Apás szülés pro/kontra?
27. hétben járó kismama vagyok, az 1. babánkat várjuk. Még a tervezésnél minden vágyam az volt, hogy a férjem bent legyen a szülésnél. Amióta terhes vagyok, rendszeresen elkísér a vizsgálatokra, és látom rajta, mennyire zavarja ez az egész kórházi milliő. Megfogadtam, hogy nem engedem, hogy bent legyen a szülésnél, amit szinte örömmel nyugtázott. Amíg vajúdok, mellettem lesz, utána pedig "odakint vár". A véleményeteket szeretném kérni, hogy ki mit gondol az apás szülésről, kinek van pozitív, illetve negatív tapasztalata, esetleg szülés előtt állva hogy vélekedik erről a kérdésről!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én mindig is úgy voltam vele, hogy nem szeretném, ha benn lenne majd a párom, zavarna, ha ott lenne.
Erre kifogtam egy olyan pasit, aki nem hajlandó kinn maradni... Én pedig nem hadakozom tovább, mert ugyanúgy az ő gyermeke is, joga van ott lenni a szülésnél.
Mondjuk félek, hogy rámegy a házasságunk:D, mert magamat ismerve vajúdás közben nem fogok éppen kedvesen reagálni a "Nyugodj meg, minden rendben"-típusú nyugtatgatásaira.:) Pont ezért is szeretnék egyedül szülni, mert tudom, hogy ő akkor nekem csak egy, a fülembe duruzsoló ember lesz ott akkor, és sajnos jellemző rám, hogy felfokozott stresszhelyzetben csípőből ráosztok a másikra valamit, amit nem kellene.
Na de majd márciusban kiderül.:)
15 nappal ezelőtt nem tudtam volna végig csinálni a férjem nélkül a szülést! Nekem nagyon nagy segítség volt!
Az első terhességem császárral záródott, ott nem lehetett ott velem, és nagyon rossz volt!
Most nagyon sokat köszönhetek neki! Segített mindenben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!