Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért viselik olyan sokan...

Miért viselik olyan sokan rosszul azt, ha császárral szülnek?

Figyelt kérdés
3 hete szültem császárral. Sok helyen olvasom, hogy mennyire kiborult valaki, mert nem sikerült hüvelyi úton szülnie, és ezt valamiféle feldolgozandó traumaként éli meg. De miért? tény, marhára fáj, még mindig pl felkelni, de sajnos ez ilyen volt a vakbél mütétem után is.
2020. máj. 13. 15:45
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
88%

gondolom inkább pszichésen viseli meg az anyákat, hogy nem úgy hozták világra a gyereküket ahogy azt hónapokon keresztül eltervezték és ahogy a közvélemény / általános vélekedés szerint egy gyereknek életet_kell_adni.

Én a terhesség eleje óta tudtam hogy császárral fogok szülni, így azért könnyebben mondom azt hogy nem éltem meg traumaként, mert kezdettől erre számítottam.

2020. máj. 13. 15:51
 2/29 anonim ***** válasza:
56%
Én sem értem.... Nem tudok együtt érző lenni. Én is hüvelyi szülésre készültem, még akkor is amikor már 20 órát vajúdtam, de 28 óra vajúdás császárral kellett befejezni. Engem egyáltalán nem viselt meg, sőt...... A következő babát is szivesen szülném császárral. Én nagyon hamar felépültem a császár után.
2020. máj. 13. 16:05
 3/29 anonim ***** válasza:
59%
Én örülök, hogy császáros voltam. Ha lesz következő, azt is úgy szeretném. Én is gyorsan felépültem.
2020. máj. 13. 16:28
 4/29 anonim ***** válasza:
45%
Én még nem szültem, szóval lehet nem releváns a válaszom, de szerintem nekem is trauma lenne, ha császárral szülnék (és kicsit félek is előre, hogy császár lesz, mert 30 hetesen még mindig nem úgy tűnik, hogy nagyon pozícióba akarná magát helyezni, de reménykedek, hogy hamarosan ez megtörténik). Eleve háborítatlan, "kísért" szülésben reménykedek, ahol a szülésznő és az orvos csak megfigyelője az eseményeknek, minden mást a lányom meg én csinálunk, ők csak ott vannak, hogy ha esetleg valami baj lenne, közbeléphessenek. Na meg nem beszélve arról, hogy az esetek többségében, amennyiben nem programcsászárról van szó, akkor maga a szituáció is elég traumatikus lehet, hiszen megijed az ember, hogy valami baj van, még ha az a "baj" relatíve kis kockázatú is. A végeredmény szempontjából nyilván mindegy, hogy milyen úton került végre a kezedbe a baba, de lelkileg másképp éled meg (élik meg sokan), ha mint egy természetes folyamat, háborítatlanul lezajlik, vagy egy műtét, ami már jellegét tekintve is nagyon mesterséges közeget teremt.
2020. máj. 13. 16:33
 5/29 anonim ***** válasza:
77%

Engem is megviselt, mert nem úgy készültem, hogy császár lesz.

Felkészülni sem tudtam, mert sürgősségi császár lett.

Levetkőztetnek, kikötnek és felvágnak. Nem tudsz mozogni és bent van 5-6 ember. Már maga ez a tehetetlenség megterhelő.

De ha azt vesszük alapul, hogy sokakat az is megvisel, hogy nem sikerül a háborítatlan szülés (oxit kap, vagy nem olyan pózban nyom, amiben eltervezte), akkor egy nagy hasi műtét pláne megterhelő lelkileg.

2020. máj. 13. 16:34
 6/29 anonim ***** válasza:
79%

Mert van egy pár szuperanya (pl instagramon Pixyre), aki szerint ha nem természetes úton szülted meg a gyereket és neadjisten nem is tudod szoptatni, akkor te vagy a megtestesült ördög, aki nem érdemli meg az anyaságot. Ja és természetes szülésből minimum otthonszülés legyen, a császár meg nem szülés.

Teljesen jól éltem meg a császárom, de azért az ilyenek szíven tudnak szúrni.

2020. máj. 13. 16:35
 7/29 anonim ***** válasza:
37%

Nekem 2 eve volt, azota is traumaként van bennem.

Szerettem volna szülni, ahogy egy igazi nő. De nekem ez jutott, ez van.

Több terhességem se lesz emiatt, engem mégegyszer nem császároznak..

Hasam se jött teljesen rendbe azóta se.

Gáz az egész..

2020. máj. 13. 16:54
 8/29 anonim ***** válasza:
73%
Én nem követtem senkit instán, nem foglalkoztat ki szerint számít szülésnek az, hogy császárral született a gyerekem, de engem speciel megviselt.Amit feljebb írt valaki.Pucér pitsával,katéterrel átsétálsz a műtőbe, ott érzéstelenítenek, pozícióba tesznek, tehát szétteszed a lábad,leszíjazzák őket, aztán meg végig ébren vagy miközben szétvágnak.Nyilván ha gond van műtét közben elaltatnak, de amúgy ott fekszel ébren miközben élve koncolnak.Speciel nagyon kiszolgáltatottan és megalázottan éreztem magam.(amúgy valószínűleg szülésnél is ugyanezt érzetem volna max másképp).Ja és amúgy én nem úgy álltam hozzá, hogy mindenképpen szülni és csakis természetesen, hanem ahogy majd alakul.Fizikailag könnyen felépültem ,de nekem pld hónapokig rémálmaim voltak a műtétről még utána is.Nyilván nem ez az általános, de engem agyba jó pár hónapra kicsinált.
2020. máj. 13. 16:56
 9/29 anonim ***** válasza:
79%

Mert sokan azzal a meggyőződéssel terrorizálják a kismamákat, hogy a császár nem is szülés, mert csak kivágják a gyereket, megg az a "könnyebbik" út.

Sőt, ahogy látom, már tényleg csak az a valaki, aki otthon szül, mindenféle beavatkozás nélkül... Aki erre nem képes, vagy nem ezzel szimpatizál, az gyenge, sz..ranya...

Szerintem meg életet adni mindenhogy csoda, és az a fontos, hogy az anya és a baba is egészséges legyen. Ha kell a beavatkozás, akkor nincs ezen mit szégyellni.

Számomra az is fura, hogy annyira ragaszkodnak a kismamák a szülési tervhez, mint ha ez valami előre megtervezhető folyamat lenne.

2020. máj. 13. 17:16
 10/29 anonim ***** válasza:
74%

Kedves 7-es

hála Istennek az hogy "igazi nő" (???) vagy-e, nem azon múlik hogy milyen úton hoztad világra a gyereked, egyáltalán hogy van-e gyereked vagy nincs.

Tervezett császárom volt és rohadtul igazi nőnek érzem magam, akinek ráadásul a testéből kifejlődött egy (illetve esetemben három) gyerek, pedig a hasam még 5 év után se olyan mint előtte, mondjuk nem is várom el tőle hogy valaha még olyan lesz, a mellemről ne is beszéljünk. Mégis sokkal nőiesebbnek érzem magam most mint a gyerekeim előtt, huszonévesen. Nem. Ezen. Múlik.

Én hálás vagyok a császármetszésnek mert annak köszönhetően van három egészséges gyerekem, a természetes szülést ugyanis az "A" babám nem élte volna túl. Te hogy vagy ezzel a részével a témának?

Üdv, 1-es

2020. máj. 13. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!