Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor lesz ugyanakkora hìrèrtè...

Mikor lesz ugyanakkora hìrèrtèke a kòrhàzban meghalt csecsemőnek, mint az otthon szülès közben meghaltnak?

Figyelt kérdés
Zeng a mèdia az otthonszülès közben meghalt kisbaba miatt. Magyarorszàgon kòrhàzi szülèsnèl 100 000-ből àtlagosan 17 újszülött hal meg, nincs tele az esetekkel a sajtò. Ugyanarra a rizikòcsoportra vetìtve is az otthonszülès a biztonsàgosabb, mièrt van kihegyezve erre a rèszletre a hìr?

2021. máj. 7. 18:24
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

[link]

Angol nyelvű cikk kèt friss tanulmànyról (Uk es Izland) miszerint a magas rizikójù vàrandòsoknak ès babàiknak is biztonsàgosabb az otthonszüles.

[link]

Magyar nyelvű összefoglalò, a Lancetban megjelent tanulmànyra hivatkozik, miszerint ugyanolyan biztonsàgos az otthon szülès, mint a kòrhàzi.

2021. máj. 7. 20:08
 22/38 anonim ***** válasza:
17%

20 csaszar utani nap hazamentem a gyerekkel 😂

Es tudtam jarni aot ellatni a 3 gyereket is !

2021. máj. 7. 20:10
 23/38 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező. Ez még mindig nem azt jelenti, hogy otthon szülni biztonsagosabb csak azt, hogy a kórházaknak is lenne min változtatni. A kórházaknál is a túlmedikalizació jelenti általában a komplikáció faktort. Ettől meg mindig nem lesz biztonságosabb otthon szülni vs háborítatlanul kórházban. 🤷🏼‍♀️
2021. máj. 7. 20:13
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
22-es az elsővel nem fájt annyira ,mert adtak a morfiumot. Az király cucc. A másodiknál meg kb algoflexet kaptam. Én az ágyról se tudtam leszállni a második nap sem,sem szoptatni, mert fekve tudok csak,de ha lefeküdtem a gyereket már senki nem hozta oda. A kezemben meg nem tudtam vele ledolni. Öt nap után már tudtam menni rendesen.
2021. máj. 7. 20:15
 25/38 A kérdező kommentje:
Rosszul ìrtam a kèrdès alatt, nem 100 000, csak 1000 szülèsenkènt.
2021. máj. 7. 20:23
 26/38 anonim ***** válasza:
26%

24

A lanyom delelott szuletett. Eppen csak lemet az erzestelenites mikor jottek h furdeni kellene, lassan probaljak meg felulni. Mire 20 oerc mulva jott addigra hajatmostam furodtem es tiszta haloingben voltam.

Oke nekem extrem magas a fajdalomkuszobom es 24 ora vajudas utan lett csak csaszar.

Masnap a ket nagyobbra valo tekintettel kertem h hazamehessek.

14 orara mar otthon voltam a babaval. Aznapeg pihiztem kocsit de masnaptol kenytelen voltam megoldani mindent. Igaz lassan de meglett az ebed/vacsora miazmas.

A kenyszer nagy ur am 🙂

Am gyerekent torott karral setaltam be a korhazba, szivbajt hozva a dokikra 😂 meg pl sok esetben ha nem vereznek nem vennem eszre h elvagtam magam. Van h azon gondolkodom mikor utottemeg magam h lila a terdem...

2021. máj. 7. 20:24
 27/38 anonim ***** válasza:
62%

Úgy tudom császárnál 24 óra megfigyelés van, azután hazaküldik az anyukát az újszülöttel.

Én örültem volna, ha hazamehetek. Kényelmes ágy, tiszta wc és fürdő. És persze nincs szobatárs és sok másik csecsemő sírása.

Amúgy is nálunk volt végig a baba, otthon kényelmesebben elláttam volna.

2021. máj. 7. 20:38
 28/38 anonim ***** válasza:
79%

Megvolt a 24 ora.

Nem mintha barki is figyelt volna. Leven telthaz volt meg a nogyogyaszati osztalyon is csecsemok bogtek 😂 csoda h arra az egy ejszakara kaptam agyat ! 😁

2021. máj. 7. 20:41
 29/38 anonim ***** válasza:
75%
#22 te most büszke vagy erre? Eleve 6 hét az agynyugalom. De te x gyereket ellattal a 2.napon meg fozocskeztel csaszar utan? Erre en nem lennek buszke, mert tobb dolgot is elarul rolad. Pl hogy a parod egy trgya, te meg feleloten vagy
2021. máj. 7. 21:41
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöm egészséges(?) babája minden előjel nélkül 1 naposan meghalt pár hete. Nem tudták az orvosok, mitől, de összeomlott a keringése.

Ennyi erővel ő is benne lehetett volna a híradóban!

2021. máj. 7. 21:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!