Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha az valaki a vízben szülést...

Ha az valaki a vízben szülést választja, akkor nem megy tele vízzel szerencsétlen gyerek tüdeje, mikör "kijön" és levegőt akar venni?

Figyelt kérdés
https://www.youtube.com/watch?v=7lChCms37lY (a lényeg 4: 30 körül van) azért komolyan kívánsi vagyok erre, mert ha jól tanultam, amikor megszületik valaki, akkor levegőt vesz, de víz alatt szegény h vegyen ? :( és szinte mindenol ezt látom. ha ez egy oltári nagybuta kérdés, elnézést, csak én nem értem ezt az egészet :)
2015. júl. 21. 15:06
 1/6 anonim ***** válasza:
35%
Remélem pontosan tudom, de a baba nem vesz levegőt míg el nem vágják a köldökzsinórt. Addig nem indul be a saját keringése, így levegőt sem vesz, nincs is még rá szüksége.
2015. júl. 21. 15:21
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Meg amúgy is teli van a tüdeje vízzel, magzatvízzel :)
2015. júl. 21. 15:22
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
Addig nem vesz levegőt, amíg levegőre nem kerül... Az anya méhében is vízben van, pont ez a lényege a vízben szülésnek, hogy többé-kevésbé természetes legyen, ahogyan a baba a világra jön. Amíg nem kerül kapcsolatba a levegővel, addig nem is fog levegőt venni. +ott a köldökzsinór, ahogyan azt az első írta.
2015. júl. 21. 15:24
 4/6 anonim ***** válasza:
56%
Víz alatt nem vesz levegőt, és nem szerencsétlen, hanem szerencsés az a gyermek, aki ilyen körülmények közé születik. Sokkal könnyebb az átállás, hanem egy teljesen más közeg várja idekint, hanem egy ismerős dolog, a víz. Utána (normális helyeken) hagyják, hogy a baba maga köhögje/hörögje fel a tüdejében eleve benne levő vizet, nem kell ledugni a torkán semmit sem, ha amúgy az adaptációját nem akadályozza a váladék. Napok alatt ürülni fog, ez a természet rendje.
2015. júl. 21. 15:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Nos..a baba vesz levegőt addig is amíg a zsinórral összeköttetésbe van az anyukájával. A tüdeje nincs tele magzatvízzel, a hörgőcskék össze vannak tapadva gyakorlatilag légmentesen zárva és amikor a baba levegőre kerül akkor veszi az első levegőt.

A vízbe szülés lényege éppen az, hogy az egyik trauma ne kövesse a másikat azonnal. Elég fájdalmas neki kijönni ki tuszakolnia magát egy szűk járaton, mindeb más...a fény a hangok a hőmérséklet esés kicsit később jön. Nem veszik el a babát a mamától (ha mindeb rendben van) hanem magához szoríthatja a baba felismeri a szívdobogást és megnyugszik.

Tehát a baba akkor vesz levegőt amikor levegőre ér.

2015. júl. 21. 15:41
 6/6 A kérdező kommentje:
ó értem már, mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat! :)
2015. júl. 21. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!