Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért rettegek a szüléstől?

Miért rettegek a szüléstől?

Figyelt kérdés
Pár hónapja szültem, és számomra iszonyú volt. Nem volt semmi komplikáció, csak a fájdalmat viseltem nagyon nehezen. Azóta többször is rémálmaim vannak róla, és arra ébredek, hogy folyik rólam a viz. Azt mondják, idővel elfelejti az ember, mennyire fájt. Nekem v.hogy nem megy. Pedig szeretnék még babát. Mit csináljak?
2010. okt. 10. 06:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Sajnálom, hogy ilyen rossz élményeid vannak a szüléssel kapcsolatban :-((( Pedig amúgy ez egy gyönyörű és megható dolog, én nem vagyok az az elérzékenyülős fajta,a terhességemet is teljesen racionálisan csináltam végig, de amikor megszültem, mindjárt el is sírtam magam... Persze én sem vagyok az a mazohista típus, szóval tudtam, hogy epidurális érzéstelenítéssel szeretnék szülni. Nem tudom, Te kértél-e fájdalomcsillapítást, de ez a találmány, maga a csoda! A szülésem minden percét meg tudtam élni, és nem azt mondom, hogy nem fájt, de voltak már ennél komolyabb fájdalmaim is az életben. (fülfájás, fogfájás, műtéti seb és még sorolhatnám, amiket meg sem közelített a szülésem). MOst már nyugodj meg, túlvagy rajta, légy boldog a Picúroddal és vigyázz Magatokra! Üdv, 10 hónapos kisfiú anyukája
2010. okt. 10. 06:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Kértem fájdalomcsillapitót, konkrétan orditva: "Adjanak már valamit, könyörgöm!" De nem kaptam. Ma sem értem, miért.
2010. okt. 10. 07:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Egyetertek veled. Nekem is az eletem legrosszabb "elmenye" volt. Nem is szeretnek szulni megegyszer, habar imadom a picim, aki azota mar nem is olyan picike. Sose ertettem, miert mondjak a szulest szepnek. Amikor mar kinn van a pici az szep, mert a fajdalom is megszunt.

Szerencsesek, akik ezt szepnek latjak. En ennel szornyubb fajdalmat el se tudok kepzelni, nekem sajnos nem szep emlek a szulesem.

2010. okt. 10. 07:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia! Valószínűleg azért nem kaptál, mert már nagyon ki volt nyílva a méhszáj, és hamarosan következett a kitolási szakasz, itt meg már nincs lehetőség fájdalomcsillapítást kérni. Illetve nálam úgy volt, hogy már korábban kérdezték, hogy fogok-e kérni EDA-t, mivel a bekötését csak erre képesített szakorvos végezheti, tehát fel kell készülniük, hogy legyen ott ilyen orvos. Nem tudom, Nálad mi volt a szitu, de ha esetleg lesz következő baba, erre már a terhesgondozáson nyugodtan kérdezz rá. Jó egészséget Nektek! (első voltam)
2010. okt. 10. 07:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én terhesség alatt rettegtem a szüléstől.Volt hogy álmomból sírva keltem fel,hogy én ezt nem tudom végigcsinálni.Aztán mikor oda került a sor mégis ment minden.Fájt nekem is,mint mindenkinek,de én mégis úgy gondolom,hogy ezerszer végigcsinálnám még egyszer a kisfiamért.

Gondolj arra,hogy szerencsés ember vagy,mert van egy egészséges babád.Sajnos ez sok embernek nem adatik meg!

Ha viszont ennyire nem tudtad túltenni magad a szülésen akkor,szerintem ne vállalj be még egy babát,nehogy nagyobb lelki traumát okozzon neked.

Vagy esetleg ajánlom,hogy egy pszichológussal érdemes lenne beszélned erről,mert az biztos,hogy nem hétköznapi dolog,hogy ilyen rosszul éled meg.

Fel a fejjel!!:-)

2010. okt. 10. 11:43
 6/9 anonim ***** válasza:

juj ez durva szegénykém :(

Nekem 4 nap alatt elmúlt az érzelmi töltet (a fájdalom), azóta csak a szülés emléke van meg. Ésszel tudom, hogy pokolian fájt, de már nem tudok beleérezni. Hála istennek.

Ezek szerint te rosszabbul élted meg :( kitartás el fog múlni idövel szerintem...

22/L

2010. okt. 11. 08:53
 7/9 anonim ***** válasza:

A fájdalom megélése egyedi a saját fájdalomküszöbünktől függ. Nekem sajnos volt egy balesetem, e miatt 4 alkalommal operáltak csontlasztikát, bőrplasztikát, stb.

De azt gondolom, hogy a szülést végig fogom tudni csinálni mert az nem fog annyira fájni.

Azt javaslom, hogy ha ennyire félsz, keress olyan orvost, akivel megbeszéled, és császárral szülhetsz.(Igen, van ilyen, hiába nem szeretik ezt hallani! Kolleganőm is így szült) ez nem annyira fájdalmas, és megnyugtat.

2010. okt. 11. 15:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem hinnem, h a sajat fajdalomkuszobunktol fuggene. Az elso gyerekem minden problema nelkul, viszonylag gyorsan hoztam a vilagra. A masodikkal, aki sokkal kisebb volt sulyban az elsonel, nagyon megszenvedtem.
2010. okt. 11. 15:56
 9/9 anonim ***** válasza:

nekem is iszonyatos élmény a szülés. "nem vették észre" hogy toxémiás lettem, koraszülésem lett császárral. a nővérek hozáállása a munkához is pocsék volt. Ráadásul majdnem ottmaradtam az őrzőben, életveszélyben voltam. közben a babánk a korazsülöttön élet halál között. szülés előtt szerettem volna még egy babát, de mostmár nem merek belevágni. azt hiszem egykénk lesz :(

sajnos vele már 2,5 hónapos folyamatosan dokihoz járunk.

megértelek...

2010. okt. 11. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!