Szült valaki úgy, hogy epidurál mellé nem kapott oxitocint? Nem minden esetben adnak hozzá, ugye?
Minek az oxitocin , siet az orvos szabira ? Miért nem lehet megvárni , amig beindul a szülés , ha minden rendben ment ?
Nagyon vágóhid a szuleszet , szerte a világon
#1: Teljesen igazad van. Meg akárkivel beszélek, kb mindenki császárral szül már. Ismerősöm időzített császárral pl (persze az orvosnak adott pénzt,hogy ìgy legyen), mert félt a fájdalomtól.
Érdekes régen tudtak szülni a nők természetesen?
1-es gondolom az utolsó mondatáért van lepontozva, pedig a többiben teljesen igaza van.
Az epidurál csillapítja az oxitocint is, csak azt nem értem (én nem kaptam és nem is kértem epidurált), miért kell 2 perces rendszeres fájásoknál beadni az oxitocint. Szanatét repedtem miatta, mert jött a gyerek, mint a rakéta. Igen, éjszaka volt, a fogadott orvost be kellett hívni. Köszi szépen, soha többet! Egy órán keresztül varrt. Megérte neki? Nem hinném. Még a húgycsövemnél is szétrepedtem. Kívül-belül.
Epidurálnál nem érzed az iszonyú fájásokat oxitocin infúzió után sem (mások elmondása szerint), de ugyanúgy repedhetsz, ha olyan az orvos, mint a sintér.
Legyél határozott és mondd meg, hogy nem kérsz gyorsítót! Én akkoriban tapasztalatlan voltam, nem tudtam, mit lehet kérni és mit nem. Manapság már más a helyzet. Ez 29 éve történt, már akkor is lehetett orvost fogadni.
Nekem is indított volt, 2 db méhszájérlelő tabletta majd oxi...
4 óra alatt megvolt a gyerek, szerencsére én nem repedtem szanaszét... Nem mondom h nem fájt rohadtul, de nem traumatizált a dolog...
Amúgy, őszinte leszek foggalmam nincs h fájdalom csillapítót kaptam e, de ha az is volt az Infúzióban bele se merek gondolni mi lett volna nélküle... 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!