Szeretnék program császárt. Ezt lehet kérni az orvosunktól? Az első szülésem után, ami természetes szülés volt, nem akarom azt átélni. Ha nincsen probléma ,jól fekszik a baba,de én császárt szeretnék meg csinálják?
Ha a gátsebtől tartasz, ami max. pár cm, és nem is belső szervekig hatolóan mély; akkor nem tudom, hogy miért gondolod, hogy jobb lenne inkább zsigerekig vágatni magad, sokkal nagyobb sebbel, izmokon, hashártyán, méhizomzaton át, hogy kinyomják belőled a babád, majd kiemelve a hasüregedből, konkrétan a hasadra kihelyezve foltozzák össze a méhed, amit utána visszatuszkolnak majd a helyére...
Vajúdáshoz lehet kérni EDA-t.
Mindegyiket átéltem, és már csak császárral szülhetek, de ha választhatnék akkor inkább a természetes szülést választanám.
Nekem császárnál nem hatott jól a gerincérzéstelenítés, így éreztem a fájdalmat műtét közben is. Olyan volt konkrétan, mintha élve boncolnának. Az elején még nem éreztem semmit, mert a bőröm tényleg teljesen érzéketlen volt, de amikor lejjebb mentek, és bennem turkáltak... maga volt a pokol.
Igaz, az a nagyon fájdalmas rész csak pár perc volt, gyorsan kikapták a babát amikor szóltam, és utána kaptam rögtön morfint is, ami után teljesen bekábultam, és a fájdalom is teljesen tűrhető lett.
De az a pár perc örökkévalóságnak tűnt akkor. Évek múltán is konkrétan fel tudom idézni az akkori szenvedésem, tehetetlenségem.
És nem egyedülálló az esetem.
Szóval nem mindig igaz az sem, hogy a baba megszületése nem fáj császárnál.
Én vajúdtam is hosszú órákon át, 2 perces fájásokkal, az elejétől oxytocinnal indítva; császár is lett belőle; a műtéti érzéstelenítés sem sikerült jól; meg utána is baromira fájt, az első héten tuti. A műtét miatt pedig összenövéseim lettek.
Kész szívás...
Egy természetes szülés nagyon fájdalmas része még komplikáltabb esetben sem tartott volna eddig, megúsztam volna max. 1 nehéz nappal. Így viszont hosszú napokig szenvedés volt az egész, és mindemellett kellett ellátnom a babámat is, ami főként az első napokban egyáltalán nem volt egyszerű.
Szóval 'nem fenékig tejfel' a császár sem.
Szerintem már mindent leírtak amit a császárról tudni kell. De van videó is róla. Nézd meg és meglátod mennyire nem egyszerű. És abba benne sincs az a fájdalom ami utána jön.
Annyit tudnék még hozzáfűzni, hogy miután újra elkezdtem menstruálni, peteéréssel olyan fájdalmaim voltak, hogy néha mozdulni alig bírtam. Minden hónapban. Valószínűleg összenövés okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!