Szülésznő anyuka kontra férj. Ti hogy döntenétek?
Anyum közel 40 éve szülésznő abban a kórházban ahol szülni fogok. Bennem valahogy fel sem merült, hogy ne ő legyen ott a szülésemkor mint szülésznő, de emellett apás szülést szerettem volna.
Erre a férjem tegnap este közölte, hogy választanom kell, mert ő hülyén érezné magát, hogy ott az anyósa is, és feleslegesnek érezné magát, és hogy rosszul esik neki, hogy az anyámmal akarok szülni és nem vele. Én mondtam neki, hogy egyáltalán nem így van, ha az anyám postás vagy boltos, vagy mit tudom én mi lenne eszembe sem jutna, hogy ő legyen ott HELYETTE, de így hogy pont szülésznő, így azt szerettem volna, hogy ő is ott legyen MELLETTE. Úgy érzem, hogy mivel anyum sokkal jobban ismer mint egy idegen szülésznő, ezért többet tudna segíteni a vajódáskor, stb.. A férjem ezt nem fogadja el, és besértődött, és közölte, hogy vagy ő, vagy én. Mit tennétek? Valamelyikük biztos, hogy nagyon meg fog sértődni, mert másrészről gondolom anyu is azt hiszi, hogy nála fogok szülni, és érdekesen venné ki magát ha felfogadnám valamelyik kolléganőjét.
Iszonyú hülyén érzem magam most, sírnék legszívesebben, hogy hogy teheti most ezt velem... Még ha utálnák egymást vagy ilyesmi megérteném, de teljesen normális viszonyban vannak. Én mindig apás szülést szerettem volna, és azt sem tudom elképzelni, hogy a férjem ne legyen ott... De csak én fogok ott órákat szenvedni, nem azt kellene figyelembe venni, hogy nekem mi lenne jó??? Hogy oldanátok ezt meg? 30 hkm
És ha megkérdeznéd anyukádat, hogy melyik kollégáját ajánlaná magahelyett?
Személy szerint én is a férjemet választanám, hogy velem legyen és mivel anyukád ott dolgozik biztos tud ajánlani valakit aki maximálisan figyelne rátok.
Én biztos nem osztoznék a pillanaton anyóssal, mikor az én gyerekem születik.
A férjet választanám, bár én egyedül szültem, de inkább a gyerekem apja legyen bent, mint az anyám.
Pláne ha szakmabéli, akkor méginkább szeretném távol tudni, hogy belekontárkodjon nála tapasztaltabb vagy magasabban képzett emberek döntéseibe a személyes érintettsége miatt, hacsak nem a világ legjobb akármije.
Szülésznőről van szó, szinte semmit nem számít.. nekem a lábam tartotta és mondott pár kellemes mondatot, hogy jól csinálom, na meg belekönyökölt a gyomromba. Inkább negatív, mint pozitív élmény volt, nem volt szükségem bátorításra.
Ez a pillanat szerintem csak rám tartozik, ha nagyon muszáj az apával osztanám meg, de csak ha valóban annyit jelent neki, mint nekem..
Te döntesz persze, de sokat elárul, hogy anyukáddal is tervezed megosztani életed egyik legfontosabb és legintimebb pillanatát. A nászéjszakán is kikérted a véleményét a tapasztalata miatt?
11-es válaszolóval értek 100%-osan egyet. Tudom, más munkakör, de én gyógypedagógus vagyok, és sajnos autista kisfiam van. Eszembe nem jut ő vele fejlesztőként foglalkozni, mert én az ÉDESANYJA vagyok. A kollégákra bíztam, és az ő józan meglátásukra. Érdekes, mert elvileg ugyan azt tanultuk, én sok mindenben nem értek egyet velük (magamban) de tudom, hogy azért mert én nem szakértő szemmel nézem a fiam, hanem, mint ÉDESANYA. Teljesen más, két különböző perspektíva.
Ne édesanyád legyen a szülésznőd, és a férjed legyen veled. Amúgy ha édesanyád nem lenne szülésznő, akkor is szeretnéd, hogy bent legyen? Úgy gondolom, a születés pillanatba nem olyan, hogy megosztozunk rajta - férjed sem szívesen tenné, szerintem anyukád túlzóan viselkedne és elnyomná a férjed, vagy pont anyukád jelenléte miatt nem tudna kibontakozni a férjed, talán kifejezni sem tudná úgy magát örömében, mint ha ketten lennétek a babával.
Szerintem nem önző és hisztis a férj. Ez a helyzet neki is új lesz és nagyon intim, nagyon a kettőtöké, és nyilván nem úgy akarja megélni, hogy anyós ott van. Gondolom veszélyezné, ő úgy szeretne támogatni, segíteni téged és átélni a gyereke születését, hogy nem "anyuka" vigyázó szeme előtt történjen a dolog.
Biztos van, akit nem zavar, meg akinél működik, de nem mindenkinél olyan a viszony, meg a kapcsolat. Én nem akarnám, hogy a férjem rossz szájízzel, feszélyezve legyen jelen a gyerekünk születésénél. És nyilván azt is tudja, hogy anyukád, mint szülésznő ÉS mint anyád venne részt a dologban és ő mindjárt nem is lenne olyan fontos, mint anya-lánya, és ráadásul anyuka majd úgy is tudja is jobban, hogy ilyenkor mit hogy szokás meg különben is ő már 40 éve... Ha nincs is kimondva, nem csoda, hogy fázik attól, hogy ilyen helyzet áll elő.
Szia!
Nem olvastam végig a válaszokat, ha esetleg olyan írok, amit már más is. Eü-is vagyok, hivatalosan Anyukád nem vezetheti le a szülést összeférhetetlenség miatt, maximum csak "feketén", a mi kórházunkban legalábbis családtagot tilos kezelni, és ez egy fővárosi egyetemi klinika. Nagyon jó a kapcsolatom Anyukámmal, de nem lett volna az a pénz, hogy beengedjem a szülésre. Nekem a Férjem volt benn és egy profi szülésznő. Én a Férjemet választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!