Elehet valahogy kerülni, hogy oxitocint kapjak?
Az első szülésem alatt állítólag fájásgyengeség miatt kaptam. Szerintem csak hamar túl akartak lenni rajta. Éjszaka estem be a szülészetre, idő se volt semmire, nem hagytak magamtól vajúdnu, szinte azonnal burokrepesztéssel és oxitocinnal kezdtek. Lehet, hogy én is hibás vagyok, mert túl hamar mentem be, rendszertelen 5-10 perces fájásaim voltak. Viszont oxi után valami brutális fájdalmaim lettek, és azt olvasom mindenhol , hogy enélkül elviselhetőbbek a fájások. Olyan traumatikus élmény volt ez nekem, hogy majdnem egyke maradt a gyerekem, 7 év után most újra babát várok, de rettegek a szüléstől. Szeretnék egy szép szülésélményt.
Szerintetek mit tehetek ezért? Hogy készüljek fejben? Jó lenne ha magamtól tágulnék ki, és nem kéne infúzió.
Vagy ha az elsőnél kellett, akkor valószínű , hogy a másodiknál is kelleni fog?
Normális fájásokkal kell bemenni. Egy rakás nő bemegy már 8-10 perces fájásokkal, 2-3 centis méhszájjal. Be sincs indulva normálisan a szülés.
Akkor kell menni, ha rendszeresen fáj és nagyon. Hidd el, ha bemédz 6-8 centivel, jó fájásokkal, nem fogják indokolatlanul radkotni az oxit.
"Háborítatlan szülés csak kórházon kívül valósulhat meg"
Dehogyis. Normális helyen állami kórházban is háborítatlan. Mondjuk lehet nem árt fogadott orvos, de el bírom képzelni, hogy van ahol enélkül is normálisak.
Szia, nem tudom nézed e még a válaszokat. Ma voltunk szülésfelkészítőn Angliában és volt erről szó. Itt nem adják boldog boldogtalannak, viszont leghamarabb 5 perces fajassal mehetsz be a kórházba (kivételek persze vannak) azt mondták, hogy a stressz csökkenti a szervezet természetes oxitocin termelését (pl. Amikor anyuka bestresszel az idegen kórházi környezetben, otthon pedig erősödtek a fajasok) tehát próbálni kell minél jobban ellazulni.
A dehidrataltsagot is említettek, ok mindig megprobaljak itatni a szülő nőt, mielőtt oxyt kap.
A harmadik amit mondtak a gravitáció. Tehát séta, labda segíti a termelést . Elmondta a kemiajat,sajnos nem emlékszem pontosan (reggel 9-du 4-ig ott voltunk!) de ha jól emlékszem, a méhszajra nehezedő nyomás küldi a jelet az agynak az oxi termelésre
Remélem minden jól megy majd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!