Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Diplomás anyukák, válaszoltok?

Diplomás anyukák, válaszoltok?

Figyelt kérdés
Aki nem "normál" (tehát úgy kb 19-23 éves kora körül) időben diplomázott ,hanem később ,gyerek mellett az hány éves volt mire elvégezte az egyetemet?Kérdésem onnan jött ,hogy nagyon vágyom rá ,hogy egyetemre járhassak de idő és pénzgyűjtés miatt ez maximum 3-4 év múlva valósulhat meg ,addigra mire elvégzem már bőven 30 felett járok.Van így értelme?Szükség van egy frissdiplomás 30as emberre?
2016. júl. 24. 13:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én végeztem egyetemet rögtön a gimi után is, de most 36 évesen is tanulok levelezőn. Kb. még 2 évem van hátra és teljesen mást tanulok, mint az eredeti szakmám. Szerintem tanulni soha nem késő.
2016. júl. 24. 13:27
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Én "vegyes" vagyok, mert az első diplomámat 25 évesen szereztem, munka mellett jártam, 26 évesen szültem az elsőt. A 2-3. diplomámat gyes mellett csináltam a kicsivel, a 3. közben már dolgoztam is. 36 évesen fejeztem be.

2016. júl. 24. 13:33
 3/9 anonim ***** válasza:
57%

Kicsit mas sztori, de megis ide illik. 29 vagyok, ket BSc-m es egyszem Msc-m idoben csinaltam. Viszont a doktorimat elhanyagoltam, persze mellette dolgoztam. Majd bele akarok kezdeni valami tok ujba, ha vege a Gyednek.

Amit en tanacsolok neked hogy tanulj Gyed alatt (ha van olyan kicsi gyereked) es hogy nyugodtan kezdj bele ujba. Egyreszt egyetem mellett tudsz a szakmadban gyakorlatokat vegezni (jovobeli szakmadban), igy nem leszel kezdo, csak a diplomad lesz friss. De lesz networkod, lesznek tapasztalataid.:)

2016. júl. 24. 13:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Én a "normál időbeni" egyetem mellett szültem, utána csak nyelvet tanultam, továbbképzésekre jártam. A barátnőm a 3. diplomáját és egy felsőfokú szakképzettséget szerzett gyes alatt, amivel bármikor el tud helyezkedni, ha a mostani melójával gubanc lenne. Nem olyan ritka manapság, hogy 30-40 évesen szerez valaki diplomát, ha piacképes szaktudást ad, szívesen tanulsz, mindenképp érdemes belevágni.
2016. júl. 24. 13:46
 5/9 anonim ***** válasza:
17%

Ezt a kérdést nem értem. Ha diploma nélkül is el tudsz helyezkedni, nem mindegy, mi a véleménye másoknak a 30-as friss diplomásokról?

Ha nem tudsz elhelyezkedni a jelenlegi végzettségeddel, van más választásod, mint továbbtanulni?

2016. júl. 24. 13:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A foiskolan, nappalin volt egy 43 eves evfolyamtarsam, ket nagy gyereke van.
2016. júl. 24. 13:54
 7/9 anonim ***** válasza:
Persze hogy van értelme, de csak ha úgy jobbak lesznek a munka találási lehetőségeid, esetleg magasabb lesz a fizetésed vagy jobb munkaköröd lesz ha elvégzed az egyetemet.
2016. júl. 24. 17:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Unokatesóm most 37 évesen diplomázott. A lánya jövőre érettségizik.
2016. júl. 24. 22:20
 9/9 anonim ***** válasza:
27 évesen diplomáztam, akkor volt a nagyobbik fiam majdnem 7 éves :) Nem bántam meg, tanulni mindig érdemes. Még úgy is, hogy egy alulfizetett közalkalmazott lettem diplomával is, ami mondjuk eléggé vérlázító, de a munkámat szeretem, biztos munkahelyem van, jó helyen vagyok. Kár, hogy ugyanannyit keresek, mint a portás... Na mindegy... Ettől függetlenül azt mondom, hogy megérte tanulni. Nem csak a munka miatt, bár tény, hogy hasznos, hogy emberi munkaidőm van, de nekem nagyon sokat adott az egyetem amúgy is. Mindenképpen szeretnék még tanulni, továbbképezni magam, engem az se izgat, ha 40 körül leszek, mire mondjuk MA végzettséget szerzek, szerintem úgyis egész életemben tanulni fogok, ha módom lesz rá.
2016. júl. 25. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!