Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Valóban nem kaphat oxitocint...

Valóban nem kaphat oxitocint az, akinek már volt egy császáros szülése?

Figyelt kérdés
Én úgy hallottam, hogy ha vki már szült egyszer császárral, az köv. alkalommal - ha sima szülés lenne - nem kaphat méhösszehúzódás-serkentőt, azaz oxitocint. Ez tényleg igaz? Tehát ha 2. alkalommal sima szülés indulna, akkor vagy magától tágul ki vki, vagy ha nem, akkor persze újra császár .... no de mennyi az esély hogy "simán" kitágul vki minden rásegítés nélkül ...?? (6 év volt a császármetszés)
2014. aug. 13. 18:03
 1/10 anonim ***** válasza:

Első lányom s.császárral született a második meg beindult, de nem tágultam. Én kaptam a fájásokhoz oxit, de mivel semmi sem történt, így megint lett egy s.császárom.

Műtét után 5 napig minden áldott reggel kaptam oxit. Az utolsó reggelen közöltem, hogy nem kell, ne adják be, mert már iszonyatosan elegem van belőle.

Ráadásul nálunk hol adtak valakinek császár után (is) oxit, hol nem .. de ez így volt a véralvadásgátlóval is.

Nekem pl. nem adtak egyáltalán, másik két szobatársamnak igen. Ráadásul az egyik fogadott dokinál szült, ő 20 napos receptet kapott, a másik ügyeletesnél és ő 40 napos receptet. Tehát 40 napig kellett (volna) szúrnia magát.

Pár hete találkoztam velük pont és mind a ketten 15 napig szúrták magukat.

2014. aug. 13. 18:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Ez nem igaz.
2014. aug. 13. 18:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy császár utáni hüvelyi szülésnél ez az EDA-ra vonatkozik, hogy azt nem adhatnak. Illetve nem indíthatják a szülést.
2014. aug. 13. 19:16
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem 2,5 év volt a császármetszés és indított sima szülés volt utána.

Előtte több vizsgálat és befektetés, de sikerült, igaz lassan adagolva kaptam az oxit, de sikerült.

2014. aug. 13. 20:00
 5/10 anonim ***** válasza:
3 év volt a ket szülés között, nekem azt mondta a dokim nem kaphatok...nem is bantam igazán, sot, kimondottan orultem neki. Kb 24 óra volt az elsö fájas es a lányom szuletese között, de ebből kb. 6 ora volt a kórházban töltött idő, a többi lazán itthon elviselhető. Szülés után viszont ha jól emlékszem már kaptam vmennyit.
2014. aug. 13. 20:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Szülés után miért adnak oxitocint? Nekem ez teljesen új info.
2014. aug. 14. 19:39
 7/10 anonim ***** válasza:
Szoktak adni néhol szülés után oxyt hogy segítse a méh gyorsabb összehúzódását, helyreállásást.
2014. aug. 14. 21:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Értem. Akkor lehet, én is kaptam. 13 h körül meg kellett császározni, másnap reggel azt mondta a doki, hogy a köldök felett van még a méh, és ad méhösszehúzót. Biztos az volt. hajnal 2-ig szinte vajúdtam, király volt a vajúdás, a műtét, és az első napi szoptatásos próbálkozások után még ez is.
2014. aug. 14. 21:38
 9/10 anonim ***** válasza:

5 éve volt császárom. 2 hete született meg a második babám természetes úton . Nem kaptam oxitocint, csodálkoztam is, hogy miért.

Nem sok esélyt láttam a tágulásra, mert az első babánál 10 óra vajúdás után 4cm-nél nem tágultam tovább (oxitocinnal), így császár lett, most szintén nem nagyon akart átlépni a 4-5 centit, de az utolsó pár órába sikerült kitágulni (13 óra vajúdás után megszületett a kislányom).

2014. aug. 14. 22:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Indítani nem indíthatnak, de EDA-t és oxitocint adhatnak.

Legalább is nekem így volt, 5 éve császároztak, rá 2,5 évvel sima szülés volt oxitocinnal és EDA-t is kaptam,sőt ők ajánlották fel.

2014. aug. 15. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!