Azert irok ide, mert itt talan tobben valaszoltok, P3 lett a cytologiam 2x is?
Egyszer 9honapja, aztan ra 3 honapra.. 2 het mulva lesz a 3.rakszures, folyadék alapú cytológiával?(egyenlőre ez nemtudom mi is lesz)
Normális, hogy várnak?
Nem kellett volna már hpv tipizálás? Vagy én aggódom túl h lassan 1 éve p3 a cytológiám és sem kezelés, se hasonló.
Kérdeztem mi van ilyenkor? Hát folyadék alapú citológia..aztán meglátjuk.
Volt már ilyen rakszurese valakinek? Hogyan zajlik?
nem saját tapasztalat, kolleganő mesélte. Neki is P3 lett. Ő nem akart várni, felkeresett egy magándokit, akit nagyon dicsérnek ilyen téren. Kiderült, az a P3 igazából P5, azonnal műteni kellett, kipakolták. Ha vár, lehet már nem meséli el. Szerintem keress fel magándokit. Nem ijesztgetni akarlak.
(ő valahova győrbe ment, 20e volt a vizsgálat, 40e a műtét, de nem zsebbe csúsztatósan, számlával ment minden)
Magánorvoshoz jarok, főorvos 13 éve a nőgyógyászaton. Eléggé dicsérik, ezert sem ertem a dolgot.:(
Azt mondta ne féljek, nem vészes a helyzet, meg azt csaszar kozben latta volna, ha olyan nagy a baj..:/
Szia. Konizációt csinalnak olyankor(mehnyak csonkítás)
Sajnalom h nem jon a baba. Viszont ma megtámadom a patikát és C vitaminozok. Igaz keves ido van mar..de hátha segít vmit
Nekem is volt már P3. 3 hónap múlva ismételt vizsgálat volt HPV-vel együtt. "Természetesen" újra P3 lett és a HPV 2, a legmagasabb kockázatú vírusa.
Ahogy egyik válaszoló írta, Győrben érdemes Szalai doktort felkeresni. Nagyjából 3 héttel későbbre kaptam időpontot. Ott helyben ő is végzett egy citológiát, az is igazolta a problémát. Ott, helyben, ambulánsan elvégezte a műtétet. Mivel akkor még nem szültem, ezért a kinizációt nem vágással, hanem lézerrel csinálta. (Nekem úgy magyarázta, hogy a HPV csak a szövetek felszínén van, mint pl a penész a falon. A lézerrel ezt "lehámozza", mert ugyebár penész esetén sem ütik ki a falat, csak lekaparják a felszínét.) Egyetlen hátránya a lézeres műtétnek, hogy nincs szövettan (ha másik orvoshoz mentem, tőlem utána mindig kérdezték, hogy mi lett az eredménye, és majdnem lecsesztek, hogy mi az hogy nem volt szövettan).
Szóval javaslom, ha elérhető közelségben van Győr, mielőbb keresd fel ezt a dokit. Fájdalommentes az eljárás (injekciós érzéstelenítés van), amikor végzett, mint egy sima rákszűrésről távoztam. 3 hónap múlva (és azóta is - 4 éve) P1 vagy P2 az eredményem.
Nekem is P3 volt magas kockázatú HPV mellett több mint egy évig. 3 havonta jártam szűrésre, rosszabbodott is, CIN 1 lett belőle, de még mindig nem javasolták a műtétet. Magándokim van, de biztos ami biztos alapon csináltattam kolposzkópiát és szövettant is egy másik magándokival, akinek ez a szakterülete.
Szinte biztos voltam benne, hogy rosszabb lesz és konizáció kell majd, nem hittem el, hogy ez 90%-ban magától elmúlik bármilyen kezelés nélkül, de legnagyobb meglepetésemre legutóbb egy év után ismét P2!!!!
Szia
Én több, mint 2,5 éve húzom P3-mal, szintén HPV pozitivitással. Először (magándokitól, nála szültem előtte) kaptam fél évig Isoprinosint, naponta 3x2-t és betadinos kúpot, de a vége konizáció lett.
Utána a szövettan jó lett, de fél év múlva ismét P3 és HPV volt a leleten, újabb konizációval a kilátásban. Ez 2016. tele volt már, 2016. januárban volt az első rossz eredményem, 2016. júniusban volt a műtét. Akkor dokit váltottam. Ő megnyugtatott, hogy nem lesz semmi baj és ez nem gátol semmiben, szerinte a gyógyszeres kezelés is csak 50%-os, vagy segít, vagy nem, így nem szedem tovább a gyógyszert (ami amúgy több, mint 16ezer Ft volt havonta). Azóta félévente járok rákszűrésre, mindig P3 az eredményem. A dokim szerint ha baj lesz, azt így időben el tudjuk kapni, de mást ő nem tud tenni, több konizációt sem javasol.
Kitartás, remélem te kilábalsz belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!