Valóban nem kaphat oxitocint az, akinek már volt egy császáros szülése?
Első lányom s.császárral született a második meg beindult, de nem tágultam. Én kaptam a fájásokhoz oxit, de mivel semmi sem történt, így megint lett egy s.császárom.
Műtét után 5 napig minden áldott reggel kaptam oxit. Az utolsó reggelen közöltem, hogy nem kell, ne adják be, mert már iszonyatosan elegem van belőle.
Ráadásul nálunk hol adtak valakinek császár után (is) oxit, hol nem .. de ez így volt a véralvadásgátlóval is.
Nekem pl. nem adtak egyáltalán, másik két szobatársamnak igen. Ráadásul az egyik fogadott dokinál szült, ő 20 napos receptet kapott, a másik ügyeletesnél és ő 40 napos receptet. Tehát 40 napig kellett (volna) szúrnia magát.
Pár hete találkoztam velük pont és mind a ketten 15 napig szúrták magukat.
Nekem 2,5 év volt a császármetszés és indított sima szülés volt utána.
Előtte több vizsgálat és befektetés, de sikerült, igaz lassan adagolva kaptam az oxit, de sikerült.
5 éve volt császárom. 2 hete született meg a második babám természetes úton . Nem kaptam oxitocint, csodálkoztam is, hogy miért.
Nem sok esélyt láttam a tágulásra, mert az első babánál 10 óra vajúdás után 4cm-nél nem tágultam tovább (oxitocinnal), így császár lett, most szintén nem nagyon akart átlépni a 4-5 centit, de az utolsó pár órába sikerült kitágulni (13 óra vajúdás után megszületett a kislányom).
Indítani nem indíthatnak, de EDA-t és oxitocint adhatnak.
Legalább is nekem így volt, 5 éve császároztak, rá 2,5 évvel sima szülés volt oxitocinnal és EDA-t is kaptam,sőt ők ajánlották fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!