Apás szülés pro-kontra?
Az első gyerekkel bent volt, na de tyhűűű. Folyton nyaffogot, fáradt, hogy így nem úgy nem... Jól felnyomta az agyvizem... tizensokadik órámat töltöttem sétával, hogy szüljek végre, fájásaim voltak, és Ő nem segített, nem tartotta a lelket bennem. Persze a végét élvezte, hogy megszületett a kicsi, de a közbenső 6órát amit velem volt ugorhattuk volna. Munkából haza ment, evett(3fogásos hami, még dicsekedett is vele, és akkor már 6órája nem ettem semmit, mikor Ő nagyban ebédelt, csak vizet ihattam), elment aludni, és úgy jött be hozzám...
Most a második csemete születésénél meglátjuk... Ha akar jöhet, de az első olyan megmozdulásánál, amikor nem Férjként, Apaként, hanem kényes hisztisként viselkedik reptetem...
Sziasztok.
2010 februarjaban szultem.Apas szules volt.Nem akartam, hogy bejojjon velem a ferjem, de annyira mondta, hogy be akar jonni, hogy nem tudtam lebeszelni rola SZERENCSERE :)
Vegig velem volt es SEGITETT!!Voltunk szules felkesziton ahol megtanulta, hogy kell masszirozni, hogy lazitsa az izmaimat.Segitett megartani a helyes levegovetelt.Probalta elterelni a gondolataimat es meg a wc-re is jonni akart, hogy segitsen...de ezt azert felnott ember modjara egyedul megoldottam :)
Kitolasi resznel kommentalta mit is lat odalent.Biztatott, hogy meg egy nagyot nyomjak stb.
O vagta el a koldokzsinort sirva es kerdezte mikor szuletik a kovetkezo baba.A varrasnal O volt a tolmacs (kulfoldon szultem es olyan faradt voltam a vegere, hogy magyarul is alig ertettem, nem hogy angolul)
Szerelmes a lanyaba tetotol talpig es azota is emlegeti, hogy egyutt szultunk es nem csak az enyem a dicsoseg :)
Kivanom, hogy minden ferfi igy elje meg az apas szulest mint a ferjem :)
Tole kaptam O meg tolem a legszebb valentinnapi ajandekot :) a pici lanyunkat :)
Utolsó hozzászólás nagyon szívhezszoló és aranyos volt:) Nagyon örülök,hogy igy éltétek meg és sok boldogságot kivánok ezután is:)
Bár én még nem szültem,a környezetemből egyetlen negtaiv példát sem hallottam,minden apuka ismerősöm büszkélkedik vele,hogy ő vágta el a köldökzsinort.. szerintem talán az a legnagyobb pozitivuma,hogy könnyebben és gyorsabban kialakul a ragaszkodás az apa részéről . Nekünk nőknek könnyű,9 hónapig érezzük a magzatunkat és mire megszületik általában már rég kialakult a ragaszkodás,kötődés hozzá.
Persze ez nem törvényszerű és sok férfi anélkül is első perctől kezdve szerelmes a babájába,hogy bent lett volna a szülésnél.
Erőltetni szerintem sem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!