Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés kéréséhez...

Császármetszés kéréséhez milyen papírok kellenek? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Az egyik szememre súlyos tompalátó vagyok, gyakorlatilag csak az egyik szememre látok. Ilyen súlyos szemészeti probléma esetén lehet kérni császármetszést. Kell kérni szemorvostól papírt, vagy a háziorvostól? Senki semmit nem mond, ezért kérdezek itt. Államiban ugye császároznak, ha indokolt? Buta kérdés, tudom, de állítólag nem szeretnek császározni államin. Itt meg a szemem világáról van szó.
jan. 4. 16:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%

"Ilyen súlyos szemészeti probléma esetén lehet kérni császármetszést."

Ezt csak te gondolod.

Ha a szemész valóban kontraindikáltnak látja (a közhidelemmel ellentétben a valódi szemészeti kontraindikáció baromira ritka) a hüvelyi szülést, akkor azt szépen leírja, te meg elviszed a nőgyógyásznak.

Ha ezt a szemész leírja, akkor igen, meg fogják csinálni. Senki sem retardált, nem fog a nyakába varratni egy pert, ha a szemész leírja, ohogy indokolt...

jan. 4. 16:34
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szemészorvostól kérj szakvéleményt. És ha van magánban nőgyógyászod, akkor neki is mindenképp jelezd.
jan. 4. 16:38
 3/15 anonim ***** válasza:
88%

Miért kellett lepontozni? Egy csomó szemészeti kórképről azt gondolják a laikusok, hogy császár indikáció, holott a vizsgálatok alapján semmit nem befolyásol a betegség lefolyásán vagy súlyosságán.

Ha valóban indokolt, akkor szemész adhat javaslatot.

Mi ebben a hibás ugyan?

jan. 4. 16:44
 4/15 anonim ***** válasza:
85%
Én az egyik szememre 80 százalékban tompán látok. Nekem szemész adott papírt róla és így lett császár...de ennek 10 éve. Sztm ez nem változott.
jan. 4. 17:11
 5/15 A kérdező kommentje:
Igen, ezért is kérdeztem, mert van, akinek pl. bevérzik a szeme szülés után, stb. Én meg ugye nem tehetem kockára az egyetlen szememet. (Én nem pontoztam le senkit, nemtudom, ki pontoz le.)
jan. 4. 17:18
 6/15 anonim ***** válasza:
78%

"mert van, akinek pl. bevérzik a szeme szülés után"

A kötőhártya bevérzése nem veszélyezteti a látást. Felszívódik és ennyi.

De tök mindegy, beszéld meg a szemészeddel.

jan. 4. 17:25
 7/15 anonim ***** válasza:
42%
6 a gyemgébbik szemére meg is valulhat.
jan. 4. 17:31
 8/15 anonim ***** válasza:
75%

Ilyen súlyos szemészeti probléma esetén lehet kérni császármetszést.

Ez nem így van. Veszélyeztetett látásúnak kell hozzá lenni. Veszélyeztetett pl a nagyfokú myopia, mert a szem tengelye megnyúlt, és erőlködés hatására leválhat a retina.

Alapjában véve el lehet mondani, hogy akinek indokolt a sectio, annak a mindennapokban is kell korlátozás: nem emelhet nehezet, tilos minden fordított testhelyzet (kézenállás, bukfenc is, pl).

jan. 4. 17:32
 9/15 anonim ***** válasza:
72%
Nekem adtak papírt és császár lett...ennyi.
jan. 4. 19:52
 10/15 anonim ***** válasza:
80%
A lényeg: ha retinaleválás veszélye áll fenn, akkor nem ajánlott a természetes úton történő szülés, de ez jóval ritkább, mint ahogy az átlagember gondolja. Nyilván jársz évenkénti ellenőrzésre szemészorvoshoz ilyen kórképpel, na ő fogja elvégezni a szükséges vizsgálatokat (ha kell bármi) és állít ki igazolást. Lehet, hogy a tompalátás esetén általánosságban vagy a te konkrét esetedben indokolt, akkor ki fogja állítani, de jól írják a többiek, sok téveszme van arról, hogy pl. erős mínuszos dioptria miatt nem lehet természetes úton szülni, na én pl. ezért fordított papírt kértem a szemorvosomtól, ti. hogy az erős mínuszos lencse ellenére a retinaleválástól nem kell tartani, szülhetek természetes úton.
jan. 4. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!