Tegeződés-magázódás a tanítónővel, erre a helyzetre mit reagáljak?
Tudom, nem egy nagy dolog, de most eléggé feszélyez, és nem tudom, hogyan lenne a legkevésbé kínos reagálnom rá.
Kislányom tanítónője egy nálam kb. 20 évvel idősebb nő. Évekig magázódtunk, de néhány hete, amikor behívatott valamiért, azt kérte, tegeződjünk inkább, mert úgy egyszerűbb. Kicsit csodálkoztam rajta, de természetesen elfogadtam. Még mondta is, hogy mennyire örül.
Azóta kétszer beszéltünk eddig, és úgy tűnik, elfelejtette, hogy összetegeződtünk. Mindkét alkalommal úgy köszöntem neki, hogy "Szia, X néni", mire ő úgy válaszolt, hogy "Jó napot kívánok." Az első esetben még kijavította magát, hogy ja tényleg, de a másodikban már következetesen magázott végig.
Erre szerintetek mi a megfelelő reakció? Felejtsem én is el, mert biztos megbánta? Vagy tartsak ki a tegezés mellett, aztán majd megszokja? Vagy emlékeztessem rá, ha elrontja? Mi a legkevésbé kínos?
Elég kínos lehet, szerintem is magázd vissza.
74N
Én tegezném, ha már egyszer megtörtént.
Tegezem a gyerek tanítónénijét, igaz, ott csak 15 év a korkülönbség. De többekkel tegeződök, ahol nagyobb.
Az, hogy ő a sziára jónapot-ot vagy viszont látásrá-t köszön, szerintem a suliban rendben van. Hiszen ő úgy köszön, ahogy a gyerekektől szokott, ahogy elvárja.
Az x néni is helyénvaló a suliban. Beszélgetés közben tegezem, ha ott van a gyerek és hallja, be van vonva a beszélgetésbem nénizem.
Ő abszolút elvárja a nénit, eszembe se jutna simán azt mondani neki, hogy Kati (nem így hívják). Valahogy az a típus, értitek. :) Voltak fiatalabb tanítónők is korábban, őket nem néniztem, az idétlenül hangzott volna, de nála nem az.
Én is afelé hajlok amúgy, hogy ha már egyszer felajánlotta, akkor onnantól tegeződni kéne, az illem is így mondja tudtommal, hogy ha egyszer megtörtént, azt nem lehet semmissé tenni, de ha ennyire nem tartja számon, lehet, hogy kevésbé kínos, ha én is úgy teszek, mintha elfelejtettem volna. Végülis teljesen mindegy, csak engem nagyon zavarba tud hozni az ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!