Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért jobb császárral szülni,...

Miért jobb császárral szülni, mint hagyományosan? Előnyök?

Figyelt kérdés

LÉGYSZÍVES CSAK A KÉRDÉSRE VÁLASZOLJATOK!!

Köszönöm!

2013. okt. 2. 16:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Első baba simán született, maga volt a pokol! Senkinek nem kívánom! A második babával császároztak, mivel előreesett a köldökzsinór. Inkább 1000 császár mint 1 sima!

1, 5 éves a kislányom és az én hegem is alig látszik, szép hajszálvékony.

2013. okt. 2. 19:47
 12/20 anonim ***** válasza:
15 hónapos a fiam, indított szülésem volt 40+6 napra. Nem tágultam, fájásaim nem voltak, 8 óra után az orvosom tolt a műtőbe, a reggeli előkészítés után elfolyt a magzatvíz, a fiam is készült kifelé :) természetesre készültünk, senkinek nem mondtam, hogy császárt szeretnék, de az lett. Örültem és megkönnyebbültem. Csodálatos, fájdalommentes szülésem volt. 12 óra után az első felkelés nagyon nehéz, aztán óráról órára könnyebb. Én 1 ágyasban voltam a fiammal rooming in kórházban, csak addig adtam le, amíg lezuhanyoztam. Nem kell megvárni, hogy fájjon a műtét után, nyomni kell a csengőt és kérni a fájdalomcsillapítót vénásan,akkor is, ha még elviselhető. 4 nap után jöttünk haza, 1 hét után szinte semmi bajom nem volt, a dokim mondta, hogy a vérzéssel sem lesz bajom, 2 hét után elmúlt, csak tisztasági betét kellett még 1 hétig. A hegem nem látszik és még szopizik a fiam, csak anyatejes volt több, mint 6 hónapig. Minden fejbe dől el. Ha lenne tesó, csak császárral szülnék, a vajúdást fontosnak tartom a baba és a mama szempontjából! A császárt pedig azért szerettem volna, mert anyai ágon több első szülött fiú (sajnos a bátyám is) fogós szülésbe halt bele, mamám fia, unokatesóm és nagynénémé is.
2013. okt. 2. 22:15
 13/20 anonim ***** válasza:

Hát akkor én kivétel leszek, nekem jó volt a császár. Mármint úgy értem,hogy nagyon jól viseltem. Már aznap törökülésben tudtam ülni az ágyon, a késődélutáni látogatókhoz, már ki sétáltam a folyosóra, másnap pedig már kávéztam a büfében.

Ahogy hazajöttünk, itthon szinte mindent meg tudtam csinálni, nem igazán feküdtem!

