Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor lesz ugyanakkora hìrèrtè...

Mikor lesz ugyanakkora hìrèrtèke a kòrhàzban meghalt csecsemőnek, mint az otthon szülès közben meghaltnak?

Figyelt kérdés
Zeng a mèdia az otthonszülès közben meghalt kisbaba miatt. Magyarorszàgon kòrhàzi szülèsnèl 100 000-ből àtlagosan 17 újszülött hal meg, nincs tele az esetekkel a sajtò. Ugyanarra a rizikòcsoportra vetìtve is az otthonszülès a biztonsàgosabb, mièrt van kihegyezve erre a rèszletre a hìr?

2021. máj. 7. 18:24
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Részvétem az ismerőseidnek! Ha otthon született volna a baba, vagy a Magyarorszàgon szokàsosnàl előbb hazamennek a kòrhàzbòl, akkor benne lennènek a hìrekben. :'(
2021. máj. 7. 21:55
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

30 szörnyű. 🙁 sajnos van, hogy nem tudnak adaptálódni a kinti világhoz. Rettenetes dolog. Részvétem a szülőknek. Iszonyú fájdalom.

Amúgy ebben a hírben, amiről most beszélünk nem az otthon szules a lényeg. Hanem hogy az az agyament no nekiállt autókázni át az országon.

Nekem is van több ismerősöm akik otthon szültek. Ő dolguk és mindenki el.

2021. máj. 7. 23:12
 33/38 anonim ***** válasza:
70%
Most olvastam erről az esetről,elmebeteg qhurva, dühömben nem tudok mit mondani. 200 km-t vezetett, hogy,lehet valakinek ennyi esze.
2021. máj. 8. 06:58
 34/38 anonim ***** válasza:
70%

18

Jah

Elvileg

Gyakorlatilag amikor ezt megjegyeztem, akkor a csecsemős: itt ilyet nem lehet, soha nem is volt

Megyei kórház.

Egyébként szerintem, bàrmennyire rossz, jó az a kórházban maradás

2 napja, ráhangolódás a babára.

Ha otthon vagy úgysem állod meg, hogy csak a babàval foglalkozz.

Egyébként van otthonszült barátnőm és kórházban szüléskövetkeztében meghalt( egyébként egészséges) csecsemő is van a környezetemben sajnos.

Másrészt nekem volt egy komplikált, kórházi körülményeket igénylő, és egy olyan szülésem, aminél orvos nem is volt (kórházban).

2021. máj. 8. 07:12
 35/38 anonim ***** válasza:
45%
Én abszolút nem tartom természetesnek a szülészeti erőszakot, sem nem értek egyet a természetes folyamatba való beleszólással. De a kórházban, ha bármi baj történik, akkor azonnal reagálni tudnak, percek is rengeteget számítanak. És ez az, a gyermekem élete az, amit nem tennék kockára akkor sem, ha tokától bokáig vágnának fel engem körömvágó kisollóval. És lehet tüntetni, meg korszerűsíteni meg érzékenyíteni, de szülni igenis vonuljon be az összes önző pcsa a kórházba, mert nagyon nem csak anyu lelkivilágáról szól az már, hanem arról is, hogy felelősséggel tartozik azért a gyerekért. Pedig gyűlöltem a kórházban töltött időt végig. Ha pedig orvos keze között halna meg, hát azt is ugyanúgy keresztre feszíteném a saját kezemmel, mint bármelyik bábaasszonyt.
2021. máj. 8. 22:04
 36/38 anonim ***** válasza:
86%

29

Koszi az itelkezest igy ismeretlenul....

Francot nem tudsz a hatterrol de lehordasz a sarga foldig

De igen buszke vagyok arra h van 3 okos szep gyeremekem, buszke vagyok arra h a parom halal utan volt erom a terhesseget vegig kihordani es helytallni a mindennapokban

Buszke vagyok magamra h szules utan ha nehezen is de megoldottam minden egyedul...

2021. máj. 9. 09:54
 37/38 anonim ***** válasza:
60%
Gratula a nőnek,kinyirta a gyerekét,csak hogy elmondhassa hogy ő dulánál szült. Milyen elvetemült,ősanya fanatikusnak kell már ehhez lenni. Miközben a lőtéri kutyát sem érdekli,akár fél év mulva is hogy ő hol és hogyan pottyantott.
2021. máj. 9. 13:11
 38/38 anonim ***** válasza:
100%

Tegyük helyre azért a fogalmakat.

Szülésznő: A szülésznő olyan egészségügy végzettséggel rendelkező szaksegítség, aki kórházi körülmények között a szülész orvos jobb kezeként funkcionál.

Bába: Felsőfokú képesítéssel rendelkező szülésznő, aki nem kórházban dolgozik. Önnállóan vezethet le szülést.

Dúla: [link] (Tehát dúlát bárki fogadhat kórházi és otthonszülésre is, ő nem orvos, nem szülésznő, ő lényegében azért van, hogy laikusként segítse az anyát.)

2021. máj. 12. 18:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!