Apás szülés - pro és kontra, Ti hogyan szeretnétek?
Kismamák, Ti szeretnétek ha a Párotok bent lenne a szülésnél?
Én most 20 hetes terhes vagyok, szeretném ha majd bejönne a Párom, mert úgy érzem, erőt adna. De Ő azt mondja, nem szeretne bejönni, mert nem bírja a vért. Szeretjük egymást, minden vizsgálatra elkísér ( védőnő, orvos, UH, vérvétel ), de amikor vérvételre megyünk, Ő is rosszul van.
Tudom, hogy nem szabad erőltetni, hogy bent legyen az Apuka, mert a lelkében kárt is okozhatunk. Csak nekem ez most egy nagy csalódás.
Anyukám szívesen bejönne, de Őt meg én nem akarom.
Az én férjem be akart jönni, de már a kórház épületétől rosszul lett.
Hősiesen kísért UH-ra, stb.
Bent volt a szülésen is, a kitolásnál majdnem rosszul lett, kiküldték, lesápadt, szédült. Az ajtóból visszafordult, és mégis maradt. Azt mondja megérte. Látott mindent, hiába mondta az orvos, h üljön le, ott nyüzsgött, látta azt is, ahogy kijött a fiunk.
Én nem szerettem volna, h bent legyen, de erősködött, és sokkal jobb így:) A köldökzsinórt nem engedték neki elvágni, mert még akkor is remegett az izgalomtól, esküszöm ő teljesen együtt érzett velünk, együtt vettük a levegőt, gyakorlatilag ő is nyomott:)
Az volt még édes, mikor először nekem adták oda, aztán felöltöztetve meg az apjához kértem, h adják, sírt a fiunk nagyon, az apja meg beszélt neki, és abban a pillanatban abbahagyta, le is van fényképezve, ahogy nézik egymást:)
Szia!
Anno nekünk az egyik már szült apuka barátunk, aki egyébként egy csepp vértől elájul, azt mondta, hogy élete legjobb élménye volt, semmi pénzért nem hagyta volna ki, pedig ő is nagyon tipródott.
Ezen felbuzdulva mindkét szülésemnél bent volt velem a férjem. Azt gondolom írnom se kell, hogy nekem ez mit jelentett, ott volt végig velem, fogta a kezem, törölgette a homlokom, masszírozta a derekam, szóval jó volt vele vajúdni. A második szülésem életem egyik legjobb és legszebb élménye, olyan nagyon csodálatos volt.
Mindkétszer ő fogta meg előbb, az első baba egészen addig ordított, apa kezében egyből megnyugodott... A második babánknál ő mondta, hogy kislány... Az ő szemében csillant meg először egy-egy könnycsepp...
Egy csomó dolgot ő csinált először a babáinkkal, ami elmondása szerint neki nagyon-nagyon jó érzés volt, hiszen a terhesség alatt mindig mindent előbb éreztem: hogy nő a mellem, hogy rosszul vagyok, hogy megmoccant, hogy csuklik stb.
Igaz, hogy nem kell erőltetni, én csak összeengedném olyan apukákkal, akik ezt már végigcsinálták. És ha nem akar, nem fog semmi véres dolgot látni!
3. vagyok, azt is mondd el az apukának, h ott azért nincs sok vér, vérezgetsz, de olyan, mint egy kisebb menstruáció.
Nekem a férjem törölgette le a lábam, mikor összecsíkoztam.
Nem gáz, nekem anno mondták, h mint a disznóvágás, akkor a férjem ledöbbent, de nem az, semmi gusztustalan nincs benne.
Szia!
Én november 30-án szültem a Sote I.-en. Életem/életünk egyik legszebb élménye. A Sote I.en egy ágyas vajúdó és egyben szülő szobák vannak, melyek elég kicsik.
Az én párom is rosszul van, ha pl tűt lát, a vértől meg pláne. Mi is ettől tartottunk, hogy nem fogja bírni a látványt, a vért stb..., főleg abban a kis szobában, de szerencsére semmi probléma nem volt, mindent látott, sőt köldökzsinórt is vágott, amit előtte teljesen elutasított. Az a mondat, hogy "már látom a buksiját" nekem nagyon sok erőt adott a legvégén, sőt az egész ottléte, fogta a kezemet és segített amiben tudott. Amúgy azt mondta, hogy nem volt sok vér a szülés közben.
Szerintem próbáljátok meg együtt, és ha abszolut nem megy, akkor még anyukád be mehet, hogy legyen ott valaki. Nekünk az első babánk volt. Kívánom Neked, hogy olyan gyönyörű élményben legyen részed amilyenben nekem volt, kívánok könnyű és szép szülést Neked.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Megmutatom a Páromnak is őket, hátha még júniusig meggondolja magát :)
Aranyosak vagytok, hogy ilyen kedvesen megosztottátok velünk az élményeiteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!