2013. okt. 3. 06:10
 14/20 anonim ***** válasza:
Én nem tudok összehasonlítani, csak a tapasztalatokat mondhatom. 6 hete született a kisfiam császárral, már megváltás volt a 11 óra vajúdás után, de ami utána jött... két hétig nagyon fájt minden mozdulat, csak segítséggel tudtam ellátni a kicsit és a háztartást is vezetni. A sebem is begyulladt egy kicsit, lázam is volt, a tejcsi is nehezen indult meg. Alig bírtam menni, ülni, fekvésből felkelni. Mostanra már jobb, de még nem az igazi, a szeretkezés pedig fájdalmas, nagyon száraz odalent... (habár ez inkább a szoptatástól van). Ami jó volt, hogy gyorsan túlestem a dolgon (végre), illetve a babának is biztonságosabb. Én mondjuk végig természetes szülésre készültem, iszonyú kiszolgáltatottságot éreztem az őrzőben a műtét után (meztelenül feküdni egy takaró alatt, reszketve, vérezve, úgy hogy nem tudsz mozogni), tehetetlenséget a napokig (hetekig) tartó fájdalomtól és a lelkiismeret furdalás, hogy nem tudtam megszülni a gyermekemet.
2013. okt. 3. 10:46
 15/20 anonim ***** válasza:
Ja, és a vérzésem is 5 hétig tartott, nekem nem múlt el hamarabb ( azt mondták császárnál nem tart olyan sokáig). 14-es voltam.
2013. okt. 3. 10:50
 16/20 anonim válasza:
Nincs összehasonlítási alapom, nekem természetes szülésem volt. Szakadtam, hosszan varrtak, hosszan fájt a helye, még mindig érzem a varratok helyét bizonyos helyzetekben, a lányom lassan egy éves lesz, és a szex még mindig tud kellemetlen lenni. Szóval nem csak a császárosok szenvednek hosszan utána. Februárban jön a második baba, ha lenne lehetőségem a császárt választanám.
2013. okt. 3. 12:43
 17/20 palacsinta1992 ***** válasza:
17en császároztak, 40+10ikre szültem, zárt méhszáj, fájások indultak, amire én csak azt hittem, hogy jóslófájások, és így muszáj volt megcsászározni, én egy hang nélkül csináltam végig, pedig fájt, majd a szülés utáni napon, nem bírtam se feküdni se ülni, annyira sajgott a vágás. azóta is lábadozok, de most már ahhoz képest jól vagyok, én azt mondom, hogy mindkettő szülésfajtának szerintem meg van a maga árnyoldala. Szerintem semelyik nem jobb vagy rosszabb egymásnál, és ne ezen aggódj, hanem azon, hogyha megszülöd és meghallod a sírását és meglátod minden elfelejtődik:) Műtét közben, mikor meghallottam a kis sírását, onnantól folyamatosan bőgtem örömömbe:) Ne aggódj ezen, úgy sem te döntöd el, hogy szülsz, az a lényeg, hogy egészséges legyen. gyönyörű élmény így is és úgy is:)
2013. okt. 3. 12:50
 18/20 anonim ***** válasza:
54%
Már sokszor kifejtettem ezeknél a kérdéseknél, most csak röviden: Meggyőződésem, és nem egy orvosnak is, hogy a babának sokkal biztonságosabb, ha császárral születik. A nő viszont nem tudhatja előre, hogy hogy viseli majd, bármely módon is szül. Van szar császár, meg jó császár is. Szerintem a dokitól is függ, ha jól varr össze egyáltalán nem kéne fájdalmat érezni utána, maximum húzódást. Ez nem a fájdalomküszöbről szól, hiszen én, aki már a jólófájásoknál összeszartam magam szó szerint, vajúdásnál többször összeestem, császár után nem éreztem fájdalmat.
2013. okt. 3. 16:15
 19/20 anonim ***** válasza:
Hoppá! Látom azért lettem lepontozva, mert nem haltam bele a császárba! :) Hát legyen!
2013. okt. 4. 22:37
 20/20 anonim ***** válasza:

Sürgősségi császárral nem jobb szülni, mert ott már eleve valami gubanc van.

A programcsászár viszont számomra sokkal jobb volt. Hétfő délután bementem és kedd reggelre megvolt a gyermekem. Semmi idegeskedés, kapkodás, várakozás. A műtétből semmit sem éreztem és nagyon hamar felépültem. Szombaton, amikor kijöttem a kórházból, már senki sem látta rajtam, hogy műtöttek.

Szomszédasszonyom nagy természetes szülés párti és teljesen kiakadt, amikor mondtam, hogy kérésre lesz programcsászárom. Hosszasan ecsetelte, hogy micsoda fájdalmas lesz - hát lószart.

A természetességre visszatérve meg nem tudom, hogy mennyire természetes az, hogy ő pl. 1 hetet dekkolt szülés előtt a kórházban, naponta indítgatták, mindenféle vegyszerekkel, meg burkot repesztettek, meg kézzel tágították. Ja, a gyerek meg oxigénhiányos lett és nem teljesen 100-as.

2013. okt. 16. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!