Nem akar apás szülést?
Második babánkkal vagyok terhes. Az első úgy alakult, hogy nem tudott bejönni, amit én azóta is nagyon bánok. Most viszont a másodiknál se szeretne bejönni. Fogalmam sincs miért, nem mondja meg, szerintem fél. Azt mondja ha nagyon szeretném bejön, de inkább kihagyná. Elbagatellizálja a kérdést ahányszor szoba kerul. Erőltetni nem szeretném semmiképp. Viszont nekem baromi szarul esik. Megint egyedül végigcsinálni. Szükségem lenne rá, hogy erőt adjon , hogy bele tudjak kapaszkodni, hogy meg tudjam a kezét szorítani. Nem akarok megint egyedül, kiszolgáltatottan idegenek között feküdni, és szeretném ha része lenne abban is amikor kibújik a baba és először találkozunk vele, mikor a mellemre fektetik, megnyugszik , ezek pótolhatatlan egyszeri pillanatok. Sokat sírok emiatt.
Mit csináljak? Hagyjam rá hátha meggondolja magát? Erőltetni nem fogom, győzködni se szeretném, ha megkérem bejön úgyis tudom, de én azt szeretném ha magától döntene így.
Jó ég, eszembe nem jutna erőszakoskodni vele meg undorító módon zsarolni, hogy vagy bejön majd szüléskor vagy akkor nem is lesz gyerek. Hihetetlen, hogy egy ilyen dologból emberek mekkora patáliát képesek csapni. Bár érdekelne, aki már ennyin fennakad és képtelen tiszteletben tartani a férje döntését, az mondjuk mit csinál majd, amikor hónapokon át egyhuzamban nem alszik 3 óránál többet vagy mikor egyedül van otthon a gyerekkel napközben és arra nem lesz ideje sokszor, hogy pisiljen. Akkor is kiveri a balhét?? Komolyan mondom, ennél nagyobb problémája senkinek ne legyen életében, hogy apuka nem akar bemenni végignézni a felesége szenvedését. Lesz majd még "meglepi" a gyerek születése után is bőven.
Régen nem is mehetett be egyáltalán apuka, sőt sok helyen még ma sem, aztán lám, mégis túlélte mindenki.
Nem azon múlik a jó apaság, hogy bemegy-e a szülésre vagy sem!
Én írtam, hogy megfontolnám, hogy belevágjunk-e a babaprojektbe, ha nem akar bejönni szülésre.
Nem azt írtam, hogy biztos, hogy nem vágnék bele, meg hogy zsarolnám...megbeszélnénk a dolgot, elmondanám, hogy nekem ez milyen érzés, amire ő elmondhatja, hogy mi az amiért nem szeretne bejönni. És ha megbezséltük, és megértjük egymást, akkor dúlát keresnénk már az elejétől kezdve. De azért ne a 8. hónapban találja ki, hogy nem jön be, mert akkor már dúlát is hogy találok, akiben megbízhatok...
De ha ennyire képtelen, hogy támogasson engem egy nagyon nehéz szituációban, akkor az megingatna, hogy valóban rendben vannak-e a dolgok. Valóban számíthatok-e rá később is? Én nem szeretnék úgy járni, mint nagyon-nagyon sok anya, akire egymagára hárul a gyereknevelés, háztartás, munkába visszatérni, és még a házassságot egyben tartani (fogyjon le, legyen jó a szex,...).
De szerencsére nem érint a probléma, mert számíthatok a férjemre.
55!
Azért mert nem megy be egy ferfi a szülésre nem jelenti azt, hogy sz.ar apa es sz.ar férj. Túlhisztized ezt a dolgot. Az én férjem el se vett volna olyan felfogással mint amilyen neked van! A férfiak nem pincsik. Nem autóbaleset ér téged, mikor ott ülne az ágyad mellett éjjel nappal.
Kívánom legyen ez életed legnagyobb problémája!
