Szülésznő anyuka kontra férj. Ti hogy döntenétek?
Anyum közel 40 éve szülésznő abban a kórházban ahol szülni fogok. Bennem valahogy fel sem merült, hogy ne ő legyen ott a szülésemkor mint szülésznő, de emellett apás szülést szerettem volna.
Erre a férjem tegnap este közölte, hogy választanom kell, mert ő hülyén érezné magát, hogy ott az anyósa is, és feleslegesnek érezné magát, és hogy rosszul esik neki, hogy az anyámmal akarok szülni és nem vele. Én mondtam neki, hogy egyáltalán nem így van, ha az anyám postás vagy boltos, vagy mit tudom én mi lenne eszembe sem jutna, hogy ő legyen ott HELYETTE, de így hogy pont szülésznő, így azt szerettem volna, hogy ő is ott legyen MELLETTE. Úgy érzem, hogy mivel anyum sokkal jobban ismer mint egy idegen szülésznő, ezért többet tudna segíteni a vajódáskor, stb.. A férjem ezt nem fogadja el, és besértődött, és közölte, hogy vagy ő, vagy én. Mit tennétek? Valamelyikük biztos, hogy nagyon meg fog sértődni, mert másrészről gondolom anyu is azt hiszi, hogy nála fogok szülni, és érdekesen venné ki magát ha felfogadnám valamelyik kolléganőjét.
Iszonyú hülyén érzem magam most, sírnék legszívesebben, hogy hogy teheti most ezt velem... Még ha utálnák egymást vagy ilyesmi megérteném, de teljesen normális viszonyban vannak. Én mindig apás szülést szerettem volna, és azt sem tudom elképzelni, hogy a férjem ne legyen ott... De csak én fogok ott órákat szenvedni, nem azt kellene figyelembe venni, hogy nekem mi lenne jó??? Hogy oldanátok ezt meg? 30 hkm
Jó egyes, te így érzel, én meg nem... engem meg megnyugtatna ha ott lenne, kevés nála higgadtabb embert ismerek, én meg nagyon félek.
De nem is ez volt a kérdés, hogy más szülne e az anyjánál ha az szülésznő lenne, hanem hogy a fenti szituációban mit tennétek.
Köszönöm az eddigi válaszokat! 4-es, köszi, ez eszembe sem jutott, amit írtál, hogy elmondjam anyukámnak hogy mi a helyzet és kérjem hogy javasoljon valami kompromisszumos megoldást, de ez az ötlet tetszik! Meg fogom őt is kérdezni! Elég sok szülést látott már... :)
Én meg gondolkodni sem tudok a melegtől meg az idegességtől... :(...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!