Anyukák, akik császárral szültek, mikor lett jobb?
Nyolc hónapja szültem császármetszéssel, és pont ott van a heg, ameddig a legtöbb bugyim ér. A szülés utánra vettem egy csomó köldök fölé érő bugyit, de mostmár jól esne a régieket hordani. Viszont ha a hegen vagy közvetlen alatta/fölötte ér a bugyi széle, borzasztó kellemetlen érzés. Felül zsibbadós, "hangyás" érzés, alatta meg konkrétan a hegen szúr és dörzsöl, egyszerűen nem bírom elviselni. Nem arról van szó, hogy kövér vagyok, és szorítanak a régi bugyik.
Más is így volt vele? Kinek mikor lett jobb?
Anyukám is császármetszéssel szült engem, de őt még hosszában vágták, így nem tud tanácsot adni :(
Hogy erted, hogy hosszaban vagtak anyukad ? Vizszintesen ?
A mai napig vizszintesen vagnak. Erdekes, nekem soha nem ert oda a bugyi vonala.
Nekem is nagyon sokáig rossz volt, de a külső heg már úgy emlékszem ilyenkor nem volt ennyire kellemetlen.
Sőt hangyás érzés egyáltalán nem volt nekem. Nekem a belső heggel volt nagyon sok a felépülés. Esetleg kérdezz meg egy orvost, hátha tudnak valamit mondani. Hegmasszázst szokták javasolni már a kezdetektől, de nekem sokáig annál több nem ment, hogy ráteszem a tenyerem. Többször ájulás kerülgetett a krémezéstől is. Vannak hegmasszőrök, gondoltam én is hogy elmegyek, de féltem hogy ha magamnak nem viseltem el, akkor egy idegennel hogy fogom bírni, aki nem kímél... Kitartás!
1-es: anyukáját még anno hosszában vágták, nem keresztben, mint őt most, ezért anyukája nem tud hasznos tanácsot adni e kérdésben.
Én 7 hónapja szültem, nekem már csak akkor zavaró, ha pont a hegre csúszik rá a bugyi széle, de szinte minden bugyim magasabban szabott, de messze nem köldök fölé érőek, ezt nem teljesen értem miért olyan kell neked, miért nem jók olyanok, amik a köldök és a seb között érnek véget. A fölötte lévő rész picit még érzéketlen nekem is ("hangyázás"), alatta már nem. Hegmasszázs kéne, igen, nekem időm/türelmem nincs hozzá, meg a külsőt felszívódóval varrták, nagyon gyönyörű lett, így kevésbé érzem sajnos, hogy foglalkoznom kellene vele. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!