Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés kéréséhez...

Császármetszés kéréséhez milyen papírok kellenek? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Az egyik szememre súlyos tompalátó vagyok, gyakorlatilag csak az egyik szememre látok. Ilyen súlyos szemészeti probléma esetén lehet kérni császármetszést. Kell kérni szemorvostól papírt, vagy a háziorvostól? Senki semmit nem mond, ezért kérdezek itt. Államiban ugye császároznak, ha indokolt? Buta kérdés, tudom, de állítólag nem szeretnek császározni államin. Itt meg a szemem világáról van szó.
jan. 4. 16:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
62%

Ez egy tévhit. Semmit nem befolyásol, hogy mennyire látsz jól. Egyedül az számít, hogy fennáll-e retina leválás kockázata, ami meg nem az éles látáson múlik. El kell menni szemészhez, ő kiállítja a papírt, ha szükséges. Akkor végzik el a császárt, nem köt bele senki.

Illetve, hogy ne legyen baj az erőlködéstől, be kell csukni a szemet nyomásnál, de ez mindenkire érvényes.

Nekem -6 körül van mindkét szemem, így elmentem magamtól szemészhez. Mivel hüvelyivel akartam szülni, de nem mindenáron. Megvakulni azért nem akartam. Megállapította, hogy minden rendben, mehet a hüvelyi ettől.(Sürgősségi császárral végződött más okból.)

jan. 5. 11:02
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
11, eleve a nagyfokú myopya 10D (de inkább 12 felett kezdődik), ez az a szint, amikor már megnyúlt a tengely és leválaszthatja a retinát. De mint írtam, ők eleve veszélyeztetett látásúak, és a mikndennapokban is van nekik korlátozás.
jan. 5. 11:05
 13/15 anonim ***** válasza:
39%
Az összes ilyen más orvos által adott szakvélemény a jollyjoker mindig. Ha orvosilag nem indokolt, de a beteg császárt szeretne, úgy is azt írja le, hogy ne szüljön simán. Nem neki kell megcsinálni úgy sem, a beteg meg megkapja, amit akar...
jan. 5. 11:10
 14/15 anonim ***** válasza:
#12! Értem én, de nem csak nagyfokú myopánál lehet retina leválási kockázat.
jan. 5. 13:11
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Szemész szakorvos mit mondott?
jan. 5. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!