Indítás és EDA, pro és kontra?
Leginkább olyanok válasza érdekel, akinek volt része ezekben, és szült spontán, minden nélkül is.
Nektek mi szól mellette, és mi ellene?
Mindkét dologról érdekelnek a tapasztalatok, hosszú távúak is.
Nézz utána hogy az adott kórházban van-e egyáltalán Eda.
Ahol én szültem kétszer megyei kórházban csak gázt adnak max. De én nem is szeretném hogy szurkálják a gerincem...
Van, ezért is intéztem el, hogy ott tudjak szülni, és ne a körzetiben, ahol semmit nem adnak.
(Szültem EDA-val, és nélküle is, a gond, hogy nekem akkor ott sajnos nem hatott. Ezért érdekel mások tapasztalata.)
Nekem 2 napig indították tablettával, de nem történt semmi (nem túlhordtam, hanem idő előtti burokrepedés miatt kerültem be a szülészetre).
Utolsó reggel mondták, hogy ha 10-ig nem indul meg, akkor császároznak, akkor kaptam oxit is, de csak nem kezdtem rendesen tágulni. Tök véletlenül derült ki, hogy azt hitték, hogy már megrepedt teljesen a burok, elfolyt a víz, holott csak szivárgott, még megvolt a buroksapka. Ekkor burkot repesztettek (dél körül), végre beindult a tágulás. Valamikor szúrtak EDA-t is, leszámítva, hogy kicsit szenvedtek a beadással, nekem teljesen jó volt, egész bírható volt a vajúdás (mondjuk nekem megváltás volt a kitolás, hogy végre nyomhattam, nem volt sokkal rosszabb, mint előtte, mikor még hatott az érzéstelenítés).
Éjfél után pár perccel született, semmi traumatikus emlékem nincs (legalábbis addig, utána a lepénnyel megszenvedtem, ki kellett végül cincálni kézzel, mert nem akart leválni, azt a részt kihagytam volna...).
Én ballonos indításra mentem, egyáltalán nem akartam. Szerencsére még a ballon előtt elöntött a magzatvíz, de mégis felrakták, mert még zárt voltam. Nem akartam EDA-t, csak gázt, de még nem kaphattam, mert nem esett le a ballon, tehát sehol nem tartok. A reggeles szülésznő úgy kezdte, amikor látta, hogy kivagyok, hogy nyugodjak meg, mindjárt kaphatok EDA-t és jobb lesz. Mondtam, nem szeretnék. Majd megvizsgáltak és közölték, ja bocs, nem is kaphatok, 7 centire nyitva vagyok🤦🏽♀️ Csak a ballon nem esett le.
Szóval megkaptam a gázom és toltam befelé rendesen🤣
Sajna, végül mégis császár lett, szóval megvolt az EDA is. Ott már az érdekelt a legkevésbé. Viszont azóta is szokott ott fájni időnként. Nem tudom, miért ☹️ Már 3 hónapja volt a műtét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!