Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha az első babám császármetszé...

Ha az első babám császármetszéssel született, akkor valószínű, hogy a második is azzal fog? Tapasztalatokat szeretnék kérni.:)

Figyelt kérdés
Császármetszéssel született a kisfiam, már 9 hónapos. Tervezzük majd idővel a tesót, viszont nem tudom mennyi időt 'érdemes' várni így, hogy császáros voltam. Illetve felmerült bennem a kérdés, hogy akkor a következő baba is valószínű császáros lesz? Ilyenkor ugyan oda vágnak vagy máshova?

2021. febr. 10. 11:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
55%

4 - es vagyok

Én meg azt mondom 10 sima szülés, mint 1 császár.

2021. febr. 10. 12:46
 12/25 anonim ***** válasza:
67%

4-es : előre sose tudhatod. A sima szulesben a "sima" sajnos nem azt jelenti hogy nem lesz megmaradó problema.

Itt olvastam egy válaszban és sajnos ugyanezt érzem: inkább egy vágás a hasamon mint egy a huvelyemben...

2021. febr. 10. 12:53
 13/25 anonim ***** válasza:
67%

4 vagyok

Azért írtam, mert próbáltam mindkettőt.

Felépülés szempontjából is és maga az egész folyamat szempontjából is a hüvelyi szülést választanám.

Lehet azért, mert gyorsak voltak a szüléseim , nem tudom.

Bár a császárt is hamar kihevertem.

2021. febr. 10. 13:04
 14/25 anonim ***** válasza:
67%
Nekem is gyors volt. Mégis serultem. A császár még gyorsabb volt :)
2021. febr. 10. 13:28
 15/25 anonim ***** válasza:
75%

Szia! Igaz, nekem volt 2sima szülésem és a 3. lett császár, de nem automatikus (jó esetben ), hogy a következő is császár legyen. Nekem 9 hónapos volt a 3.baba, mikor újra pozitívat teszteltem és első perctől mantraztam, hogy vbac baba lesz. Kereken 36 hetesen indult a szülés és egy gyönyörű, természetes szülés lett, szinte csak a kitolásra értünk a kórházba.Ìgy 17 hónap lett a korkülönbség.

Egyáltalán nem lehetetlen, de sok dokinak sajnos egyszerűbb a császár. Remélem sikerül egy szép szuleselmeny! :) Sok sikert!

2021. febr. 10. 22:44
 16/25 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Az orvos rossz 'kezelése' miatt lett végül programozott császár, így próbálta 'eltussolni' a tévedését, és nagyon remélem, hogy a következőnél (nyilván orvos váltás mellett) nem fog ilyen elő fordulni.:)

Az Én fejemben is pont ez a gondolat fogalmazódott meg, - bár azt hittem ördögtől való, nem is mertem eddig senkinek sem mondani - hogyha már van 1 vágásom, mégis csak féltem magamat odalent, illetve Én már a császár napján este eléggé jól sétáltam, kb 1 nap alatt össze is szedtem magam, úgyhogy magával a felépüléssel sem volt nálam gond szerencsére.

Viszont ez az idő tényleg elég nagy kérdés bennem / bennünk. Nem szeretnék nagy kor különbséget, számomra az lenne az ideális, ha olyan 2 év lenne köztük, csak félek, nehogy baj legyen a heggel..☹️

2021. febr. 11. 10:10
 17/25 anonim ***** válasza:
76%
Utolsó vagyok. A császár egy nagy hasi műtét, azert nem mindegy,hogy egy vagy 2 császár. Sima szulesek utan szinte kutya bajom nem volt, de a csaszart nagyon megszenvedtem. Két barátnőm is szült első császár után simán és mindkettő nagyon örült és aut mondta ég és föld a különbség. Én is így gondolom. Megéri megpróbálni és a császár akkor is ott van, mint lehetőség, ha mégsem menne.
2021. febr. 11. 10:36
 18/25 anonim ***** válasza:
83%
Mikor szültél? Csak mert nekem kb 1 évvel császár után derült ki, hogy olyan összenövésem lett, ami minden hónapban irgalmatlan fajdalmakat okoz
2021. febr. 11. 11:22
 19/25 anonim ***** válasza:
80%

17 mindenkit ijesztgetnek ezzel a "nagyhasi műtéttel" pedig lehet mondani, hogy rutinmutet programozott esetben kis kockázattal.

A sima szülésre is lehet mondani, hogy vaginalis nagytrauma, és 2-3 után szinte tutira stresszonkontinencia.

2021. febr. 11. 11:54
 20/25 anonim ***** válasza:
73%
3 gyereket szültem hüvelyi úton és semmi maradandó következménye az ég világon és a szex is ugyanolyan!
2021. febr. 11. 12:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!