Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ikrekkel természetes szülés?...

Ikrekkel természetes szülés? Hogy zajlik ez manapság?

Figyelt kérdés

Még csak elméleti a kérdés, 10 hetes vagyok, nem sok dolgot tudok a mostani rendszerről.

Nem lehet fogadott orvosom, elvileg ugye. Akkor amikor beindul a szülés bemegyek a korházba és az ott lévő dokival szülők. Én ikrekkel vagyok várandós, az az alap hogy természetes szülés, ugye? Nem császároznak csak ezért meg, ugye?

2021. aug. 3. 16:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van ismerősöm, aki ikreknek természetes úton adott életet. Neki a 3. terhessége volt. 38. hétig hordta őket, spontán indult a szülés. Ilyen is van, de ritka.
2021. aug. 4. 00:45
 12/17 anonim ***** válasza:
61%

Menj orvoshoz és mond el ott az érveidet. Nekünk igazából mondhatod, mi nem fogunk meg császározni

Az meg hogy neked mi a jobb a doki pont lekakilja, a gyerekekkel szemben hidd el... Nem te fogsz abban a helyzetben dönteni, ha a segged a földhöz vered akkor sem, hogy a természetes szülés jobb.

Senki nem hülye mindenki tudja Hogy jobb, de egy iker szülésnél nem biztos. Ne próbálj orvost játszani ha nem vagy az. Fogadd el. Ha meg ennyire nem tudod feldolgozni kérj segítséget. De egyértelmű te az a fajta vagy aki lenezi a császáros anyukákat...

2021. aug. 4. 04:43
 13/17 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem sokan meg néznénk a dokid arcát ahogy ezt így elő adod neki, 0 rutinnal és tapasztalattal.

Imádom ezeket a majd en tudom anyukákat. Édesem itt nem te döntesz hidd el. De ha annyira természetesen akarodszülni őket, mert különben nem lennél "menő " előtte ott van, hogy nyugodt szívvel kockára teszed bármelyik babád életét, csak azért hogy a lyukadon jöjjön ki? Hogy elmondhasd 🙅‍♀️🙋‍♀️hogy naaaa ki a szuper anya? Tudom én is mit irok. Iker vagyok és tesóm is ikres anyuka. Sőt még rengeteg van a családban. Nem ellenkeztek a császár miatt, és képzeld lehet hihetetlen de semmivel nem kevesebbek🤦‍♀️

2021. aug. 4. 04:49
 14/17 anonim ***** válasza:
72%
Oké, akkor majd fogd a fejed, mikor A baba kijön rendben, B meg pl belédhal egy olyan komplikáció miatt (rosszul fordul, köldökzsinór rátekeredik, stb), amit császárral elkerülhettél volna.
2021. aug. 4. 16:26
 15/17 anonim ***** válasza:
65%
És arra hogyan kellene szerinted kiképezni az orvost,hogy amikor az első gyerek kijött,a második ne forduljon harántba ? Legtöbbször ez történik . Baromi kockázatos az ikres szülés, és inkább örülni kéne ,hogy ma már nem oroszrulett az ilyesmi,hanem meg tudnak császározni programozottan és semmi bajotok nem esik .
2021. aug. 6. 08:16
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
egyik női rokonom hüvelyi uton szütl 35 éves fiu kettes ikreket.az egyik női ismerösöm negyedik terhesége volt ikrek 1 fiu és 1 lány császármetszéssel 37.héten
2021. aug. 6. 14:38
 17/17 anonim ***** válasza:
73%

Látom, itt mindenki szakértő ikres terhesgondozó/szülész...

Meglepődnétek, hogy milyen sok esetben természetes úton születnek az ikrek (legalábbis kettes ikrek). Ugyanis iszonyat sok mindentöl függ a dolog.

Nekem MCDA ikerterhességem van, egyetlen egyszer sem merült még fel a csm a 33 hét alatt. Miért? A babák megfelelő ütemben nőnek, oxigén ellátottságuk jó, nekem is jók az értékeim, méhszáj zárt, stb. Miért kellene a program csm? Valaki leírná nekem? (Igen, tisztában vagyok a helyzettel, tudom, és felfogom, hogy lehet sürgősségi csm, illetve az is simán benne van a pakliban, hogy A baba természetes, B baba meg csm útján jön világra. Apropó: a dokim szerint ez a felállás elég ritka...) Jah, a befektetés sem indokolt.

Kedves kérdező: állj ki magatokért, válassz magad mellé a gondozáshoz iker szakértő dokit, és amennyiben PROBLÉMAMENTES a terhességed, illetve a babák fekvése engedi (A baba mindenképpen fejvégű kell legyen, van ahol B-nek is), és tényleg a természetes utat szeretnéd, ne hagyd magad!

A terhességhez kitartást! 😊

2021. aug. 11. 19:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!