Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire nyitottak az orvosok...

Mennyire nyitottak az orvosok a "kért" császármetszésre?

Figyelt kérdés

2025-ben kisbabánk lesz.

A terhesgondozást mindenképpen magánúton csináljuk végig, viszont a szüléssel kapcsolatban vannak bizonytalanságok.

190 km-re élünk Budapesttől, emiatt a magánkórház nem elsődleges ötlet (ha más megoldás nincs, persze, megoldjuk ekkora távolsággal is). Viszont hüvelyi úton én nem szülök, mindenképpen császármetszést szeretnék.

Régen tudom, hogy lehetett a választott orvossal beszélni, de most, hogy ez a rendszer már nincs, mi a megoldás? Mennyire nyitottak erre az orvosok, hogy állnak hozzá?

( Kérlek titeket, ne menjen át a kérdés abba, hogy mennyivel jobb a hüvelyi szülés, nektek utána semmi bajotok nem volt stb. Nem arra irányul a kérdés, hogyan szüljek. Köszönöm a megértéseteket! :) )

dec. 30. 11:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%
Intézetfüggő. Valahol simán megcsinálják, valahol meg elküldenek a francba az ötleteddel. Ott kell érdeklődni, ahol szülni akarsz.
dec. 30. 11:01
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Tudtommal Budapesten a hüvelyi szülést preferálják. Itt tuti nem lehet választani. A terhesgondozást végző dokid írhat neked "igazolást", hogy legyen császár, ha jól tudom.
dec. 30. 11:12
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha pszichológiai oka van akkor pszichológus írhat erről papírt,de papír nélkül nem csinálnak császárt. Csak a magán csinálja meg papír nélkül. Nekem volt papírom hogy muszáj császárral szulnom agyi ciszta miatt,mégis lehordtak a Szent Imrében,hogy megakarom úszni a szülést? És megvárják a fájást az a tuti...mondtam kösz de pontvezt kell eljerülni a ciszta miatt. végül inkább magánba mentem ezek után. Ott csak fizettünk és kiírt időpontra zokszó nélkül műtöttek.
dec. 30. 11:19
 4/14 A kérdező kommentje:

Szerintem pszichiáter, de részletkérdés. :D

Ha más orvos ad szakvéleményt, azzal egyenes út a császár? Nem kell még bemutatni a főorvosnak, hogy ez és ez a gond, ő meg felülbírálja a másik szakorvos döntését? Mert nem szeretnék úgy járni, hogy végig nyugodt vagyok a műtét miatt, majd az utolsó két hétben közlik, hogy "ja mégsem".

dec. 30. 11:24
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Anno sok papír kellett barátnőmnek is, ő a szeme miatt nem szülhetett, megvakult volna.
dec. 30. 11:27
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
A főorvosi bemutatás nem kikerülhet, de valahol engedékenyebbek, máshol nem preferálják a császárt. 100%-ra biztosan magán intézet az, ahol kérésre császár lesz. Melyik intézményben fogsz szülni?
dec. 30. 12:00
 7/14 A kérdező kommentje:

Szegeden élünk, de most annyi mindent és olyanokat olvastam a Klinikáról, hogy kicsit elment tőle a kedvem... Szerencsére sosem kellett megfordulnom ott, mindenféle éves ellenőrzésre, vagy kisebb problémával magánorvoshoz megyünk.

Pesten a Maternity-t néztem, barátnőim, akik ott szültek, nem tudtak rosszat mondani.

dec. 30. 12:03
 8/14 anonim ***** válasza:
40%
Magánúton pénzes..szimplán orvosfüggő, de manapság már nem szoktak ebbe belemenni, mert ez egy nagyobb kockázatú beavatkozás, mint egy egészséges hüvelyi szülés. Ezért, ha ilyen esetben kell valami szakorvosi okának lennie, hogy ezt megtegyék. Ahogy írták, például szemészeti probléma, pszichiáter véleménye.
dec. 30. 12:11
 9/14 anonim ***** válasza:
36%
Ahol én szültem, Pesten, államiban, 10/9 doki a császárt nyomja, akkor is, ha semmi okuk rá. A fiatalok mondjuk nem, de nekik meg nem nagyon van szavuk.
dec. 30. 12:14
 10/14 anonim ***** válasza:
83%

Orvos-és intézményfüggő.

Nincs szabad orvosválasztás, annál szülsz, aki épp bent van. Én első körben a helyi kórházban érdeklődnék, hogy kiírnak-e programcsászárra. Lutri, hogy sikerül-e. Meg hogy megcsinálják-e és ha igen, mikor. Sok helyen nincs aneszteziológus, aki kell a császárhoz. Igen, ez ma a magyar egészségügy...

Ha biztosra akarsz menni, akkor magánkórházba mész, ott megbeszélheted előre a császárt.

dec. 30. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!