Szeretnék program császárt. Ezt lehet kérni az orvosunktól? Az első szülésem után, ami természetes szülés volt, nem akarom azt átélni. Ha nincsen probléma ,jól fekszik a baba,de én császárt szeretnék meg csinálják?
Nekem a méhem nőtt össze a húgyhólyagommal. Más miatt műtöttek laparoscopiával, és akkor derült ki, így meg is oldották azóta.
Császár után nekem fél évig panaszos volt a hólyag telődés, nem is értettem, miért. Aztán kiderült.
Már mindent leírtak előttem, így csak egy pozitív élményt szeretnék veled megosztani, sórgornőm esete.
Első gyerek tízen akárhány óra vajúdás, nagy volt a baba is, alig tudta megszülni. Utána is hetekig fájdalmai voltak a gátseb miatt. Iszonyat rossz élmény maradt benne.
Kistesónál rendesen félt, félt hogy újra átéli. Erre volt egy hiper gyors (épphogy beestek szülni, 15 perc múlva már megvolt a gyerek), könnyű szülése. Utána 2. Héten már sütött főzött otthon.
Nekem is a 2. Könnyebb volt, maga a kitolás olyan hirtelen jött, hogy nem tudtak vágni. Repedtem, de csak 3 öltést kaptam. Már a szülő ágyról úgy szálltam le, mintha semmi se történt volna. El sem hittem, mert az első után kb 6 hétig azért nem volt kellemes.
Csak azért írom ezeket le, hogy lásd, nem feltétlenül lesz a második is rossz élmény, vagy ugyan olyan fájdalmas.
Szülésznő vagyok.
Császármetszéskor felvágják az-akkor-legnagyobb és legvérbővebb hasi szervet és "kivesznek" belőle egy 3-4 kilós idegen testet ( tudom így leírva durván hangzik, de ez az igazság). Leesik a hasűri nyomás. Ez a műtét a legnagyobb hasi operáció. A "kiveszik"-et nem véletlenül tettem idézőjelbe. Van aki így viseli van aki úgy. Hármat szültem, én nem kérném! Az más, ha muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!