Elehet valahogy kerülni, hogy oxitocint kapjak?
Az első szülésem alatt állítólag fájásgyengeség miatt kaptam. Szerintem csak hamar túl akartak lenni rajta. Éjszaka estem be a szülészetre, idő se volt semmire, nem hagytak magamtól vajúdnu, szinte azonnal burokrepesztéssel és oxitocinnal kezdtek. Lehet, hogy én is hibás vagyok, mert túl hamar mentem be, rendszertelen 5-10 perces fájásaim voltak. Viszont oxi után valami brutális fájdalmaim lettek, és azt olvasom mindenhol , hogy enélkül elviselhetőbbek a fájások. Olyan traumatikus élmény volt ez nekem, hogy majdnem egyke maradt a gyerekem, 7 év után most újra babát várok, de rettegek a szüléstől. Szeretnék egy szép szülésélményt.
Szerintetek mit tehetek ezért? Hogy készüljek fejben? Jó lenne ha magamtól tágulnék ki, és nem kéne infúzió.
Vagy ha az elsőnél kellett, akkor valószínű , hogy a másodiknál is kelleni fog?
Én azt gondolom, első körben mindenképpen olyan dokit és szülésznőt kellene fogadnod, aki támogatja a háborítatlan szülést.
Másodszor valóban nem szabad túl hamar bemenni a kórházba. Minél előrébb van a folyamat, annál kisebb eséllyel tudnak beleszólni.
Harmadszor legyél tisztában a jogaiddal:
Megmondom őszintén, én épp ezért szültem magánkórházba. A dokim, aki háborítatlan szülés párti, csak ott vállalt szülést. Mellé ugyanilyen segítőkész, támogató szülésznőm is volt. Semmit nem csináltak, csak kísérték a szülést, és támogattak. Nem kaptam oxit, nem tágítottak, nem csináltak semmi ilyesmit. 4500 grammos babám született gátvédelemmel. Első baba. Gyönyörű szülésélmény volt. Kellett rá félretenni, de én annyira rettegtem a szülészeti erőszaktól, hogy inkább bevállaltuk ezt, és utólag se döntenék másképp.
Ha tényleg kell, akkor az más persze.
9-es és te mit javasolsz, hogy érdemes erre fejben készülni? Kaptál olyan tanácsot ami segített?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!