Nem csalás császárral "megszülni" az év első
babáját?
Figyelt kérdés
Szinte látom, ahogy a szülész szikével a kezében a másodpercmutatót nézi. Azt is feltételezem, hogy több tucat várandós beszélte le a szülést szilveszter éjszakára, hogy másnap már a hírekbe lehessen a gyereke. De azt se zárnám ki, hogy a gyerek már dec. 31. 23:56-kor megszületett, de január elsejére, 00:01-re dokumentálják.
Miért nem csak a hüvelyi szülés számít, ami természetes úton indul meg, nem pedig "segítséggel"?
Atya vilag 😂😂😂Jaj persze az orvosnak mas dolga sincs szilveszter ejszakan, meg ha fogadott doki is, mint ezt nezni hogy a kismama benne legyen a hirekben :D illetve nem tudom mi szamit ilyenkor... mikor kieemelik a babat? Mert akkor elotte el kell kezdeni a mutetet, sot, ha hamarabb megejtette a vagast, latom, ahogy mondja hogy igen anyuka, felnyitottam a hasat de meg 2,5 percet varunk ejfelig 😂😂😂
2021. jan. 1. 11:36
12/49 A kérdező kommentje:
Bocsánat! Nem provokálni akartam, de Magyarországon átlagosnál több a császármetszés.
Természetesen hallottam már a sürgősségi császárról, de az is bevett gyakorlat, hogy akkor szülnek, amikor a "fogadott orvos" ügyeletes, és nem várnak a szülés megindulására, mert nem akarnak olyan orvosnál szülni, akit épp a "gép dob".
2021. jan. 1. 11:38
13/49 anonim válasza:
Azon felül, hogy benne van a hírekben, hogy ki az első baba az évben, más előnnyel nem jár ez, ráadásul normál szüléssel született az év első kislánya. Se a szülészt, se az anyát és mást nem érdekel az egész, csak aranyos dolog, hogy bemondják a hírekben.
2021. jan. 1. 11:45
14/49 anonim válasza:
Hát nem tudom, ha nekem sikerülne véletlenül így szülnöm, én nagyon szeretnék szerepelni és azt sem szeretném, hogy a gyerekem szerepeljen, nem hogy még direkt így igazítsam. Ehhez mennyire kell magamutogatónak lenni?
2021. jan. 1. 11:50
15/49 anonim válasza:
Miért, nem baba látta meg így is a napvilágot?🤣
2021. jan. 1. 11:52
16/49 anonim válasza:
Hú, de sötét vagy, jesszusom
...
2021. jan. 1. 11:53
17/49 anonim válasza:
Undorító vagy. Így beszélni császáros anyákról🤢
Azt amúgy csak mondom, hogy az első nem a császáros baba lett.
2021. jan. 1. 12:17
18/49 anonim válasza:
Én direkt lefizettem a dókit, hogy írjon bé 2021. január 1. 00:00-t! Celebek leszünk Hannácskajázminkarózácskacsengécskelucácskával!
2021. jan. 1. 12:18
19/49 anonim válasza:
Magyarorszagon azért több az átlagosnál a császármetszés, mert itt eleve már a terhességet is betegségként és nem állapotként kezelni az egészségügy. Nyugaton egy nő kb egész életében nem találkozik nőgyógyásszal. Rakszurest elvégzi a háziorvosi asszisztens, ha panasz van, akkor megvizsgál a háziorvos, ha terhes vagy, akkor a szülésznő jön képbe. Csak és kizárólag komoly probléma eseten találkozik nőgyógyásszal. A szülés is ambuláns, pár óra múlva megy haza anyuka az újszülöttel, vagy sok esetben otthon szülés-már ahol ugye meg van ennek a háttere. Magyarorszagon úgy nőnek fel az emberek, hogy kell a magánorvos mindenre, pláne kell egy nogyogyasz, meg olyan apróságra is, mint a rakszures. Így aztán mire a szülésre kerül a sor, a nő konkrétan szinte betegként van kezelve, aki mar maga is ezt varja el. Ha nem megy simán pár órán belül a szülés ő maga is a császárt sürgeti, az orvos meg félve az esetleges pertől, ha nemet mond, és komplikáció merül fel, simán belemegy.
2021. jan. 1. 12:24
20/49 anonim válasza:
Szerintem itt sokan félreértették a kérdést 😅 Nem azt mondta a kérdező, hogy a császár nem szülés és azt sem mondta hogy csak a természetes szülés a szülés ezért csak annak kellene számítania. Azt mondta, hogy ilyen esetben miért nem a spontán megindult és akkora befejeződött szüléssel született babák versenyeznek (mint ahogy az idén elsőnek született baba is így született) az év első babája címért, hiszen a császárt és az indított szülést is lehet úgy időzíteni, hogy direkt akkorra szülessen a baba amikor az évmutató utolsó száma átvált (nyilvánvalóan a véletlenül pont így kijött életmentő császár nem ide tartozik). Hozzáteszem ez nem egy verseny és nem tudom kinek ér annyit egy cikk a Blikkben, hogy direkt így rendezze meg a dolgokat.
Semmi gond nincs a császárral, vagy a programcsászárral, nem kell mindent magatokra venni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!