Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem csalás császárral "megszül...

Nem csalás császárral "megszülni" az év első babáját?

Figyelt kérdés

Szinte látom, ahogy a szülész szikével a kezében a másodpercmutatót nézi. Azt is feltételezem, hogy több tucat várandós beszélte le a szülést szilveszter éjszakára, hogy másnap már a hírekbe lehessen a gyereke. De azt se zárnám ki, hogy a gyerek már dec. 31. 23:56-kor megszületett, de január elsejére, 00:01-re dokumentálják.

Miért nem csak a hüvelyi szülés számít, ami természetes úton indul meg, nem pedig "segítséggel"?

2021. jan. 1. 11:17
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
81%

A programcsászárok is reggel, ill délelőtt zajlanak.

Hiába ügyeletes a doki éjjel, egy császárnál jelen van két szülészorvos, egy altatóorvos, egy gyerekorvos plusz a nővérek, ápolók, műtősök.

Tuti sürgősségi volt, ott meg nem órát néznek, hanem mentik a gyereket.

2021. jan. 1. 12:52
 22/49 anonim ***** válasza:
62%

Aha nem szólja le a császárt. Csak már a kérdésben idézőjelbe teszi a szülést. Mert ugye aki császárral szül az nem szül 😡

Amúgy meg az indított szülést sem lehet időzíteni. Nekem pl túhordás miatt indították és fél órán belül sürgősségi császár lett, míg egy másik anyuka még másnap is vidáman sétált pocakban a babával oxi után.

2021. jan. 1. 13:04
 23/49 anonim ***** válasza:
79%

20

Igazad is lenne, ha nem az év első babájáról volna szó.Az év első babája ,,cím" a babáról és nem a szülés módjáról szól és akár hüvelyi, akár császármetszéssel jön a világra a BABA az BABA..Szóval nem, nem értette itt kb senki félre a kérdést.(és szerintem nincs az az orvos aki pont azt lesné, hogy na most időzítsük a császármetszést pont úgy hogy hátha ez a baba lesz az év első babája, ahogy egy simán szülő nő babája is nyerhette volna ezt a ,,címet")

2021. jan. 1. 13:11
 24/49 anonim ***** válasza:
59%
Nem tudom, miért kell ezen hisztizni. A császárral szült nők már kicsit túlzásba viszik ezt a "de az is szülés szindrómát." Igen, az. (Semmivel nem kevesebb, tesóm is úgy szült, nekem nincs bajom vele.) Itt a kérdés viszont egyértelműen nem erről szól. Tény, hogy az egyik teljesen kiszámíthatatlan időben, a másik pedig befolyásolható. Mivel programcsászárt nem írnak ki éjfélre, én se gondolnám, hogy egy sürgősséginél pont ezzel foglalkozni a doki, főleg, hogy már semmi tétje. Lehet, hogy ezt a fiatalabbak nem tudják, de régen ezeknek a babáknak járt egy bizonyos összeg, akkor el tudtam volna képzelni, hogy megbeszélve a dokival, akkor császározzák(ha egyébként is programcsászár lenne és a doki épp ügyeletes.) Papíron persze úgy dokumentálva, mintha megindult szülés miatt lenne. Egyébként 2000-ben március körül tele volt a tv, rádió, hogy most kell "akcióba lépni", aki azt szeretné, hogy övé legyen az évezred első babája, szóval el tudom képzelni, hogy voltak/vannak ilyen elvetemültek, akiknek nagyon nem mindegy, hogy 23:59-kor vagy 00:01-kor "veszik ki". De a kérdésre válaszolva, nem hiszem, hogy most túl nagy lehetőség lenne "csalásra."
2021. jan. 1. 14:02
 25/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!
2021. jan. 1. 14:11
 26/49 anonim ***** válasza:
46%

24nek

Olvastad a kérdést is?

Segítek:

Nem csalás császárral "megszülni"

A kérdező maga zárójelbe tette a szülést a császár kapcsán.

Én spec erre pörögtem be.

Simán szerettem volna szülni, nem pedig egy nagy hasi műtéttel, de esélyem se volt rá és születése után 6órával látam először a babám, erre jönnek az iq harcosok az idézőjeleikkel meg a marha kérdéseikkel. Sértő. Nem kicsit, nagyon sértő az idézőjel!

2021. jan. 1. 14:58
 27/49 anonim ***** válasza:
59%
Igen, olvastam, de a kérdés többi részét is. De mivel nekem nem volt ilyen traumám, mint neked, a kérdés lényegi részére fókuszáltam, ami pedig nem az, hogy a császármetszés szülés-e. Sajnálom, hogy nem olyan volt a szülésed, mint szeretted volna, de a kérdést nem én írtam. Számomra a császármetszés ugyanolyan értékű szülés, mint a hüvelyi. Attól még, tény, hogy előbbi időben befolyásolható, utóbbi nem. A kérdés az, hogy élnek-e/élhetnek-e vele egy ilyen napon.(Szerintem nem, ezt is leírtam.) Egyébként pont most látom a Szilveszter éjjel című filmet, amiben van 2 ilyen "versenyző" pár, akik "első" újévi babát akarnak. Nyilván film, de valószínűleg a forgatókönyvírónak is eszébe jutott, hogy léteznek ilyen nők, nem annyira elképzelhetetlen. Feltételezem, hogy a kérdező is ezt gondolta tovább, nem a hüvelyi-császáros szülésről akart vitát indítani, csak ez olyan téma, amire azonnal ugrotok.
2021. jan. 1. 15:47
 28/49 anonim ***** válasza:
75%
Éjfélkor nincs program császár, csak sürgősségi.. biztos örülne ennek a megnyilvánulásnak az a család ahol épp megmentették az anyát és a babát.
2021. jan. 1. 15:55
 29/49 A kérdező kommentje:

Így igaz. 27-es jól látja. Nem a császármetszést akarom ezzel leminősíteni, és kizárólag az év első babájával kapcsolatban tettem fel a kérdést. Az év többi napján ilyen szempontból nincs jelentősége.

Bár a filmet nem láttam, de erre gondoltam én is.

Azért kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy hány gyerek született az év utolsó fél órájában, és mennyi az új év első 5 percében. Lehet, hogy érdekes lenne.

2021. jan. 1. 16:00
 30/49 anonim ***** válasza:
75%
Kissé okafogyott kérdés mivel, az év első babája hüvelyi úton született.
2021. jan. 1. 16:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!