Meg lehet tagadni az oxitocint?
Én nem szeretnék másfél óra alatt megszülni, mert az ügyeletes dokinak véget ér a munkaideje, valamint a szülőcsatornámat se szeretném felszántatni a gyors kitolás miatt és pláne nem négyfelé szakajtani a gátamat a végén... Igen, ezeket olvastam, mint következmények.
Fogadott orvos nélkül vissza lehet utasítani az ilyesfajta kedvességüket? xD
21/L
Mintha az oxitocin másfél órás villámszülést eredményezne... meg egy frászt.
Egyébként az ügyeletes PONT nem fog azért oxitocint adni, mert lejár a munkaideje. Ha lejár a munkaideje, egyszerűen átad a következő orvosnak és kész.
A szülő nő "nem beszámíthatónak" számít, így nem tagadhatja meg a gyerek és az ő egészsége érdekében végzett dolgokat.
Az oxitocin fájásgyengeség esetén ilyen "dolognak" számít.
Inkább keress olyan kórházat, ahol jó orvosok dolgoznak és a szülés természetes lefolyását tartják az elsőnek. Ilyen helyen biztosabb lehetsz, hogy csak akkor kapsz, ha kell.
Ez azért nem kívánságműsor. Az orvos lehet hogy kicsit jobban ért hozzá, meg kicsit több szülést látott mint te. És nem adják be csak úgy, ha beadják okuk van rá, gondolom se a gyereked, se a magad egészségét nem szeretnéd kockáztatni amiatt, hogy Te elképzeltél valamit (nekem pl. 12 óra vajúdás után adták be, mert még mindig nem rendszereződtek a fájásaim, a magzatvíz elfolyt közben, és egyre nagyobb fertőzésveszélynek volt kitéve emiatt a babám). Jelzem egyébként hogy beadták reggel 8-kor és még így is 11-re szültem meg. Nem szakadt semerre sem a gátam és nem szántotta fel a szülőcsatornát.
Amúgy meg úgy van ahogy előttem is írta valaki, az ügyeletes orvosnak marhára mindegy hogy neki lejár e közben a munkaideje, majd folytatja a következő doki. Emiatt nem fogsz oxit kapni.
Hát, én bizony megértem a kérdezőt. 38. heti vizsgálatra mentem, méhszáj állapota alapján mondta az orvos, hogy 2 napon belül baba lesz. Azt is mondta a drága fogadott orvos, hogy maradjak itt, mert épp ügyeletben van, beköti az oxitocint, aztán meglesz a baba. Mondtam, hogy én biz' hazamegyek és visszajövök, ha beindul a szülés. Úgy is lett, másnap mentem, óránként rámnézett, kézzel megtágított (soha olyan fájdalmat nem éltem át), mondván hogy hamarabb meglegyen a baba. Meg is lett 3 óra alatt, de a méhszájam annyira berepedezett, hogy most már szóba jött a plasztika, csak közben várandós lettem a második babával. Szóval nem kell felmagasztalni az orvosokat, hogy ők aztán mindig mindent tudnak, és oxitocin, meg tágítás, stb. Van egy természetes útja a szülésnek, csak ha muszáj, akkor kellene beavatkozni, nem pedig azért, hogy gyorsan meglegyen a baba. Én inkább vajúdtam volna a 3 helyett 6 órát, mint hogy széttépje a doktor a méhszájamat... (semmi orvosi indoka nem volt a nagy sietségnek)
Kedves Kérdező, igyekezz olyan kórházat választani, ahol tiszteletben tartanak, mint szülő nőt, nem pedig egy rendelkezés nélküli húsdarabnak tartanak...
Ja, és ajánlom a Szülés, ahol én irányítok c. könyvet...
Sajnos ma Magyarországon a szülési protokoll része, és igen, szinte minden esetben adják, ha kell, ha nem.
Vissza lehet utasítani, előre meg kell beszélni a dokival.
Természetesen ha a szülés menete úgy kívánja, hogy a baba érdekében szükség van, a doki felülírhatja a kívánságodat, és beadhatja.
Én aztán minden voltam, csak fájásgyenge nem, rendesen tágultam, mégis kaptam, a sógornőm előre megbeszélte a dokival, hogy nem kér, és nem is kapott. Na, fogadhattok, kinek voltak nagyobb fájdalmai! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!