Mit csináljak? Rettegek a szüléstől.
Sokszor felriadok éjjel, nappal is ezen jár az eszem.
24 hetes kismama vagyok,és abszolult de nem birom a fájdalmat.Félek a szüléstől.
Szeretnék császárral szülni,megbeszélhetem az orvosommal?
1. Ne rettegj, mert már úgyis mindegy. Gyerek még bent nem maradt!
2. Ha nem bírod a fájdalmat, akkor kérhetsz EDA-t, az nagyon sokat segít.
3. Csak azért nem fognak császározni mert félsz. Bár azért elképzelhetőnek tartom, hogy néhány pénzéhes dokit rá lehet venni, de az súlyos összeg lesz és amúgy sem jársz jól. A császár után - mivel az egy hasi műtét - sokkal rosszabb lesz mintha simán szültél volna.
a császár is fáj. én a másodikkal császáros voltam, 4nap fájások után császároztak. igaz "csak" jóslók voltak, de hidd el fáj az is rendesen. sajna akincsem anyakára tekerte a köldökzsinórt ezért nem tudott rendesen megszületni. a kisfiam viszont simán, 4óra alatt megszületett. inkább még 10 szülés mint egy császár! műtét után 1hétig menni alig bírtam, fájt a köhögés is, míg a szülés után 1nappal már futottam. természetes h félsz,mindenki fél, még az is akinek nem az első. fáj, nagyon szar, de nincs annál csodásabb dolog mint amikor a fájdalom egy pillanat alatt elmúlik és ott üvölt a kicsikéd. olvasgass sokat, tanulj légzés technikát és félj nyugodtan! meglátod szülés után "legyintesz" majd a félelmekre!
egy 4éves és egy 8hós baba anyuja
szia,
abszolút megértelek, én is iszonyúan féltem, pont azért mert a fájdalomküszöböm 0, soha nem voltam azelőtt kórházban, nem műtöttek még, semmi.
A szülés fájt, tény, DE: korántsem volt annyira borzastó mert tudtam közben hogy okkal fáj a dolog, minden fájás közelebb visz a várva v
rt babámhoz és arra gobdoltam hogyha túlleszek rajta (csak pár óra volt ami igazáb fájt, a vajúdás eleje még nem, pedig 9 óra volt maga a szülés) akkor hatalmas boldogásg lesz :)
És bármily hihetetlen, tényleg így van, ahogy kibújt elmúlt a fájdalom, nemcsak pszichésen hanem amúgy is.
És hadd mondjak még valamit amit nagyon gondolj meg: azt mondják a sima szülés közben fáj, a császár meg utána. Hát a kórházban ahol voltam, nem irigyeltem a sok császáros kismamát: én már másnap reggel a babámmal a kezemben sétáltam, ők meg a seb miatt felállni alig tudtak, nem csak egy sírt is a fájdalom miatt, pedog nekem is vágtak (gátmetszés volt és repedt is a méhnyakam) de nem is volt hasonlítható az én állapoptm az övékéhez! A császáros seb egy hosszú vágás, és mégiscsak egy műtétről van szó.....gondold meg. inkább szenvedj úgy hogy várod a babád és tudod hogy mindjárt vége a fájdalmaknak, minthogy ne tudd a sebed miatt élvezni az anyaság első napjait! Plána ha baba-mama szobában leszel ahol 24 órában veled van a gyerek....a császárosok alig tudták ellátni a babát.
Könnyű szülést neked és ne félj, ha én túléltem, aki egy kis fejfájásra 2 algopyrinnel indítok, akkor másnak sem lesz baj :)))
Amikor oda kerülsz már nem fogsz félni tőle!:) Ki lehet bírni különben nem lenne három csemetém!:)
Ha rám hallgatsz megszülöd simán és nem kérsz császárt!Mind kettőben volt részem és a rendes szülés jobb!Császár után lábadozol,fájdalmaid vannak és még a kisbabádat sem tudod olyan könnyen ellátni!
Ne abból indulj ki amit a tv-ben látsz!Persze fáj de nem olyan kibírhatatlanul!Amikor meglátod a kisbabádat már el is felejted a fájdalmat!
én is rettegtem a szüléstől,miven nekem nagyon kicsi a fájdalomküszöböm.a 36. héttől szinte minden éjjel a szüléssal álmodtam,egyre jobban rettegtem.aztán mikor befektettek a kórházba túlhordás végett,akkor is folymatosan rettegtem mivel ott meg volt olyan h végig kellett hallgatnom egy szülést,és hát az anyuka nagyon jajveszékelt.hát gondolhatod h nem volt jó végighallgatni,első szülés előtt.aztán mikor hirtelen közölte a doki h azonnal meg kell indítani a szülést mert nagyon kevés a vizem,elsírtam maga annyira féltem.azt
án mikor már jöttek a fájások,csak sodródtam az árral,és már nem féltem.nagyon fájt,de így 3 hónapos távlatból ha visszagondolok rá már nem is fáj annyira,és bármikor szülnék még egyett.a császárt felejtsd el.az sokkal fájdalmasabb utána.
Nekem is 0 a fájdalomküszöböm, még ki is nevettek vérvételen anno, hogy fogok szülni.
Lehet kérni fájdalomcsillapítót de annak módja van. Kell lennie fogadott orvosnak aki megbeszéli az altatóorvossal mert csak az adhatja be az érzéstelenítőt gerinc mellé.
A másikfajtát csak akkor kapsz ha már kivagy tágúlva legalább 3ujnyira különben leálnának a fájások.
1,Segít ha nem egyedűl vagy s bemennek veled, akkor az idő is jobban tellik s nem azon agyalsz, hogy vagyon csak szivatásból olyan lassú az az óra a falon.
2, vigyél magaddal szőlőcukrot - energiát ad s kisfolyadékot. Mobilt is mindenképp ha már kint a pici.
3, Ha már tolófájások vannak akkor pár perc múlva kint is lessz, hidd el, ha a kezedben tartod annyira lefoglal az a kis csoda, hogy kevésbé érzed a varrást s a méhösszehúzódást.
4, Vigyél be magaddal egy kis plédet mert akár milyen meleg van, ha sokan szűlnek éppen s a kórházban kevés a tiszta akkor jó takarni magad vele abban a pár órában a szülőszobán.
sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!