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit reagáljak erre ? Normális...

Mit reagáljak erre ? Normális ezt kérdezni egy friss anyukától ? Mástól is kérdeztek ilyet?

Figyelt kérdés

Anyós itt volt a hétvégén és szinte rögtön rá is tért a lényegre .

- Miért nem ment még le a hasad ? Nekem ilyenkor már rég visszahúzódott. Ez biztosan nem normális . Menj vissza újra a dokihoz.

Hozzáteszem most töltötte a kisfiam a három hónapot és sajnos én 20 kg ot híztam , a nagyrésze a végén jött fel ( vizesedtem, toxémia gyanús voltam , végig magas vérnyomás gyógyszert szedtem és végig veszélyeztet voltam) . Alapból is hajlamos vagyok hízásra de a terhesség előtt nem volt gondom ilyen téren. Ő a terhessége alatt csak 8 kgot szedett fel . Persze hogy hamar eltűnt a hasa . Nekem ez olyan rosszul esett, hiszen mióta megszültem próbálok csak a kisbabát figyelni és nem ostorozni magam . Türelmesnek lenni a testemmel, ami egyáltalán nem könnyű. Volt hogy sírtam is hogy sosem leszek olyan mint régen és ő még képes belém rúgni .

2021. nov. 30. 03:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne reagálj semmit. Nekem a nagymamám ilyen. Amikor találkozunk kb tíz percig nézi a gyereket, aztán végig az a téma mennyire sz*rul nézek ki. Mellem, hasam, lábam, fenekem, kb minden ronda rajtam, pedig hát milyen szép voltam jajj… semmit nem tehetsz, engedd el a füled mellett és kész.
2021. nov. 30. 08:16
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom!

Vigasztaljon az a tény, hogy mindig azt kritizáljuk a másikon, amivel nekünk van gondunk saját magunkon!

2021. nov. 30. 08:29
 13/22 anonim ***** válasza:
Anyósodtól ez nagyon rossz megjegyzés volt. Amúgy meg a 20+ kiló hízásos is letud fogyni szülés utáni 1 évben,mint 2-3 kilót hízok. Le fog menni súlyod és hasad is,csak türelem kell. kedves mamának beszólni nem kellett volna,de más volt az ő idejében várandósnak lenni, mint a te idődben. Mamát meg küld el, szereld le.
2021. nov. 30. 10:01
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz vele szerintem se , én csak azt tudom hogy több mint 20 kg bíztam, 21 ig számoltam, túl hordtam 40+6 nappal a fiam , de idő kellet míg lemenjen, a te anyósod a típikus én jobban tudom mert felneveltem xy gyereket típus , és anyósom is az lett volna...de csak volna

Mindegy én nem hagytam se magam se a gyereket, okoskodot , nála voltam amúgy se voltunk jó viszonyban fogtam magam elmentem, de a gyerekem sose hagyom

Ne aggódj nekem 9 hónap kellet szoptatás +mindennapi takarítás stb mozgás mellett

2021. nov. 30. 10:22
 15/22 anonim ***** válasza:
95%

Valószínűleg szándékosan sérteget. Tudom, hogy ilyen védtlen és kiszolgáltatott helyzetben, mint a gyermekágyi időszak, főleg ha a hormonok miatt amúgy is hiperérzékeny az ember, nehéz kiállni magadért, de meg kell próbálnod a saját lelki egészséged megőrzése érdekében.

Ha beszól valami bántót, akkor szépen közöld vele, hogy a saját otthonodban nem tűröd, hogy bántsanak és kísérd ki az ajtón, viszont látásra. Nem kell durván, csak udvariasan.😉

2021. nov. 30. 12:40
 16/22 A kérdező kommentje:

Sziasztok :) Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a kedves válaszokat. Igazatok van, nem szabad eltürnöm ezt tőle. Valahol meg kell húzni a határt. Régen elengedtem a fülem mellett a kritikáit, de mostanában ez nem megy. Mióta megvan a baba folyamatosan fogást keres rajtam . Hozzáteszem a sógornőmnél is van gyerkőc aki már általános iskolás és anyósnak nem tetszik ahogy nevelték.

Azt mondta hogy náluk :

- Nem szóltam bele és szarul csinálták a nevelést , de nálatok nem követem el ezt a hibát .

Nem egyszerű a helyzet , de eddig sosem szóltam vissza . Nem akartam veszekedni, de ennyit már én sem bírok elviselni .

2021. nov. 30. 14:21
 17/22 anonim ***** válasza:
Miért? Ő olyan tökéletesen nevelte a gyerekeit?!? Nevetséges.... Utálom az ilyet
2021. nov. 30. 21:03
 18/22 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz vele. Idő míg lemegy a hasad illetve visszatér a régi súlyod

Ilyen kevés idő után teljesen normális h van mèg hasad.

Én 62 kilóval lettem terhes,87 el mentem szülni

76 al jöttem haza.

Most szülés után másfél évvel vagyok 65 kiló.

Tavasszal még 72 voltam.

Barátnőm 5 kilót hízott terhesség alatt,persze egyértelmű h lapos hassal jött haza a kórházból.

Mindneki más,ne foglalkozz anyosoddal. Világra hoztál egy gyermeket,természetes h maradt hasad.

A másik dolog,nem biztos az h ő csak 8 kilót hízott. Lehet szándékosan mondja h bantson vele.

2021. nov. 30. 22:04
 19/22 A kérdező kommentje:

17 es én is utálom az ilyet . A férjem az egyetlen gyereke aki jól sikerült. A másik tesója egy piás akinek mindenfelé van már gyereke . De az anyja mégis őt babusgatja állandóan meg sajnálja . A párom meg anyagilag is mindig támogatta őket. Úgy csinál mint egy minta anya , pedig nem az.

18-as Na akkor jól gondoltam hogy bőven kell idő . De nagyon ügyes vagy mert lassan vissza is áll a súlyod . :)

Próbálok nem foglalkozni vele . De már egyre biztosabb vagyok benne hogy tényleg bántani akar engem . Mindig tudja hova kell szúrni . Pedig a terhesség előtt nem volt gond a kapcsolatban . Azóta meg állandóan van egy két beszólás . Az is feltűnt hogy régen mindig emlékezett a születés napomra is de mikor terhes voltam nem. Pedig pár nap van csak az enyém és az övé között és én felköszöntöttem . Komolyan mintha már nem lennék a család része .

2021. nov. 30. 22:21
 20/22 anonim ***** válasza:

Persze h idő kell

9 hónap a terhesség,állítólag ugyanennyi idő amíg helyreáll a tested

Nem Rubint Rékát és társait kell alapul venni

Persze van aki nem hízik és ugyanolyan szülés után közvetlen mint előtte

De ez nagyban függ a genetikàtól

Szépen lassan le fog menni ne aggódj 🙂

A rosszindulatú emberekkel pedig ne foglalkozz

2021. dec. 3. 23:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!