Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért jobb császárral szülni,...

Miért jobb császárral szülni, mint hagyományosan? Előnyök?

Figyelt kérdés

LÉGYSZÍVES CSAK A KÉRDÉSRE VÁLASZOLJATOK!!

Köszönöm!

2013. okt. 2. 16:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
64%

főleg azért mert így biztos nem fog a hüvelyed kitágulni.és nem kell aggódni a szülés utáni első szex miatt sem..

viszont: hosszabb ideig tart a felépülés ,és mindig ott lesz a heg.

2013. okt. 2. 17:09
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem alig látszik a heg. nagyon szép halvány. Volt aki kérte, hogy mutassam meg és nem is látta elsőre. Ma már nem függőlegesen vágnak, hanem bikini vonalnál.

Viszont iszonyatos fájdalmaim voltak hat hétig. Az ágyból alig tudtam felkelni.

2013. okt. 2. 17:15
 3/20 anonim ***** válasza:
Nem jobb. NEkem két hüvelyi szülésem és egy császárom volt. A császár számomra összehasonlíthatatlanul rosszabb volt.
2013. okt. 2. 17:16
 4/20 anonim ***** válasza:
Nem jobb sokkal de sokkal rosszabb, hidd el tapasztalatból mondom 3-mat szültem spontán, a 4. lett császár, szörnyű volt, és a vágás sem egy szépség csípőnaciknak búcsút kellett intenem! :( Első válaszolónak üzenem a hüvelyem cseppet sem tágult ki, ugyan olyan, mint volt.
2013. okt. 2. 17:16
 5/20 anonim ***** válasza:
36%
Nem unjatok meg ezt a kerdest?? Ezerszer felvolt teve es nem,egy nem ketto valasz erkezett ra...
2013. okt. 2. 17:18
 6/20 anonim ***** válasza:

tudom,hogy nem mindenkinek tágul ki,de sokszor hallottam hogy erre panaszkodnak az anyukák.

én császárral szültem,és nekem bár sokat halványult a heg-azért még elég jól látszik. és a legzavaróbb,hogy körülötte érzéketlen lett a bőrőm

