Szeretnék program császárt. Ezt lehet kérni az orvosunktól? Az első szülésem után, ami természetes szülés volt, nem akarom azt átélni. Ha nincsen probléma ,jól fekszik a baba,de én császárt szeretnék meg csinálják?
Normális orvos, normál esetben nem.
Ne hidd azt, hogy a csm jobb.
Én elhiszem neked. De nem jobb ám a nagy hasi műtét, begyulladt heg (mert nem tolerálod esetleg a felszívodó varratot) összenővéseid lesznek. Szúrnod kell magad utána, sorolhatnám.
Megértelek, és picit még sem.
Tudom,hogy sok durva komplikáció adódhat természetes szülésnél is.
De ettől függetlenül a császár nem kényelmi opció hanem életmentő.
Nekem 3 császárom volt. Ebből 2 sürgősségi.
Köszönöm!
Tudom mindig éles kontra lesz a 2 ellentét.
Nekem sajnos az első indítva lett toxémia miatt, 7óra vajúdás után kitolásnál elakadt nyakán a zsínórral, leesett a szívhang. Így lett sürgősségi.
A második fenyegető hegszétválás miatt lett sürgőségi. Itt 2 órát műtöttek. Mindenem le volt tapadva, összenőlve a vastagbelem megcsavarodott. Másnap bélgyulladást kaptam.
A harmadik már nem ia lehetett volna sima szülés, itt is voltak összenővések. Itt viszont begyulladt a varrat. Első kettőnél csak belül varrtak. Kívűl ragasztottak. Most más műtött, ő varrt,és bár felszívodóval, 8 hétig a falat kapartam.. Megint antibiotikumot kellett szednem.
Megértem, hogy rettegsz, hogy félsz a fájdalomtól egy újabb komplikációtól. De még így is a babának és neked is elsősorban a természetes szülés az optimálisabb.
Vajúdás azért sokszor van, másrészt a babát nem "kiveszik", hanem konkrétan felvágják a hasad, a méhed, és úgy szedik ki, utána ezeknek a nagy sebeknek össze kell gyógyulni. Sokkal nagyobb probléma, mint egy gátmetszés, ílletve ez komoly hasmütét, ami azért nem teljesen veszélytelen.
Másrészt egyáltalán nem biztos, hogy a második szülés is nehéz lesz, általában az könnyebben, gyorsabban szokott menni.
Szia.
Én nagyon megértelek,mert ugyanebben a helyzetben vagyok. Tudom mit éltem át, és az én esetemben a csm sétagalopp lesz a természeteshez képest. Vagy lenne... de mivel már nincs hálapénz minden bonyolultabb lett,mert csak úgy keres alapján nem teheti a doki.
Nem, normális orvos nem.. kockázatos.
Mellesleg szerinten szörnyű is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!