"Én nem szeretnék úgy járni, mint nagyon-nagyon sok anya, akire egymagára hárul a gyereknevelés, háztartás....."
Ne haragudj, de én nem amiatt aggódnék, hogy majd a férjemre nem számíthatok......
Őszintén, mégis mi az ég köze van egymáshoz annak, hogy bejön-e a szülésre, ahhoz hogy jó apa lesz-e??! SEMMI, a világon semmi! A kettő között semmiféle párhuzamot nem lehet levonni és őszintén elkeserítő, hogy vannak olyan buta emberek, akik pusztán egy ilyen apróság alapján akarják megjósolni, hogy milyen apa lesz a férjük. Vicc.
Miért amúgy szerinted, aki bemegy a szülésre, az már garancia arra, hogy huu de csuda jó apuka lesz, ahol meg a férj nem megy, az automatikusan szarapa lesz?! 🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Ezt te sem gondolhattad komolyan.
Elmondom neked, nálunk a férjem nem jött be (képes voltam tiszteletben tartani a döntését és nem álltam neki zsarolni..), mégis csodálatos apa, mindenben segít és mindenben számíthatok rá. Ellenben pl az a 3 barátnőm, ahol szipi-szupi apás szülés volt, mégis pontosan az történt, amitől te annyira nagyon félsz, hogy apuci rá se kakkant a gyerekre és semmiben nem segít a feleségének.
Szóval csak azért, mert valaki nem bírja végignézni a felesége szenvedést véletlen sem jelenti, hogy egy szaralak, aki szarapa lesz...!
Nincs összefüggés. Az én férjem is csodálatos apuka és társ. Kívánni se lehetne jobbat. Mégse akar bejönni. Igazából most már úgy vagyok vele, hogyha nem jön be, akkor kint marad. Persze remélem, hogy meggondolja magát, de én szóba se fogom hozni a témát. Neki se könnyű. Veszélyeztetett terhes vagyok, szinte fel sem kelhetek, ő rendezi a gyereket, a háztartást, mosást, bevásárlást, kaját úgy hogy heti 6 napot dolgozik, és egy szót se panaszkodik. Hálás vagyok neki ezért. Sose gondoltam, hogy rossz ember lenne amiatt, mert nem akar a szülésnél ott lenni.
Köszönöm a sok választ, támogatást, de légyszi emiatt ne ugorjatok egymás torkának. Mindenkinek meg lehet az álláspontját érteni, van igazság mindegyik nézőpontban.
Erre mondják azt utolsó, hogyha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna....
Most komolyan képes vagy egy betegséget összehasonlítani egy szüléssel??! Atya ég.
Ne haragudj de ez nonszensz.
Igen, van olyan férfi képzeld el, aki nem bírja az ilyesmit, na és ?! Talán ő most ettől kevesebb lesz? Baromira nem. Attól még, hogy nem úgy pattog, ahogy az asszony fütyül, ugyanúgy ott van vele jóban-rosszban.
A szülésre bemenni pedig nem kötelező dolog! Mi értelme erőszakoskodni, ha egyszer nem akarja?? Őszintén nem értem. Enélkül is meg fog születni a gyerek, nem feltétel hozzá az apa közvetlen jelenléte a szülőszobán, akkor meg?? Segíteni úgy sem tud semmit.
Attól még lehet nagyszerű apa és férj (ahogy a kérdező is leírta egyébként), ne egy ilyen baromságból akarjunk már következtetést levonni.🤦🏽♀️
Igazad van utolsó, nem,nem kell erőszakoskodni hogy bemenjen az apa, mert ennek magától értetődőnek kellene lennie hogy az anya mellett van!!!
Nyilván megszületik a gyerek apa nélkül is, de itt pont az a lényeg h az anya úgy érzi h támaszt nyújthatna neki a férje a vajúdás során, és neki ez segítséget nyújtana. Mi itt a kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!