2013. okt. 2. 17:19
 7/20 anonim ***** válasza:
35%
Szia én 2 hónapja vagyok túl rajta, sajnos azt kell mondjam inkább 1000 szülés természetesen, mint egy császármetszés. Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire rossz, sőt még az orvosomnál is párszor be próbálkoztam, hogy nem e lehetne császár?! Egyértelműen mindig azt a választ kaptam, hogy nem! 4. babám! 40+4 naposan terminustúllépés miatt be kellett feküdnöm a kórházba fájásaim nem voltak méhszájam CG: 2111 volt már hónapok óta, megvizsgált erősebben a dokim délután három órakor majd a szülőszobán másfél órán át kaptam oxitocin terhelést, akkor voltak szép nagy rendszeres fájásaim, majd kiengedtek az osztályra a fájások elmúltak, majd este hétkor a nővérke szólt, hogy jött az orvosom megnézi a magzatvizet majd még durvábban hosszú ideig vizsgált, és közölte, hogy szivárog a víz irány a szülőszoba, előkészítettek, majd este nyolckor felfektettek a szülő ágyra. Fájások hiányában 20:40 kor bekötötték az oxitocint majd folyamatosan emelték egyre magasabbra az adagot, nagyon erős fájásaim lettek gyorsan jöttek alig volt pár perc szünet, az orvosom fél óránként vizsgált, nem tágultam, a fájások már egybe folytak, kaptam méhszájlazító injekciót amiben valami fájdalom csillapító is volt, két fájás közt mindig elaludtam. Éjféltől már nem nagyon voltam magamnál rosszul voltam, csak foszlányokra emlékszem. A baba nagyon fent volt, én továbbra sem tágultam pedig az orvos beleadott apait anyait vizsgálatoknál, a babám szívhangját fájások alatt alig lehetett hallani, vagy egyáltalán nem. Vagy egy órán át figyelte a szülésznő és az orvos a szívhangot, majd arra ébredtem közölte az orvos tovább nem várunk nincs tágulás, a baba túl fent van, rossz a szívhang irány a műtő. Majd megint kicsit bealudtam arra ébredtem egyik kezembe a beleegyező nyilatkozatok a másikba pedig egy tol, mondták, hogy írjam alá, aláírtam közben érzetem, hogy nyomnom kell szóltam az orvosnak itt vannak a tolófájások és most nyomok nyomtam is hármat, de a baba nem haladt semmit. Így kikötötték az oxitocint és bekötöttek egy másik infúziót ami egy csapásra leállította a már tolófájásaimat! Betoltak a műtőbe gerincbe kaptam az érzéstelenítőt, nem éreztem nem fájt már megváltás volt, hajnali két órakor. A műtőbe mindent hallottam húzásokat éreztem nem fájt. Kaptam hányás csillapítót mert hányingerem volt.Remegtem, mint a kocsonya egész műtétét alatt, fáztam is nagyon, ott is elaludtam pár percekre. 02:17 perckor kiemelték a kisfiamat egyszerre felsírt vele együtt én is. 3840 grammal és 52 centivel érkezett. Az orvosom közölte, hogy a pici bal combjára kétszer a jobb bokájára is kétszer rá volt tekeredve a köldökzsinór szorosan, és ez fájások alatt mindig visszarántotta a picikémet, nem tudtam volna semmiképpen megszülni simán. 6 órát voltam az őrzőbe műtét után 2 órával iszonyú fájdalmat érzetem a hasamba kaptam infúziót 3-mat 1 kataflan volt. Remegtem végig a hat óra alatt és továbbra is csak pár perceket aludtam majd felébredtem. Felvittek az osztályra még 6 órát kellett hanyatt feküdnöm iszonyú fájdalmakkal. A nővérke segített felkelni ami majdnem egy órába tellett, soha ne térjen vissza ilyen fájdalom. 5 napig nem tudtam menni, alig bírtam az ágyból kimászni, kellett mindig kb 30 perc, a második napon iszonyatos fejgörcsöt kaptam, nem hatott a fájdalomcsillapító, így öt órán át jegelték a fejemet, majd ez sem használt, és vénás infúziót adtak estére elmúlt. Ma vagyok a hatodik napon, most már jobb. De az elmúlt napok rettenetesek voltak. 4 kapcsom és három varratom volt, ezek kiszedése nem fájtak. A szülőszobán azt mondta a szülésznő, hogy nagy a fájdalom küszöböm, jól bírom, ő már feladta volna. Így végül 40+5 naposan érkezett. Kb 2 hét után 3 nagy dudor keletkezett a hasamba a vágásnál ezek voltak a belső varratok, jól kiálló dudorok 3 hét után múlt el. Vannak napok mikor iszonyúan fáj, alig birok menni, a vágásom bikini vonalba van, de nem egy szép látvány! Kérdésedre a válasz nem jobb császárral szülni hanem 1000-szer rosszabb.
2013. okt. 2. 17:23
 8/20 anonim ***** válasza:
6#, az érzéketlenség el fog múlni. lehet egy év is akár az érzékelés visszaállása.
2013. okt. 2. 17:27
 9/20 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. de én már 3 éve szültem..-és még mindig érzéketlen. az egyik ismerősőm 6 éve szült,és ő is ezt tapasztalta. ugyhogy lehet,hogy ez mindenkinél más!
2013. okt. 2. 17:33
 10/20 anonim ***** válasza:
56%

neked: nem tágulsz ki, nem lesz aranyered, nincs gátmetszés

babának: nem áll fenn a veszélye, hogy beszorul, fogóval, vákuummal kell kiszedni, rátekeredik a zsinór, oxigénhiánya lesz

tervezett császárnál nincs veszélye, illetve sokkal kevesebb a komplikációnak, míg ha term. szülésből lesz sürgősségi császár, az nem a legjobb. Ha végig a term-re készülsz, és komplikáció lép fel, az neked is hatalmas trauma lesz, és lassabb is a felépülés, mint a progis császárnál.

mindkettőt tapasztaltam, természetes után 6 hónapig minden bajom volt, aranyér, vadhús gátmetszésnél, másik műtét ez miatt... a császárnál igaz első felkelés rettenetes, de óráról óráról könnyebb, 2. nap már semmit sem éreztem. császárral bármikor, term SOHA többet, inkább nem lesz több .... az se nekem, se a gyereknek, se a famíliának nem volt jó, hogy 6 hónapig több baj volt velem, mint a kicsivel...

2013. okt. 2. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!