Nem csalás császárral "megszülni" az év első babáját?
Szinte látom, ahogy a szülész szikével a kezében a másodpercmutatót nézi. Azt is feltételezem, hogy több tucat várandós beszélte le a szülést szilveszter éjszakára, hogy másnap már a hírekbe lehessen a gyereke. De azt se zárnám ki, hogy a gyerek már dec. 31. 23:56-kor megszületett, de január elsejére, 00:01-re dokumentálják.
Miért nem csak a hüvelyi szülés számít, ami természetes úton indul meg, nem pedig "segítséggel"?
A kérdés lényegi része is egy marhaság. Csak programcsászárt lehet időzíteni, de azok meg nem éjjel vannak.
Kérdező, áruld már el akkor az idézőjel okát... lehet nem tudatosan használtad, de attól még sértő, hogy kvázi (ezt jelenti az idézőjel) szülésnek minősítetted.
Bennem is ez van. Főleg az 1 perc miatt. Nevetséges!!!! Mert ha 10-15 perc MINIMUM, akkor azt mondom, hogy oké, lehet hogy így jött ki. De ez az éjfél után 1 perccel emelik ki a babát, hagyjuk már... Emiatt én sem számítanám a császárt.
A természetes szülés persze emiatt is más. (Mielőtt jön a gyűlölet áradat: az "is"-t úgy is értem, hogy a sima szülés hamarabb gyógyul, nyugi!!!😉)
#33 Gondolom amikor az orvos azért küzd hogy ne maradjon a baba és az anyuka az asztalon, akkor nem pillanatgat az órájára, hogy bszki várni kéne még 10 percet mert ezt így ki hiszi el?!
Komolyan ennyire idióták vagytok?
Látod utolsó ennyire.
Gondolkozni nem divat, pedig hamar rá lehetne jönni, hogy a programcsászár is egy tervezett műtét, mint pl egy szívműtét, amik nem éjjel vannak.
A sürgősségi meg nagyon más történet...
Az orvosok döntő többsége nem császároz, ha nem muszáj, ha van más lehetőség. Azért sok a császármetszés, mert sajnos rengeteg nőnek van különböző egészségügyi problémája, megváltozott a világ, van egy csomó betegség, ami a szüleink, nagyszüleink idejében nem volt jellemző. És ezek jó része megakadályozza a természetes szülés lehetőségét. Illetve sok a császár? Régen is egy csomó esetben szükség lett volna rá, csak nem voltak orvosok, kórházak, műtők, ahol meg tudták csinálni. Ha szerencséje volt a kismamának, valahogy kiszedték belőle a babát, ha nem, akkor egy örök életre szétment a méhe, a hüvelye, vagy netán jól belehaltak a szülésekbe.
Ma már van olyan fejlett az orvostudomány, hogy tudják, hogy milyen esetekben nem teszik ki veszélynek a kismamát, hanem inkább megcsászározzák. Ami ugyanúgy szülés, mint a természetes! Sőt! Ezerszer kockázatosabb és tovább is tart a gyógyulás. Szóval hagyjuk már ezt az összehasonlítgatást.
Különben én szeptember végén szültem a fiamat, esélyem se volt az év első babája címét megnyerni, de nem is érdekel. Nem ez határozza meg a boldogságunkat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!