Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Indítás és EDA, pro és kontra?

Indítás és EDA, pro és kontra?

Figyelt kérdés

Leginkább olyanok válasza érdekel, akinek volt része ezekben, és szült spontán, minden nélkül is.

Nektek mi szól mellette, és mi ellene?

Mindkét dologról érdekelnek a tapasztalatok, hosszú távúak is.

ma 20:48
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Ha 3 ujjnyira nyitva vagy már nem adnak. Én eleve úgy mentem be a kórházba, szóval mindegy is volt.
ma 21:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nézz utána hogy az adott kórházban van-e egyáltalán Eda.

Ahol én szültem kétszer megyei kórházban csak gázt adnak max. De én nem is szeretném hogy szurkálják a gerincem...

ma 21:45
 3/6 A kérdező kommentje:

Van, ezért is intéztem el, hogy ott tudjak szülni, és ne a körzetiben, ahol semmit nem adnak.

(Szültem EDA-val, és nélküle is, a gond, hogy nekem akkor ott sajnos nem hatott. Ezért érdekel mások tapasztalata.)

ma 21:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát az, hogy van, nem jelenti azt, hogy adnak is. Ott is volt, ahol én szültem, amennyiben szabad az aneszteziológus. 15 órán keresztül nem volt szabad egyszer sem. Utána amúgy császár lett. Gázt se adnak akármikor.
ma 22:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem 2 napig indították tablettával, de nem történt semmi (nem túlhordtam, hanem idő előtti burokrepedés miatt kerültem be a szülészetre).

Utolsó reggel mondták, hogy ha 10-ig nem indul meg, akkor császároznak, akkor kaptam oxit is, de csak nem kezdtem rendesen tágulni. Tök véletlenül derült ki, hogy azt hitték, hogy már megrepedt teljesen a burok, elfolyt a víz, holott csak szivárgott, még megvolt a buroksapka. Ekkor burkot repesztettek (dél körül), végre beindult a tágulás. Valamikor szúrtak EDA-t is, leszámítva, hogy kicsit szenvedtek a beadással, nekem teljesen jó volt, egész bírható volt a vajúdás (mondjuk nekem megváltás volt a kitolás, hogy végre nyomhattam, nem volt sokkal rosszabb, mint előtte, mikor még hatott az érzéstelenítés).

Éjfél után pár perccel született, semmi traumatikus emlékem nincs (legalábbis addig, utána a lepénnyel megszenvedtem, ki kellett végül cincálni kézzel, mert nem akart leválni, azt a részt kihagytam volna...).

ma 22:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Én ballonos indításra mentem, egyáltalán nem akartam. Szerencsére még a ballon előtt elöntött a magzatvíz, de mégis felrakták, mert még zárt voltam. Nem akartam EDA-t, csak gázt, de még nem kaphattam, mert nem esett le a ballon, tehát sehol nem tartok. A reggeles szülésznő úgy kezdte, amikor látta, hogy kivagyok, hogy nyugodjak meg, mindjárt kaphatok EDA-t és jobb lesz. Mondtam, nem szeretnék. Majd megvizsgáltak és közölték, ja bocs, nem is kaphatok, 7 centire nyitva vagyok🤦🏽‍♀️ Csak a ballon nem esett le.

Szóval megkaptam a gázom és toltam befelé rendesen🤣

Sajna, végül mégis császár lett, szóval megvolt az EDA is. Ott már az érdekelt a legkevésbé. Viszont azóta is szokott ott fájni időnként. Nem tudom, miért ☹️ Már 3 hónapja volt a műtét.

ma 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!