Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Valaszoltok nekem es meseltek?

Valaszoltok nekem es meseltek?

Figyelt kérdés

Terhes vagyok de nincs olyan noi szemely az eletembe akivel tudnek errol beszelni.

Angliaban elek igy annyira nem mnerek angolul beszelni a midwife al sem, meg jo par dolgot nem is ertenek.

Tapasztalatok akik angliaban szultek?

1.Ha elfolyik a magzatvizem akkor mar tutira mennem kell be a korhazba? Es ez milyen adag? Ha agyba megy el a matrac gondolom jol be azik. Mivan ha buszon ulok?

2. Vajudas fajdalmasabb vagy ez emberfuggo?

3. Ha 20 oraig vajudok akkor addig oitt ul a parom?

4.a babat egybol ram teszik? Vagy megtorlik esetleg furdetik?

5. Miket mondanak szuleskozben az orvosok?

6. Jo otlet hogy ott a parom mikir megszuletik es latja?

7. Kitagulhatol annyira hogy nem kell vagni?

8. Egybol szoptatni kell?

9. Adnak ra ruhat vagy mindent en viszek be?

10y milyen komplikaciok lephetnek fel?

11. Mennyire fogok tudni szules utan otthon pl. Allni? Menni? Nagyon gyenge leszek?

12. Tudni fogok ottthon csinalni valamit?

13. Mikor kell otthon furdetni? Es milyen gyakran kenegetni es mivel?

14. Mennyi ideig nem ajanlott vendeget fogadni? (Amugy is meg most foleg virus helyzetben)

15. Mikor vihetem ki? Es milyen gyakran? Hogy kapjon friss levegot?

Ahj egyebkent 1000 kerdesem van csak nem is jut eszembe meg sok lenne.

Tudtok meselni?

2021. jan. 4. 22:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Ezeket mindenkeppen meg kell beszelned a midwife-oddal, mert itt senki nem fog tudni pontos valaszt adni, mert azt sem tudjuk pontosan melyik varosban elsz, teruletileg elterhet a protokol. Mindekeppen javasolok antenatal class-ot es confident birthing classot is, most online lehet reszt venni es bennunk nem maradt kerdes nagyon mert tenyleg mindent lefed es kerdezhetsz amennyit jolesik. (az osszes fenti kerdesedre kapsz valaszt)

Leirom az en tapasztalataimat, elso lockdown-ban szultem.

1. Nalunk az a protokol, hogy felhivod a labour line-t es ott feltesznek egy halom kerdest ami alapjan megmondjak, hogy kell e azonnal indulnod. Az en esetemben mivel nem emlekeztem, hogy mikor mozdult utoljara a baba behivtak egy ctg-re.

2. Ember fuggo. Mire elindultunk a korhazba mar 3 perces fajasaim voltak es egy oraval a magzatviz elfolyas utan mar kitolas volt. De elvileg ez nem nagyon jellemzo elso babanal. Borzasztoan fajt, arra keszultem, hogy lassan rendszerezodnek a fajasaim, nem igy egybol durr bele.

3. Virus mentes idoben ha akar igen. Most mifelenk csak az aktiv szakaszban csatlakozhat hozzad, amikor mar 4 cm-re legalabb ki vagy tagulva, velem vegig ott volt, mert ugye gyorsan tortent minden. Utana 3 oraig voltunk harmasban, az volt az aranyora. akkor hajnalban hazakuldtek ot, de minden nap reggel8-este 8-ig benn lehetett.

4.Egybol ram tettek, csak egy jo felora-ora utan torolgettek at, a korhazban nem furdettek, koldokcsonkot sem kell biziralni, csak szarazon tartani. A koldokzsinort is hagytak hosszan pulzalni mielott elvagta a ferjem. Az elso furdes otthon volt, amikor leesett a csonk. Azota mi minden nap, mert a rutin resze, de ez egyenfuggo.

Egyebkent miutan megszuletett Nem maceraltak sokat, mindent ott a szobaban csinaltak, masnap reggel vittem a csecsemoshoz vizsgalatra.

5.Nem volt benn orvos (mert nincs ra szukseg egy sima szulesnel) 2 midwife volt, igazabol jokat poenkodtunk fajasok kozt, biztattak, nagyon-nagyon barati es csaladias volt a legkor, olyan pozban voltam, amiben akartam, hoztak a vizet amennyit kertem, egyik kezemmel a ferjem kezet szoritottam, masikkal a midwife-et. Igy vissza gondolva nagyon feszelyezett volna egy ferfi nogyogyasz. A midwife-ok jol kepzettek (legalabbis nalunk) tudjak hogy mikor kell kozbe lepni.

6. Par fuggo. Nalunk mind ket reszunkrol egyertelmu volt, hogy egyutt eljuk at, a ferjem premier planban latott mindent, (felnott ferfi el tud vonatkoztatni) es nagyon meghato volt az egesz. Eletunk egyik legmeghatarozobb elmenye es nagyon orulunk hogy egyutt voltunk.

7. Itt csak akkor vagnak, ha esik a gyerek szivhangja es gyorsan ki kell jonnie.

8. Ez toled fugg. Ha szeretned segitenek egybol mellre rakni, nekunk benn is sokat segitettek, de itt nem divat azzal csesztetni az anyat, hogy szoptat-e. Ha azt mondod, hogy tapszerezni akarod, senki nem fog rossz szemmel nezni rad, mert semmi kozuk nincs hozza, amig rendesen gyarapszik a gyerek.

9.Mindent nektek kell vinni, mi egy pelust es en egy halos bugyi-betet kombot kaptam.

10. Ezt inkabb a szakemberektol kerdezd, de javaslom ne erre koncentralj.

11. Egyen fuggo. Nekem par nap kellett.

12.Ha muszaj lesz fogsz, de ez megint egyen fuggo. Nezzetek utana a parodnak valoszinuleg jar 2 het apa szabi, csak figyeljetek ra, hogy idoben szoljon, van valami szabaly, hogy hany hettel kell elore szolni.

13. Amint le esett a koldokcsonk. mint irtam a koldokcsonkkal semmi teendo nincs, szarazon kell tartani, a midwife elmondja majd milyen esetben kell segitseget kerni, ha jol emlekszem, ha pirosodik es vagy valadekozik (amugy Magyarorszagon kezelik azt hiszem alkohollal, ezert is inkabb a midwife-ot kerdezd. Nekunk semmi gond nem volt, leesett 6 nap alatt)

14. Amikor ti keszen alltok ra.

15 Amilyen hamar csak keszen alltok. Foleg ha besargul, a termeszetes feny segit abban is es neked is jot tesz majd.

Ha ennyire bizonytalan vagy mindekeppen csatlakozz akar facebookos angliai mama csoportokhoz es a fenn emlitett Antenatal classot is mindenkeppen nezd meg. A Midwife is tud rola infot adni, de nekunk pl magatol adta a szorolapot, kerni se kellett. De ha felmesz a korhazatok honlapjara ott is sok infot talasz bizonyosan.

2021. jan. 5. 00:34
 12/12 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen :)

Fajdalom csillapitorol mit kell tudni?

Nekem ma felsoroltak parat, de azt nem csak nagyon vegszukseg esetben adnak es egyaltalan jo ha adnak?

2021. jan. 5. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!