Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, akik császárral...

Anyukák, akik császárral szültek, mikor lett jobb?

Figyelt kérdés

Nyolc hónapja szültem császármetszéssel, és pont ott van a heg, ameddig a legtöbb bugyim ér. A szülés utánra vettem egy csomó köldök fölé érő bugyit, de mostmár jól esne a régieket hordani. Viszont ha a hegen vagy közvetlen alatta/fölötte ér a bugyi széle, borzasztó kellemetlen érzés. Felül zsibbadós, "hangyás" érzés, alatta meg konkrétan a hegen szúr és dörzsöl, egyszerűen nem bírom elviselni. Nem arról van szó, hogy kövér vagyok, és szorítanak a régi bugyik.

Más is így volt vele? Kinek mikor lett jobb?

Anyukám is császármetszéssel szült engem, de őt még hosszában vágták, így nem tud tanácsot adni :(

tegnap 22:43
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Hogy erted, hogy hosszaban vagtak anyukad ? Vizszintesen ?

A mai napig vizszintesen vagnak. Erdekes, nekem soha nem ert oda a bugyi vonala.

tegnap 22:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nagyon sokáig rossz volt, de a külső heg már úgy emlékszem ilyenkor nem volt ennyire kellemetlen.

Sőt hangyás érzés egyáltalán nem volt nekem. Nekem a belső heggel volt nagyon sok a felépülés. Esetleg kérdezz meg egy orvost, hátha tudnak valamit mondani. Hegmasszázst szokták javasolni már a kezdetektől, de nekem sokáig annál több nem ment, hogy ráteszem a tenyerem. Többször ájulás kerülgetett a krémezéstől is. Vannak hegmasszőrök, gondoltam én is hogy elmegyek, de féltem hogy ha magamnak nem viseltem el, akkor egy idegennel hogy fogom bírni, aki nem kímél... Kitartás!

tegnap 23:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

1-es: anyukáját még anno hosszában vágták, nem keresztben, mint őt most, ezért anyukája nem tud hasznos tanácsot adni e kérdésben.

Én 7 hónapja szültem, nekem már csak akkor zavaró, ha pont a hegre csúszik rá a bugyi széle, de szinte minden bugyim magasabban szabott, de messze nem köldök fölé érőek, ezt nem teljesen értem miért olyan kell neked, miért nem jók olyanok, amik a köldök és a seb között érnek véget. A fölötte lévő rész picit még érzéketlen nekem is ("hangyázás"), alatta már nem. Hegmasszázs kéne, igen, nekem időm/türelmem nincs hozzá, meg a külsőt felszívódóval varrták, nagyon gyönyörű lett, így kevésbé érzem sajnos, hogy foglalkoznom kellene vele. :-(

tegnap 23:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nekem 3 hónapja volt. A bugyi általában nem zavarja, de minden más igen. A gyerekem születése óta rugdossa pelenkázás és szoptatas közben is, az elejétől sokat emeltem, mert valahogy fel kellett menni a lakásba. Lift nincs, gyerek, babakocsi, bevásárlás van. Férj sincs. Aztán kezdetben szokása volt a gyerekemnek, hogy akkor kezdett ordítani, amikor beugrottam zuhanyozni. Gondolom, sokszor nem sikerült teljesen szárazra törölnöm. Mindenesetre begyulladt. Jegelnem kéne, meg kenegetni, de többször nem jön össze, mint igen. Szóval még mindig van egy keményebb, púposabb rész, de már nem fáj.(Az, úgy az egész heg néha érzékenyebb.) Engem már nem érdekel, hogy fog kinézni, csak belül legyen rendben.(Nem voltam még 6hetesen.)
tegnap 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!