Hogyan álltok a tegezéssel, magázódással?
Figyelt kérdés
A napokban gondolkodtam ezen a témán... 2,5 éves a lánykám és hát most van az az időszak,hogy magyaráznom kell már neki,hogy azért az idősebbeket nem szabad rögtön és sziázni stb... Olyan bajban vagyok,ha kicsit már idősebb emberrel találkozunk,most mondja azt neki,hogy csókolom... vagy azt hogy szia?! Nekem olyan nehezen áll rá erre a szám,mert én alapvetően utálom a magázódást.Ti hogyan vagytok ezzel?2010. aug. 5. 22:29
1/6 anonim válasza:
én is nagyon utálom a magázást! tudom, illik, de...még most is előfordul velem (így 18 évesen), hogy nem tudom eldönteni, h őt magázni vagy tegezni kéne...
2/6 anonim válasza:
Szerintem ha nem olyan ismerős, vagy idegen, akkor csókolom. Barátnőim gyerekitől én sem várom el, sőt, hogy csókolomot köszönjenek. Bár más gyerekektől sem. De meg kell ezt is tanulniuk, legfeljebb mondja majd az az ember, hogy sziát köszönjön.
3/6 anonim válasza:
Hat en nem tudom, de 3 eves lesz a kisfiam es eszembe sem jutott meg, hogy csokolomot köszöntessek vele. Mindenkinek szija-zik egyböl es akit mar ismer, annak meg puszit is küld. Szerintem böven raer ovi vegere megtanulni a csokolomozast, es a többifele köszönest. Addig marad a szia. A jolneveltseg es a tisztelet megadasa nem ezen mulik.
4/6 anonim válasza:
Kisgyereknek még ez korai, honnan tudná megállapítani az a csöppség, hogy ki hány éves. Áhh. Bőven elég ha 5 éves korban kezded terhelni ezzel. Addig meg nyugodtan tegezzen le mindenkit. Erre senki sem haragudhat meg. Akinek nem tetszik, az meg hülye.
5/6 anonim válasza:
Nekem is sziázik a 2 éves fiam,öreg,ismerős bácsiknak is,azok vissza köszönnek neki,és kész,megsimizik a fejét,vigyorognak,h milyen ügyes,és ennyi.Nem háborodnak fel rajta.Örülök,h megtanulta köszönést,elég lesz idővel a csókolomot is megtanulnia.
6/6 anonim válasza:
Az én fiam is tegez mindenkit, szerintem még ráérünk ezzel. Az oviban is tegezik az ovónénit, csak így: Anna néni, légyszi gyere ide...
nekem a másik problémám, hogy pl. ha bementek egy üzletbe ahol van egy huszonéves lány, akkor azt hogy mondjátok a gyereknek? A néni túl öreges, a lány túl bunkó, a hölgy meg, hát az sem jó...bocs az offért, de én sosem tudom mit mondjak, a múltkor is mondtam a fiamnak, hogy majd a néni segít, a "néni" meg kikérte magának, hogy ő bizony nem néni....:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!