Ikrekkel természetes szülés? Hogy zajlik ez manapság?
Figyelt kérdés
Még csak elméleti a kérdés, 10 hetes vagyok, nem sok dolgot tudok a mostani rendszerről.
Nem lehet fogadott orvosom, elvileg ugye. Akkor amikor beindul a szülés bemegyek a korházba és az ott lévő dokival szülők. Én ikrekkel vagyok várandós, az az alap hogy természetes szülés, ugye? Nem császároznak csak ezért meg, ugye?
Azt javaslom, hogy ezt a nőgyógyászodtól kérdezd meg. A legtöbb kórházban az ikerterhességeket programozott császármetszéssel szokták befejezni. De a doki, aki a terhesgondozást végzi, biztosan pontosabb információkat tud adni.
2021. aug. 3. 16:30
2/17 anonim válasza:
Azért ikreknél elég sanszos a császár. Főleg ha első terhesség. Többediknél esetleg engedik, ha nem volt előtte császár. Amúgy kórház függő is szerintem. Facebookon majdnem minden kórház szülészetének van csoportja, anyukák tudnak segíteni.
2021. aug. 3. 16:40
3/17 A kérdező kommentje:
Van már egy gyermekem, 2 éves. Nem képzik ki az orvosokat iker szülésre? Utána kérdezek, olvasok, köszönöm, csak hátha van valakinek tapasztalata.
2021. aug. 3. 16:45
4/17 anonim válasza:
Ritka sajnos az olyan orvos, aki tud ikerszülest sikeresen kísèrni. Egyre kevesebben tanuljàk ezt meg.
Èrdemes keresni olyat, aki sikeresen kìsèrt-nem vezetett- hüvelyi ikerszüleseket. Ha Budapesten laksz, akkor nagyobb az esèlyed, hogy talàlsz ilyet.
2021. aug. 3. 17:00
5/17 anonim válasza:
Egyértelműen császárt javasolnak ebben az esetben,és a ti érdeketekben ezt fogadd el mert kockázatos lenne a természezes.
2021. aug. 3. 17:40
6/17 A kérdező kommentje:
A császármetszés egy életmentő műtét. Az ikres szülés alapból nem egy halálos ítélet. Ha gond lenne, persze császár, de simán is meg lehet szülni a gyerekeket, anyának babáknak is jobb, egyedül az orvosnak nem max.
2021. aug. 3. 17:50
7/17 anonim válasza:
Nem halálos ítélet, de vészhelyzet. Az embert nem arra találták ki, hogy ikreket szüljön. Ha egy kicsit is ismernéd mit jelent az ikerterhesség nem az izgatna, hogy milyen szülés lesz, hanem hogy a végén hárman legyetek és egészségesek! Sok helyen az ikerterhesség 3. trimeszterében befektetik a kismamát, nem véletlenül, és sokszor minden technikát be kell vetni, hogy legalább még pár napig benn tartsák a babákat és esélyük legyen. Arról nem is beszélve, hogy az ikrek sokszor egymást akadályozzák a szülésnél. Egyszerűen azért, mert nincs elég helyük. És igen, van problémamentes ikerterhesség is, kb 5%. Jó lenne ha megértenéd, vészhelyzetben vagy, az orvosok pedig igyekeznek a legkisebb rosszat választani. És ikrek esetén az a császár. Akkor is, ha te most nem hiszed el.
2021. aug. 3. 18:05
8/17 anonim válasza:
A császármetszés már rég nem életmentő műtét,mikor még az volt, rengetegen belehaltak. De te tudod. Én a gyerekeim életét nézném az biztos.
2021. aug. 3. 18:07
9/17 anonim válasza:
Kedves kérdező!! Nem leszel kevesebb a csaszartol. Tudom hogy szülés előtt nagyon fontosnak tűnik, de nem az! Ez csak pár óra. A gyereked egészsége az első, és ikerterhessegnel nagyobb a komplikációk esélye!
Minden jót, kívánom hogy egészségesek legyenek! (Egy sérült gyerek anyukája)
2021. aug. 3. 18:39
10/17 A kérdező kommentje:
Amennyiben minden rendben van a terhesség során, és a szülés is komplikáció mentes, úgy mindenképp érdemes természetes szülést választani szerintem. Ez egyáltalán nem a babák életének veszélyeztetése és sajnálom, hogy páran így látjátok
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!