Szeretnék program császárt. Ezt lehet kérni az orvosunktól? Az első szülésem után, ami természetes szülés volt, nem akarom azt átélni. Ha nincsen probléma ,jól fekszik a baba,de én császárt szeretnék meg csinálják?
20
Ha valaki a gátseb miatt már császárt akar,annak valószínűleg durva meglepetés lesz a csaszarheg.Rengetegen gondolják hogy a császár az könnyebb, holott a ritka kivételt leszámítva azért mindenki szív rendesen.
1. A második szülés jellemzően könnyebb és rövidebb, mint az első, gátmetszés is jóval kisebb arányban szükséges.
2. Nehogy azt gondold, hogy a császáros sebbel nem lehet probléma...
Émn is inkább pszichológust javasolnék a trauma feldolgozására a császár helyett...
Nekem semmi gondom nem volt a császárral, sőt a környezetemben is mindenkinek elviselhető volt.
Magánban talán kérheted a császárt, de nem lesz olcsó. Elvileg itthon nem lehet előre lebeszélni.
Első szülésem császármetszéssel végződött. 11 óra vajúdás után vittek a műtőbe. Türelmetlen orvosok, csak oxival való kínzás.. kinyílt pedig a mehszaj de a baba feje fent maradt ezért toltak a műtőbe.
Akkor örültem, mert a spinalis után végre nem éreztem fájdalmat….
De ami utána jött pokol volt. Pedig hivatasos sportoló voltam addig míg nem lettem várandós, szóval fitt is voltam.
De szülés után 6 hónappal sem tudtam még gyors sétát sem, pedig 12 héttel a császár után Uh-val megnézték a méhem, s nem látszott rajta vágás..
Ra másfél évre szültem természetes szüléssel most 1 hónapja. 28 óra vajúdás volt! Én a felénél már császárt kertem, hogy nem bírom … (azt ismertem, attól nem féltem , tudtam mi vár rám).
Kaptam edát, de császárt nem. Nem engedték. Akkor dühös voltam rájuk.
De amint sikerült megszülni gátmetszéssel(szerencsére nem szakadtam belül, kívül sem volt nagy vágás), ahogy kibujt a baba és éppen gyorsan áttörölgették majd rám tették, fel”ordítottam”:
“URISTEN, sikerült és már nem is fáj”
Fárasztó volt, de elmúlt minden fájdalom.
Az erzes, hogy 2 óra hossza aranyórám lehetett, majd el tudtam menni egyedül pisilni és zuhanyozni.
Hogy felállni sokkal egyszerűbb volt mint császár után…
Hogy masnap mar az osztályon úgy tudtam felpattanni a babahoz hogy csak néztem..
Fájni fajt a gatseb valóban. De az amint felszivodott a varrat nem fajt..
Élveztem, hogy szülés után 5 nappal simán ki tudtam menni a két gyerekkel az udvarra, míg az egyik aludt a mozesben, a másikkal tudtam játszani.
Kérdező. Hidd el. A természetes szülés addig tart míg meg nem születik. A gatseb utána lof@sz. Nagyon max 6 hétig tart a fájdalom, de nekem kb 2 hét volt… most semmit nem érzek mar belőle, 4 hete szültem.
Ne akarj császárt. Én is azt hittem , hogy könnyebb. Nem könnyebb . Sot, rosszabb… azt hinne az ember, hogy de jó, nem kell vajudni, kiszedik a babát és majd begyogyul a sebem…
Elmondanám, hogy a császár utáni felállás simán felér egy vajudassAl, sokan meg is szedulnek…
Nagyon jó, hogy létezik császármetszés , hogy itt tart mar az orvostudomány, de nem arra találtak ki, hogy kenyelmi szempontból válasszuk , hanem sürgős illetve indokolt esetekben.
Gyere kérdező a debreceni klinikára.
Szobatarsaim (mindkettő) vasarosnamenybol jöttek oda szülni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!