Mint nemrég kiderült sajnos császármetszéssel fogok szülni többi lent?
Első gyerek szinte semmit nemtudok akinek volt már császármetszés megtenné h leírja a tapasztalatait,altatni fognak és programozott császár lesz
Minden érdekel ezzel a témával kapcsolatban
Olvastam h katétert helyeznék fel de milyet és hova?légyszi írjatok
11 óra vajúdás utan lett császármetszésem.
Spinalis érzéstelenítőt kaptam.
Nem éreztem semmit belőle.
Kiemeltek a babámat, megmutatták kb.fél percre és vitték is a férjemhez.
Engem összevarrtak, elvittek az őrzőbe. 6 órát kell ott tölteni, én 8at töltöttem, mert nem ment ki az érzéstelenítő így várnom kellett.
Mikor kiment az érzéstelenítő, fel kellett állnom. Sokan megszédülnek, nagyon fáj nekik. Nem volt kellemes valóban, de nekem nem is volt olyan vészes, mint hittem. Mintha tűvel szurkáltak volna erosen, de a vajudashoz képest nem volt olyan vészes.
Utana láthattam a babám, s foghattam meg először. :)
Altattak már egy másik műtéttel (térd).
Felfektettek az asztalra, ram tették az oxigénmaszkot és elaltattak.
A műtét végén a teremben fel is keltettek.
Azt hiszem 2 órás műtétem volt, de én annyira emlékszem, mintha pislogtam volna egyet. :)
Maga a császárseb eléggé fáj míg a varratok benne vannak. Amikor kiveszik utána sokkal könnyebben mozogsz.
Nagyon fontos, hogy egyel utana amint engedik. Én alig ettem, csak kekszeket mert egyszerűen nem bírtam, de muszaj, hogy legyen tejed, s energiád.
Sokat kell sétálnod. Minél többet sétálsz annál gyorsabba gyógyulsz!
Persze , ha nem birod akkor ne erőltesd. Ne hogy elájulj.
Folyadékot rengeteget igyál.
Illetve jó vastag betét is kell, mert belőlem 3 hetig ömlött a vér, majd az utolsó 2 hétben enyhült.
Elso felálláskor mindent összevéreztem a kórházban. :D
Idén Januárban szültem.
Elozo vagyok. (12)
A katetert mig felhelyezik kissé kellemetlen, de utána nem érzed. Amikor másnap kiveszik akkor lehet olyan érzésed, mintha felfáztál volna (csípő érzés vizeletkor).
Nekem 2 hétig tartott, mert felsértette a katéter a húgycsövemet. De utána szépen elmúlt.
Illetve a székelés egy ideig borzalmas. Kb mintha mindig szorulásod lenne. De a gyümölcslevek segíteni fognak.(Csak olyat igyal ami az anyatejbe ha átmegy nem lesz gond a kisbabádnak. Nutriklub.hu oldalon megkeresed a : "szoptatás alatt tiltott élelmiszerek listaja", ott leírja, hogy mit nem javasol.
Nagy dózisban nem ajánlott, kis dózisban ehetsz/ihatsz ilyeneket. De majd kitapasztalod.
Én babám érzékeny volt a rizsre kis mennyiségben is, de a burgonyától semmi baja nem volt.
Ha bármi kérdésed van, állok rendelkezésedre!
Kellemes baba várást és jó babázást a jövőben!🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!