Mennyire nyitottak az orvosok a "kért" császármetszésre?
2025-ben kisbabánk lesz.
A terhesgondozást mindenképpen magánúton csináljuk végig, viszont a szüléssel kapcsolatban vannak bizonytalanságok.
190 km-re élünk Budapesttől, emiatt a magánkórház nem elsődleges ötlet (ha más megoldás nincs, persze, megoldjuk ekkora távolsággal is). Viszont hüvelyi úton én nem szülök, mindenképpen császármetszést szeretnék.
Régen tudom, hogy lehetett a választott orvossal beszélni, de most, hogy ez a rendszer már nincs, mi a megoldás? Mennyire nyitottak erre az orvosok, hogy állnak hozzá?
( Kérlek titeket, ne menjen át a kérdés abba, hogy mennyivel jobb a hüvelyi szülés, nektek utána semmi bajotok nem volt stb. Nem arra irányul a kérdés, hogyan szüljek. Köszönöm a megértéseteket! :) )
Szerintem pszichiáter, de részletkérdés. :D
Ha más orvos ad szakvéleményt, azzal egyenes út a császár? Nem kell még bemutatni a főorvosnak, hogy ez és ez a gond, ő meg felülbírálja a másik szakorvos döntését? Mert nem szeretnék úgy járni, hogy végig nyugodt vagyok a műtét miatt, majd az utolsó két hétben közlik, hogy "ja mégsem".
Szegeden élünk, de most annyi mindent és olyanokat olvastam a Klinikáról, hogy kicsit elment tőle a kedvem... Szerencsére sosem kellett megfordulnom ott, mindenféle éves ellenőrzésre, vagy kisebb problémával magánorvoshoz megyünk.
Pesten a Maternity-t néztem, barátnőim, akik ott szültek, nem tudtak rosszat mondani.
Orvos-és intézményfüggő.
Nincs szabad orvosválasztás, annál szülsz, aki épp bent van. Én első körben a helyi kórházban érdeklődnék, hogy kiírnak-e programcsászárra. Lutri, hogy sikerül-e. Meg hogy megcsinálják-e és ha igen, mikor. Sok helyen nincs aneszteziológus, aki kell a császárhoz. Igen, ez ma a magyar egészségügy...
Ha biztosra akarsz menni, akkor magánkórházba mész, ott megbeszélheted előre a császárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!