Mi van akkor ha a szülést követő második napon távozni akar az anyuka a babájával a kórházból?
Hollandiaban 3 órával a szülés után kitesznek.
Magyarorszagon nem fogják engedni, hogy magaddal vgidd a babát. Elvileg nem tarthatjak bent, gyakorlatilag megoldják, hogy ne tudd elvinni. Van ahol ha tudod igazolni, hogy a gyerekorvos a szülés után azonnal vállalja az újszülött ellátását, akkor saját felelősségre elengednek.
Nincs értelme hazamenni. A legtöbb nő nyafog mint egy ötéves mert 72 órát nem bír ki a kórházban, holott a baba érdeke, hogy megfigyelés alatt áll.
Más kérdésben írják mindig hogy a nyomi Magyarországon tartják csak bent az anyákat, a feeejlett nyugaton kirakják. Na ehhez annyit hogy a fejlett nyugaton minden "anyadolog" fel van pörgetve: 8 hét meg 3 hónap stb. (országa válogatja) hajtanak vissza dolgozni, a baba megy nursery-be. A magyar anyák húzzák az otthonlétet 3 évig aztán szülik a következőt hogy ne kelljen visszamenni dolgozni még ennyi év után sem. Ebben is a nagy fejlett nyugati országhoz akarunk hasonlítani?
4
A fejlett nyugaton sehol nem kell "kibírni 72 órát kórházban" ... értelmetlen protokoll.
Sőt, az életben "kibírni " semmit nem kell, aminek semmi oka nincsen.
4 évvel ezelőtt, amikor a 3. gyereket vártam, utánajártam itt Zalaegerszegen. Még soha nem ment haza senki babástul, azaz amióta a szülésznő, akit kérdeztem ott dolgozik (kb 20 éve), nem volt rá példa.
A kórház betegjogi képviselőjét is kérdeztem.
Az van, hogy ELVILEG hazaadhatnák a babát 24 óra után, ha nincs semmi orvosi indok a bent-tartásra. Gyakorlatilag azonban mindig találnak valami alibi okot, hogy bent tartsák, és ezzel általában az anyát is - hogy meglegyen a 72 óra, ami után megkapja a kórház a fejpénzt.
Az anya egyedül hazamehet bármikor. Ha a babát is hazaviszi annak ellenére hogy nem adják ki, akkor hivatalból feljelentik kiskorú veszélyeztetésért, és kimegy a gyámügy meg a rendőrség.
Úgyhogy ezek után be sem mentünk, hanem a 3. és 4. gyerkőc már itthon született, nyugiban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!