Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés pro-kontra?

Apás szülés pro-kontra?

Figyelt kérdés
Szerintetek az anyukának, hogy jobb? Tudom, mindenki maga dönti el, csak kíváncsi lennék a tapasztalatokra, véleményekre.
2010. nov. 17. 09:58
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon kellett, hogy ott legyen. Erőt adott.
2010. nov. 17. 10:02
 2/23 anonim ***** válasza:
MI is együtt szültünk,nagyon jó volt.Segitett amiben tudott,beszélgettünk,Ha nyomnom kellett tartotta a hátam stb.Szerintem az apának is szüksége van erre.
2010. nov. 17. 10:07
 3/23 anonim ***** válasza:
82%

Törpém 3,5éves. :)

Sajnos én ragaszkodtam hozzá, hogy bejöjjön, de kár volt. Bár a gyerkőcöt Ő akarta nagyon, a szülésnél semmiben sem volt segítségemre, még a kezemet sem akarta fogni. Gondolom nem kell mondanom, hogy milyen csodás apává vált, azóta el is váltunk. Kár, hogy nem a húgomat kértem meg, hogy mellettem legyen, hiszen Ő akkor szülésznő tanuló volt, azóta már el is végezte a sulit. :)

Egy biztos szerintem!

Egy kapcsolatot vagy megerősít az apás szülés, vagy lerombol. De ezt csak akkor lehet megtudni. :(

Mindenesetre, amelyik Apa be akar menni, azt hagyni kell, amelyik nem, azzal nem szabad erőszakoskodni, hogy de azért is gyere be!

2010. nov. 17. 10:09
 4/23 anonim ***** válasza:
67%

azzal is kellene foglalkozni, hogy hosszútávon mi a jobb.

én 33 évesen bent voltam a kislányom születésénél. a következőnél is bent leszek, ez nem kérdés. de más férfiaknak nem javaslom.

a gond az, hogy mi férfiak arra vagyunk szoktatva, hogy megoldjuk a problémákat. ott bent viszont azt látjuk, hogy igazából nem tudunk segíteni. főleg a vajúdás alatt.

(a szülés maga az más tészta, ott az orovos, ott szülésznő, ők hozzáértőek, azon, hogy ott nekünk annyi a dolgunk, hogy fogjuk a kezét viszonlag könnyű felülemelkedni.)

azt pedig egy férfiembernek nagyon nehéz feldolgoznia, hogy nem tud mit tenni. van aki képes rá, van aki nem. egyszer egy műsorban egy pszihológus (nő) a posttraumás stressz hasonlította azt az állapotot, ami egy ilyen élmény után sok férfiál előjön.

szóval én biztosan bent leszek a következőnél, de nem ajánlom senkinek. a szülés elött álló nőknek meg azt kellene átgondolniuk, hogy biztosan alkalmas-e a párjuk ennek elviselésére és ha egy kis kételyük is van, akkor inkább tiltsák ki, mert nagyon ráfaraghatnak a dologra...

2010. nov. 17. 10:16
 5/23 anonim ***** válasza:
23%

"Bár a gyerkőcöt Ő akarta nagyon, a szülésnél semmiben sem volt segítségemre, még a kezemet sem akarta fogni. Gondolom nem kell mondanom, hogy milyen csodás apává vált, azóta el is váltunk."

nem akarlak bántani, de jó eséllyel ma is boldog családod lenne vele, ha nem ragaszkodsz a dologhoz...

2010. nov. 17. 10:22
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

ma 10:16

Teljesen igazad van. Pont ezt írtam én is, az Előtted lévő hsz-ban.

2010. nov. 17. 10:23
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Én kétszer szültem egyik szülésnél sem volt bent a férjem, de nem bánta meg és én sem . Kezdettől fogva nem akart bent lenni ezért én nem is erőltettem.

22 hónapos és 3 hetes kisfiúk anyukája

2010. nov. 17. 10:25
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

ma 10:22

Nem a szülés miatt történt a válás!

Nála annyiban kimerült az apai tevékenység, hogy leadta a fizetését és ennyi, egyetlen egyszer nem fürdette meg a fiúnkat, nem játszott vele, egyszerűen alkalmatlan az Apaságra! Elváltunk és le akart mondani a vér szerinti gyermekéről, hogy ne kelljen gyermektartás fizetnie! Hónapok óta nem kíváncsi a Fiára, akkor látja, ha a nagyszülők, az Ő szülei elviszik hozzá! De még arra sem képes, hogy felhívja a gyerkőcöt pár percre!

Sajna ilyen apák is vannak, de remélem elég ritkán!

2010. nov. 17. 10:27
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk bevált az apás szülés, de nem gondolom, hogy mindenkinél törvényszerű. Személyesen nem tudok egy negatív példát sem, de úgy gondolom, hogy, ha a férfi nem akar bent lenni, akkor nem szabad eröltetni. Tiszteletben kell tartani a döntését, akármi is az. Ha bent akar lenni, akkor a lehető legpontosabban fel kell készíteni, arra, amiben része lesz.

Az én párom azt hiszem sokat vívódott. Nem bírja, a korházat, a vért, és féltet engem, nem tudta, hogy el tudja-e viselni a szenvedésemet. A tehetlenség érzése benne is erős volt. Ezzel szemben állt, hogy az ő pici babája fog megszületni, amiről semmiképp nem akart lemaradni. És az, hogy szeret engem, ezért segítenie kell. Egy nőnek könnyű a döntés, de egy férfinál más, hiszen ő választhatja a könnyebb utat is...

Végül sokat segített neki egy könyv a "Kispapák könyve". Úgy döntött, hogy a vajúdásnál velem lesz és próbál enyhíteni a kínokon, de a szülésnél nem lesz bent, mert tart tőle. Én elfogadtam a döntését. Végül végig maradt és hihetetlenül nagy élmény volt mindkettőnknek. Később engem nagyon zavart, hogy nem látott-e olyasmit, ami zavarja, de azt mondta, hogy a szülés és a szex két különböző dolog és nem keveredik össze benne. A következő három szülésünknél is bent volt és nálunk ez nem zavarta meg a kapcsolatunkat.

2010. nov. 17. 10:37
 10/23 anonim ***** válasza:
Az apuka remekül leírta, az én páromnak is a tehetetlenség volt a legnehezebb az egészben. Ráadásul ő 3 céget vezet, hozzá van szokva a ténykedéshez, döntésekhez és azok lebonyolításhoz, de itt semmi nem tudott tenni. Legalábbis ő úgy érezte. Nekem rengeteget jelentett, hogy fogta a kezem és tartotta a fejem. Meg már pusztán a jelenléte is. Kétszer szültünk együtt és a másodiknál már a világ legtermészetesebb dolga olt, hogy bent olt ő is. Jobban is fogadta, mint az elsőt, mert már tudta, hogy mivel tud nekem segíteni. Nem kell ott a férfinek nagy dolgokat művelni, világot megváltani, csak ott kell lennie, ha ő és a párja KÖZÖSEN úgy döntenek. Minket még jobban összehozott a két szülés élménye, de ehhez stabil, jó kapcsolatra van szükség már szülés előtt is.
2010. nov. 17. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!