Lehet biztonságosan szülni ha a magán klinika ami Pesten van nagyjából 150 km-re van tőlünk?
Na kérdező: az nem Trionlife, hanem Róbert Magánkórház a hely neve. és képzeld, igen több ismerősöm is szült ott. Egyetlen magánkórház sincs felkészülve, komplikál esetre, nincs koraszülött osztály pl(nem csak koraszülöttek kerülnek oda).
Hiába volt államiban főorvos, ha nincs megfelelő eszköze.
nagyon szép hely, finomak az ételek, de ha bármi komplikáció is van a terhesség alatt már nem vállalnak.
Nagy valószínűséggel bőven odaérsz 150km-ről, de sajnos ezt előre nem lehet tudni. A húgomnak vasárnap hajnalban folyt el a vize és hétfő este szült. A sógornőm délután 5-kor indult a kórházba és 8-kor már megszült. Azt akarom csak mondani, hogy nem is biztos, hogy tudni fogod, mikor kell indulni, mert lehet, hogy csak fél nap múlva szülsz, de az is lehet, hogy sürgősen beavatkozásra lenne szükség. Plusz, mi ugyan csak 6 percre lakunk a kórháztól (néztem az órát, mikor elindultunk, a fájások miatt), de én ezalatt is majdnem megpusztultam a zötykölődéstől, nemhogy 150km-en keresztül.
Hol laksz amúgy, hogy 150km a legközelebbi magánkórház?
Miért ne tudnának? Továbbmegyek, általános orvosként, soha nem praktizálva is le tudok vezetni egy tankönyvi szülést. A probléma a komplikációk esetében jönne.
Igen, bármelyik magánkórházban le tudnak vezetni egy szülést és el tudják látni a komplikációkat. Egy koraszülést vagy ha PIC igény van, esetleg súlyos nőgyógyászati szövődmény, akkor továbbküldenek.
Ismétlem, a magán kórház előnye a valagnyalás, hiszen ott dolgoznak a pénzükért. Biztonság viszont nem több és kevesebb mint a hasonló szaktudású, hasonló felszereltségű bármilyen kórházban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!