Nem csalás császárral "megszülni" az év első babáját?
Szinte látom, ahogy a szülész szikével a kezében a másodpercmutatót nézi. Azt is feltételezem, hogy több tucat várandós beszélte le a szülést szilveszter éjszakára, hogy másnap már a hírekbe lehessen a gyereke. De azt se zárnám ki, hogy a gyerek már dec. 31. 23:56-kor megszületett, de január elsejére, 00:01-re dokumentálják.
Miért nem csak a hüvelyi szülés számít, ami természetes úton indul meg, nem pedig "segítséggel"?
A programcsászárok is reggel, ill délelőtt zajlanak.
Hiába ügyeletes a doki éjjel, egy császárnál jelen van két szülészorvos, egy altatóorvos, egy gyerekorvos plusz a nővérek, ápolók, műtősök.
Tuti sürgősségi volt, ott meg nem órát néznek, hanem mentik a gyereket.
Aha nem szólja le a császárt. Csak már a kérdésben idézőjelbe teszi a szülést. Mert ugye aki császárral szül az nem szül 😡
Amúgy meg az indított szülést sem lehet időzíteni. Nekem pl túhordás miatt indították és fél órán belül sürgősségi császár lett, míg egy másik anyuka még másnap is vidáman sétált pocakban a babával oxi után.
20
Igazad is lenne, ha nem az év első babájáról volna szó.Az év első babája ,,cím" a babáról és nem a szülés módjáról szól és akár hüvelyi, akár császármetszéssel jön a világra a BABA az BABA..Szóval nem, nem értette itt kb senki félre a kérdést.(és szerintem nincs az az orvos aki pont azt lesné, hogy na most időzítsük a császármetszést pont úgy hogy hátha ez a baba lesz az év első babája, ahogy egy simán szülő nő babája is nyerhette volna ezt a ,,címet")
24nek
Olvastad a kérdést is?
Segítek:
Nem csalás császárral "megszülni"
A kérdező maga zárójelbe tette a szülést a császár kapcsán.
Én spec erre pörögtem be.
Simán szerettem volna szülni, nem pedig egy nagy hasi műtéttel, de esélyem se volt rá és születése után 6órával látam először a babám, erre jönnek az iq harcosok az idézőjeleikkel meg a marha kérdéseikkel. Sértő. Nem kicsit, nagyon sértő az idézőjel!
Így igaz. 27-es jól látja. Nem a császármetszést akarom ezzel leminősíteni, és kizárólag az év első babájával kapcsolatban tettem fel a kérdést. Az év többi napján ilyen szempontból nincs jelentősége.
Bár a filmet nem láttam, de erre gondoltam én is.
Azért kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy hány gyerek született az év utolsó fél órájában, és mennyi az új év első 5 percében. Lehet, hogy érdekes lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!