Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés pro/kontra?

Apás szülés pro/kontra?

Figyelt kérdés

27. hétben járó kismama vagyok, az 1. babánkat várjuk. Még a tervezésnél minden vágyam az volt, hogy a férjem bent legyen a szülésnél. Amióta terhes vagyok, rendszeresen elkísér a vizsgálatokra, és látom rajta, mennyire zavarja ez az egész kórházi milliő. Megfogadtam, hogy nem engedem, hogy bent legyen a szülésnél, amit szinte örömmel nyugtázott. Amíg vajúdok, mellettem lesz, utána pedig "odakint vár". A véleményeteket szeretném kérni, hogy ki mit gondol az apás szülésről, kinek van pozitív, illetve negatív tapasztalata, esetleg szülés előtt állva hogy vélekedik erről a kérdésről!

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. nov. 22. 17:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem nagyon agyament divat az apás szülés. Nem véletlen, hogy régebben távoltartották ilyen eseménytöl az apákat a "férfinépséget".
2013. nov. 22. 17:16
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk bent volt a férjem és iszonyatosan nagy segítség volt. Semmi rossz hatását nem tapasztaltuk. Egyébként ha már a vajúdást kibírta, akkor akár végig bent is maradhat, hiszen így pont a gyereke megszületéséről marad le.
2013. nov. 22. 17:18
 3/11 anonim ***** válasza:
45%
Én már szültem egyszer.Teljesen kizártnak tartottam,hogy bent legyen a férjem,szerintem nem nekik való ez az egész,és amúgy sem akarnám,hogy úgy lásson,és azt érezze,hogy ő csak ott van,és nem tud segíteni,mert tehetetlennek érezné magát.DE!Most várjuk a tesót,most bent lesz a férjem de csak akkor ha ugyanúgy indul majd mint az első,ugyanis elfolyt a vizem,fájásom semmi,és órákig feküdtem,míg hat az oxi,rendesen unatkoztam,szóval arra a néhány órára most bent lesz,ha most is így alakulna.
2013. nov. 22. 17:23
 4/11 anonim ***** válasza:
68%

Én mindig is úgy voltam vele, hogy nem szeretném, ha benn lenne majd a párom, zavarna, ha ott lenne.

Erre kifogtam egy olyan pasit, aki nem hajlandó kinn maradni... Én pedig nem hadakozom tovább, mert ugyanúgy az ő gyermeke is, joga van ott lenni a szülésnél.

Mondjuk félek, hogy rámegy a házasságunk:D, mert magamat ismerve vajúdás közben nem fogok éppen kedvesen reagálni a "Nyugodj meg, minden rendben"-típusú nyugtatgatásaira.:) Pont ezért is szeretnék egyedül szülni, mert tudom, hogy ő akkor nekem csak egy, a fülembe duruzsoló ember lesz ott akkor, és sajnos jellemző rám, hogy felfokozott stresszhelyzetben csípőből ráosztok a másikra valamit, amit nem kellene.

Na de majd márciusban kiderül.:)

2013. nov. 22. 17:27
 5/11 anonim ***** válasza:
46%
Nálunk az első gyerkőc születésekor a vajúdás alatt ott volt,az jól esett, de a kitolásnál nem akartam, h úgy lásson ,így kinnt maradt.Szeretett volna bejönni, de tiszteletben tartotta a kívánságom.Másodszor meg olyan gyorsan történt minden, hogy mire bejutott a szülőszobára már a kitolásnál tartottunk.Az jobban megviselte, láttam szegényen, h tehetetlen, de nekem végülis jó volt, h bennt volt. Most harmadjára szerintem elejétől a végéig bennt lesz.
2013. nov. 22. 17:40
 6/11 Julie S ***** válasza:
60%
Nálunk a párom nem akart bent lenni a szülésnél, de végül mégis bent maradt és nem bánta meg. Eszébe sem jutott kimenni.
2013. nov. 22. 17:49
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem az a jó, ha akkor van bent az apuka, ha mind a két fél akarja. Nálunk így volt, és a férjemnek hatalmas élmény volt, pedig nem csak a fejemnél volt, vándorolt rendszeresen a lábam közé, volt, hogy már szóltak neki, hogy egy kicsit álljon odébb, mert nem tudnak dolgozni. Amikor a rokonok, barátok kérdeznek a szülésről, én sokszor szóhoz sem jutok, akkora élvezettel mesél minden részletet. De ez nagyon emberfüggő. Én nagyon örültem, hogy ott volt. Sok dolga nem volt, mert olyan gyors szülésem volt, hogy masszázsra, támogatásra nem igazán volt idő, de a tudat kellett nekem, hogy ott van, és "megvéd". Ez hülyén hangzik, de én rettegtem a személyzettől, még akkor is, ha fogadott orvosom volt, így kellett a tudat, hogy ő ott van. Ha azonban nem akart volna bejönni, akkor nem kényszerítettem volna rá, akkor egyedül szültem volna, mert én mást nem bírtam volna ott elviselni magam mellett.
2013. nov. 22. 19:43
 8/11 anonim ***** válasza:
67%

15 nappal ezelőtt nem tudtam volna végig csinálni a férjem nélkül a szülést! Nekem nagyon nagy segítség volt!

Az első terhességem császárral záródott, ott nem lehetett ott velem, és nagyon rossz volt!

Most nagyon sokat köszönhetek neki! Segített mindenben

2013. nov. 22. 20:49
 9/11 anonim ***** válasza:
66%
A férjemre bíztam, hogy be akar-e jönni, eleinte nem szerettem volna....aztán 30 órát vajúdtam...akkor borzasztóan szerettem volna, hogy bejöjjön, de nem engedték neki, mert kiderült, hogy császározni kell..zokogott, mikor felébredtem, hogy magamra hagyott...szóval nekem személy szerint a vajúdás alatt nagyon jó lett volna, ha velem van, és ő is bánta, h nem volt...
2013. nov. 23. 02:18
 10/11 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem is közös megegyezés alapján jó ezt eldönteni! Nem tudhatjuk mi jár a másik fejében és meg is gondolhatja magát! Én nem szerettem volna, ha a férjem bent van, de ő nagyon ott akart lenni! Sajnos nem úgy jött ki a lépés, ahogy elterveztük: szülés előtt már két napja nem aludtam a fájások miatt, olyan fáradt voltam, hogy nem emlékszem a vajúdás időszakára. Ezért jó, hogy ott volt, legalább valaki tudja mi történt.. Végül császároztak, ő láthatta először a picit! még így is életre szóló élmény volt neki!
2013. nov. 23. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!